Toecutter
Поени од реакции
2.444

Профил пораки Последна активност Теми и мислења За мене

• T
    Злото се шири од Вашингтон. Но, не негирам дека некаде прави „пресек“ со лошите вибрации од Кремљ :)
    Што викаш зошто? :) Замина во некоја друга димензија. Ќе разговараме и за ова. поздрав
    не ми текнува... може имаше ама знам дека на мсн имам цела вечер дискутирано за истово со едни бивши форумџии, Бог да го прости едниот :)
    ќе продолжиме за ова прикрај сум и со ум и со сила, се читаме после хибернациајта :)
    Имаат славна воена историја, учествувале во многу војни, не велам не.
    Заслужни се (тогашните Франки) за спречувањето на влегувањето на Исламот во Европа.
    Но...
    Алжирската војна - поразени.
    Војната во Индокина - повлекување.
    Втората светска војна - многу брзо окупирани.
    Првата светска војна - тешко без помошта од Британија и САД.
    Наполеон - иако имал голем број маестрални победи, доживува тежок пораз.
    Итн...

Да не ме сфатиш погрешно, иако ги губеле доста војни, сепак не губеле на големо влијание и интереси...
    Хех, знам дека е така, знам дека не се губитници, ама имаат произлезено многу шеги и вицеви за Французите на бојното поле.
    Интересно е особено она кога ќе пишеш на гугл French military victories, и кликаш пребарување од прва рака. Пробај, ако не знаеш. :)
    Исто доста интересен факт е тоа што Французите најголем број од војните што ги имаат победено се заедно со сојузници, помогнати. Но имаат и самите извојувано победи.

ПС, дали знаеш зошто францускиот борбен авион се вика Мираж?
    -Затоа што никој не го видел. :)
  • Вчитување…
  • Вчитување…
  • Вчитување…
Back
На врв Bottom