Forrest Gump
Поени од реакции
29.619

Профил пораки Последна активност Теми и мислења За мене

• W
    Не би било лошо да се отвори тема на подфорумот Музика,во која ќе се коментира симболиката на некоја песна.На пример да функционира како темата "Ѕвезда на Тапет" во Филм и ТВ.Одбрана песна во која ќе се дискутира за симболиката,па потоа друга и така.

Што викаш ?

И пошто мене не ме бива за воведен текст,предлагам ти да ја отвориш.
    Forrest Gump
    Forrest Gump
    Дај пример за таква песна. Не ти ја разбирам поентата. Мислиш општо за текстот( длабочина, емоции,ставови...) или можеби мислиш на моментот " едно збори, друго мисли." Има мал милион теми у подфорумов во кој се коментираат песни и нивни текстови. Како оваа би била поразлична од преостанатите. Образложи?
    W
    Werther
    Симболиката, еве на пример The Islander од Најтвиш или Master of Puppets (само пример). Првата се работи за некој дедо што му умрела цела фамилија па немал причина за живот, втората е за хероинот.
    Види го сајтов и коментарите подолу, нешто вака од прилика.

http://www.songmeanings.net/songs/view/3530822107858680426/
    Коледе-леде, Форест е... Арен си у ствари, нишо не ти фали. Ја те волим у овим ситним ночним сатима, ал ти не осечаш!
    Друже модератор. Изводливо ли е темата "Албум на денот" , да се направи важна. Ем ќе има преглед ем ќе служи за музичка едукација на сите кои сакаат добар предлог за музиче ? :)
    Раскажи ми ги соништата од Шелдон - Задолжително!!
    Forrest Gump
    Forrest Gump
    Ми се чини и он и Мисо (пошо ми е пресен) ко да немаат храброст да побараат друга алтернатива. Ам клише е тоа, ебате! Љубовта на пиедестал - наравно, ама некако ефтино ми изглеа на начинот на кој ја продаваат они двајца.
    Forrest Gump
    Forrest Gump
    Значи ме бендисува шо во текот на приказната, не суди, не наметнува мислење, те остава да се шириш ко сеќурити пред енџелс, да се пронајдеш во некоја дешавка, да заплачеш, да го почувствуваш стравот на неговите главни фацки, да одлеташ малу подалеку од реумата у коски и секојдневната монотонија...
    M
    Mary Poppins
    Абе јас од Шелдон имам само три прочитано, една, две плус од Мисо. И ме нервира шо им се шаблонски книгите и шо се возбудам на некои смешни, излитени, веќе видени сцени и слично. И додека читам мрчам цело време во себе, а уствари не ми се испушта книгата од рака.
    Бришачу на мислења од Велес си? :D
    Forrest Gump
    Forrest Gump
    Статива!
    Samurai Jack
    Samurai Jack
    Пази сеа, Скопје! Гол со пета! :)
    Forrest Gump
    Forrest Gump
    Ноуп. Значи имаш Велес и одиш на страната кај шо пука сонцето. Градот на Marry Poppins и VLJ
    L
    Среќна Нова година колега, и се' најдобро :)
    • Ми се допаѓа
    Reactions: Forrest Gump
    Forrest Gump
    Forrest Gump
    Фала ти Лу! Биди секогаш насмеана, оригинална, храбра како и до сега. И љубена, да :)
    L
    Lu
    Благодарам :)
    сакам само да ти честитам и пожелам среќни празници, да си поминеш најдобро со блиските, да си го чуваш здравјето и расположението because we need people like u in this world :D
    Среќна и тебе!!! А животните вистини нека те издигнат до небесата и од пички да не куртулиш во 2013 и понатаму ;)
  • Вчитување…
  • Вчитување…
  • Вчитување…
На врв Bottom