BillyRijeka
Поени од реакции
15

Профил пораки Последна активност Теми и мислења За мене

  • hehehe je prijatelju ni ja nisam vjerovao da će mo ga vidjeti...svaka mu čast on se zaustavio i pozdravio nas...
    Ibrakadabra, i meni je drago da u makedoniji ima navijaća Intera, i to vidim pravih navijaća,svaka čast svima vama i nadam se da ćemo jednog dana zajedno na Meazzu...
    evo čekam danas odgovor spremam se sa prijateljima da odemo u Bolognu ovu subotu, pa će biti i od tamo slika...

    hvala još jednom i pisat ću na fan klub Inter...drugi me ionako ne interesiraju...mislim od stranih klubova
    Еве и јас да ти пишам на профил... Не требаше ти да се најдеш во муабетот околу латиница-кирилица. Оној смешен фан на Ман Утд се правеше многу паметен на фан клуб кај нас, и мораше некако да му се објасни што е правилно, а што не е.
    Ама гледаш, искчи паметно, сега почна да пишува на кирилица он :) :)

    А околу тебе, на нас сите ни е мило што ти пишуваш на нашиот (македонски) форум, така да нема никаков проблем дали е латиница или не е. Сепак твојот мајчин јазик си е хрватски, и него ќе си го користиш, нормално.

    Продолжи да пишуваш на фан клуб Интер, баш си супер :)

    Forza Inter!!!
    П.С. Добро слики од Џ. Меаца :)
    Znaci, pisi kako god hoces nama ne smeta. Ja cesto kopiram engleske tekstove pa ih stavljam na forumu. Ima tu i Bugare koji koriste njihovu azbuku pa i tako citamo. Nije nikakav problem. Problem je sto neki uporno forsiraju latinicu bez potrebne fontove i Makedonski jezik, sto ne ide zajedno pa je tesko citati. Rekao "bojkotiramo", znaci da obicno preskoknem tekst, ne citam ga, a ne da imam neka glupa shvatanja.

    Nadam se da sam pojasnio, nemoj da zameris zato sto se stvarno to uopste ne odnosi na tebe.

    Pozdrav!
    Bili, sve je to u redu, nisam uopste mislio na tebe, ne smeta mi tvoja latinica zato sto prirodno je da pises na latinicu i ne smeta mi stranski jezik kad ga dobro razumem. Ispalo je da imam neke predrasude pa sada evo pisem ti na latinicu i na Hrvatski da vidis da nije tako. Ali probaj da procitas neki dugacak post na forumu koji je napisan na Makedonskom a u kome se ne koriste latinicna slova koje ti koristis, pa da vidis kako izgleda, dok ga citas treba i da desifriras. Imamo nekoliko slova za koje koristimo isti znak i od neke reci boli glava. Evo ovaj kratak tekst je i mali primer za to.

    Moram u dve poruke da ti posaljem ovo zato sto je predugacak tekst.
  • Вчитување…
  • Вчитување…
  • Вчитување…
На врв Bottom