@Agda Beata добра му е идејата на кано, е сега Исланд е помал, инаку гледај го босанецов во Шведска.(на 10:35 малиот вика дека бил 45 круни четврт бурек)
Дечки ја праи бурек.Мноо е л'сно,укус е ист како купован,можда и боље зшто знаеш си дека стављаш чисто месо.Рецепт и начин на праење га најде на јутуб.Пиши бурек и прво видео.Наравно сс куповни коре. Прегледај го приврзокот 254610
Агдо, одади се сс мене за исландски папири!!! Омилен рецепт ми е торбешки бурек на викиншки начин,омилена маса ми е шфецка,омилен вулкан Хекла, омилена писателка Ирса Сиргурдарстодотирс...(имаше још неколко букфе у презиме ама забрави ги). На брзу географију на букфу Р, увек га пишују Рејкавик...
Поклон ми е од пријател, ја има земено од некој лик кој ги нарачува од Србија.
Таму ги произведуваат, иста имам видено летово и на излог во Нови Сад, веројатно ги има и низ цела Србија.
Karides güveç yiyip de memnun kalmayan yoktur herhalde. Mantar, biber, domates, sarımsak ve tabii ki kaşar peyniri. Mantarlı karides güveç yapmak için gerekenler sadece bunlar. 25 dk gibi bir sürede enfes bir ziyafet hazır
baliktarifi.com
Автоматски споено мислење:
Велешки колбас, велешки кебап. Мое беше печењето и јадењето
Starbucks Cafe.
Печена тиква се пасира. Се грее вода 2мл, една лажичка Нескафе голд, една лажичка јаворов сируп, 2 лажички пасирана тиква,20 мл млеко, цимет. И имате кафе за есен. Многу едноставно.
Автоматски споено мислење:
Еве уште една рецепта со тиква.
Чорба од тиква
Се пржи една главица кромид и 2-3 чешниња лук. Се пече 2 кила тиква во рерна. Печената тиква се чисти од кора и блендира со 1 литар ладна вода. Се мешаат блендираната тиква со пржениот кромид и лук и се додава окулу 1 литар вода млака. Се загрева смесата додека стане топла 5 мин максимум. Се додава сол и чили по вкус. Се сервира може да се додаде павлака една лажица во чорбата и печени ореви по вкус. Се леб и сркај. Подготвено...
Јас ставив и млеко од кокос 100мл во чорбата (целта смеса) и 2-3 супени лажици јаворов сируп. Ама мислам дека може и без тоа.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.