Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
23 април 2014
Мислења
99
Поени од реакции
178
@Utopia123 Девојко, со доста голема сигурност можам да ти потврдам од муабетов што го збориш, дека уствари ти него никогаш не си го ни интересирала. Тој си знаел уште од почеток кои му се можностите, али на крај прифатил дај шта даш, т.е не си била таква каква шо сакал ама си рекол поарно нешто него ништо. И мечтите и желбите за девојки од типот на 1000 лајкови на инста и фб никогаш не му се смениле. Сега добил сила малку, мисли фатил женска, ебнал малце, и си ги кренал акциите. Сега мисли дека е спремен за поход, и дека може да освои некоја од тие што ги бара. Во секој случај, грешен потег, таквите ако немаш кеш ко шо треба, ако неможиш да шеташ со нив на добри места, ако не си и ти типче шо има 500 лајкови на инста итн итн, во старт не те ни погледнуваат. Таква девојка нема да се "срами" да те изнесе на кафе ако си некој со просечен изглед и возиш голф 4. Ќе му текне на тебе и ќе проба најверојатно да се правда после некое време кога ќе сфати дека уствари и не му оди се по планот. Не си ти за него, едноставно немаш иднина со таков човек. Во врска со другарки, другари. Не се залажувај дека искрено пријателство се наоѓа на секој чекор. Тоа е мноооогу ретко во денешно време, некогаш и невозможно. Секој е на некој начин од корист со некого пријател, било материјална или духовна. Треба да сфатиш дека не треба да сметаш на никого освен на самата себе. Во денешно време брат или сестра можат да те зезнат, да не збориме за некој друг. Биди јака, напредувај и учи, биди тоа што сакаш да го видиш во некого. Ќе дојде време кога некој ќе го види тоа и ќе те сака ради твоите квалитети а не ради големите цицки и газ. Али не можеш да чекаш да дојде некој па да бидеш среќна, научи среќата да ја креираш сама, да не бидеш зависна од некој. Зборам многу теоретски, секако дека во пракса е поинаку, и од лично искуство теоријата не работи, ама во секој случај битно е да си свесна за работите отколку да си презентираш лаги пред самата себе.

Немој да дозволиш било што да те направи лош човек. Сум имал многу лоши искуства, разочаран многу пати кога не требало, заебан од луѓе за кои во 5 саат сабајле да ме станат со трчање сум одел да нудам безрезервна помош и поддршка, не барајќи ништо за возврат. Ама никогаш не сум престанал да бидам добар пријател, другар или дечко ради тоа што некој не знаел да одржува пријателства или врски. Зашто ако го смениш начинот на кој се однесуваш спрема другите, утре можеш да пропуштиш некој што вреди да направиш нешто за него. Имај свој поглед на светот, кон односите спрема луѓето, и не дозволувај ничии постапки да те обликуваат во лоша личност. Лесно е да бидеш лош и да тераш се у три лепе пичке материне. Тешко е да се трудиш во тешки времиња, ама па затоа тоа те прави вреден како човек. Со лесно, и биди јака :)
 
Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Види, година дена прашува, никој не и враќа. А и која ти е таа смелост, нека ми пише некој ПП, од кај знаеш кој ќе ти пише и што аргумент ќе ти понуди? Вака кога е на форум и ако некој понуди лошо решение, има и други членови и да го поправат или надополнат. Како една пред година дена новорегистрирана снимки од рентген што ми прати по ПП, од каде ме знае по струка што сум, и реков стави ги на форум ќе се најде некој со искуство, ќе образложи.

Замисли во темана софтверски проблеми да решававме проблеми по ПП, за еден исти проблем ќе се прашуваше по сто пати и за некои од проблемите може немаше ни да знаеме решение. Памтам еден дечко реши баг со звучната пред 5-6 години, објасни како го решил и решението ми се има најдено IRL сто пати досега.

Убаво и посочи @MAJA 345 не мора притресување, сигурно не планира да конструира некој најнов вид беспилотно летало па да е потребна дискреција.
Абе другар сето тоа стои, не велам не, само што не можеш да бидиш сигурна дали некој и враќа и и' пишува во пораки освен ако не го гледаш тој дел од форумот ;) А пошто како админи и модератори се колните во баба од 3 колено уназад дека не може да ги гледате приватните пораки значи аналогно на тоа не може да знаеш, дали и колку, кој член тука комуницира со некој друг во приватните пораки.

Тоа за тој дел, а за тоа дека ако пишува во темата може некој друг да види со ист проблеми и да си најди чаре за својата мака си апсолутно во право ама ете има луѓе кои можеби не сакаат дури ни на форум да се експонираат од тој вид или уште трилион други нивни лични причини ги тераат да бараат помош - но во порака.

Знаеш и сама, тука си секој ден, не мора да ти вадам примери (особено на темава) каде некој ќе дојди со реална мака и проблем, ќе напиши нешто и ќе се најдат 5-6 паметни (обично истите дежурни по темиве...) и ќе исмејуваат, ќе солат памет, ќе се прават нешто како кој знае што да постигнале во животот. Ги има еден куп такви.

Пак ќе ти речам, во право си за делот дека ако напиши нешто јавно може тој проблем или решение да покористи за некој друг (во било која тема, не само оваа...), НО истовремено јас барем не гледам зошто би било за осуда ако побара помош или едноставно пар реда муабет со рандом човек кој не го познава и тоа во приватна порака.

Не е така страшно :D

p.s. Маја остај ја, денес е во пмс не е чудо да не спопашка и мене и тебе ако ја гибаме :P
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.909
Поени од реакции
41.872
И во порака може да се најде некој таков да се исмејува и намерно да дава погрешни совети. Не знам зошто се кријат мислиш некој ќе ги најде и ќе им отиде дома и ќе им се смее.

Има и такви што читаат мислења во повеќе теми и гледаат кои членови најчесто одговараат, кои имаат познавање и само на тие им пишуваат пораки, па може ќе се најде некој со послободно време да одговори.

Една ми има пишано HITNO EEEE!!11, а прашањето беше "Само главчето..." :icon_mrgr:
 
Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Нивна работа е зошто се кријат. Не можеме да им го одземиме тоа право...

Ете ти зошто се криеш зад ник? Зошто не си со име и презиме на форумот? Приватност, нели. ;)

Па така и тие кои поставуваат разно разни прашања за „главчиња“ во приватни пораки или за било што друго.
Си сакаат приватност заради некоја нивна причина. Глупаво е да им го браниме тоа. Башка и не се многу на темава, барем јас не ги имам забележано... никому не наштетиле, ниту некому пречат, ниту некој го исмејуваат. Доаѓаат да бараат помош на форум од само за нив јасни причини, тоа е легитимно.
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.909
Поени од реакции
41.872
Ако се пишам демек со тоа име и презиме сум единствен во цел свет и од прва ќе знаат кој сум. И онака 80% овде сите се знаат кои се и има еден куп лични слики.

Никој не им го брани, само преку порака може да добијат еден совет. Друго е кога ќе ти одговорат повеќе, ќе имаш различни мислења и совети и некој ќе те поправи ако друг даде погрешен одговор.
 
Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
и пак... некои не го сакаат тоа (очигледно), па бараат некој во приватна порака да си направат муабет...
не знам зошто ви смета на вас тројца (а не би требало...)
 

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.250
Поени од реакции
1.562
Има некоја слободна за на пп

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk
 
Член од
29 јануари 2018
Мислења
8
Поени од реакции
1
Dali ima sloboden za licno da mi pishe?
Mnogu mi e tesko i pagam vo depresija, skoro napolniv 30, vleguvam vo 31.
Imav pred nekolku godini edna devojka sto nemase kako da bideme zaedno, idevme samo nekolku meseci, bev naiven i prost, moite me ubeduvaa deka ne e za mene, prijatelite mi ljubomorea deka bese odlicna zenska, za na kraj da ispadne deka mnogu e uspesna, taa e na 24 a veke ima diplomirano, raboti, sekoj den e poubava i pouspesna, doznav i deka nejzinite ne se kako sto gi mislev, no se ke bese ubavo ako ne me blokirase na fb,Nz dali e single, sakam samo da mi se vrati.Sovet?
 
Член од
24 март 2012
Мислења
137
Поени од реакции
119
Dali ima sloboden za licno da mi pishe?
Mnogu mi e tesko i pagam vo depresija, skoro napolniv 30, vleguvam vo 31.
Imav pred nekolku godini edna devojka sto nemase kako da bideme zaedno, idevme samo nekolku meseci, bev naiven i prost, moite me ubeduvaa deka ne e za mene, prijatelite mi ljubomorea deka bese odlicna zenska, za na kraj da ispadne deka mnogu e uspesna, taa e na 24 a veke ima diplomirano, raboti, sekoj den e poubava i pouspesna, doznav i deka nejzinite ne se kako sto gi mislev, no se ke bese ubavo ako ne me blokirase na fb,Nz dali e single, sakam samo da mi se vrati.Sovet?
Здраво:)
Можеби не сум најдобрата личност за совети за давање ама оваа што го прочитав што го имаш пишано искрено ни најмалце не ми се допаѓа
Најпрво во однос со годините,o_O што има врска тоа :sleep:
Секој има потреба од љубов и да помине некоја фаза.
Види, не се замарај колку години имаш...се ќе дојде, кога треба да дојде...
Нема одредена граница кога можеме да кажеме дека си престар за љубов
Има луѓе кои се преженуваат на 70-80 год и според мене тоа е океј
А во однос со бившата...
Да си внимавал, немало да ти биде бивша...
Не викам дека си во целост ти виновен ама мислам дека доколку би се вратила би ги повторувал истите грешки...затоа тој период од животот памети го како убав ( без разлика дали ти бил или не) и врни нова страница од книгата.
 
Член од
30 август 2017
Мислења
997
Поени од реакции
1.433
Што мислите девојка што ме одби пред долго време можам да кажам пред скоро 7 години и да се заврши во тоа време со блок на фб и се друго кога се сретнуваме пред 2 години ајде се поздравуваме беше собир така си правивме нормален муабет и искрено ја додадов јас на фб ме прими но не пишувавме не комунициравме онака само, кога сега последниот месец она ме пишува скоро секој 3 ден или втор ден она прва ме пишува дали само и е досадно или се пишманила па сака можеби нешто да почне или јас си правам филмови, помош како да постапам јас во овој случај?
 

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.362
Поени од реакции
3.345
Што мислите девојка што ме одби пред долго време можам да кажам пред скоро 7 години и да се заврши во тоа време со блок на фб и се друго кога се сретнуваме пред 2 години ајде се поздравуваме беше собир така си правивме нормален муабет и искрено ја додадов јас на фб ме прими но не пишувавме не комунициравме онака само, кога сега последниот месец она ме пишува скоро секој 3 ден или втор ден она прва ме пишува дали само и е досадно или се пишманила па сака можеби нешто да почне или јас си правам филмови, помош како да постапам јас во овој случај?
Може тогаш да не си и оставил впечаток или била во врска, сега е или слободна па сака нешто да проба да види или и се тепа време па чисто другарски си прави муабет.
Излезете на кафе ќе видиш дали алудира на нешто друго или е чисто другарски.
Иначе на мене ми се деси ова со еден лик и на крајот испадна дека сакал да ме праша да почнам со работа за осигурителни полиси, нешто као преку него зачленета он имал бенефит дрн дрн јариња. Се надевам ова нема да испадне кај тебе :D
 
Член од
30 август 2017
Мислења
997
Поени од реакции
1.433
Може тогаш да не си и оставил впечаток или била во врска, сега е или слободна па сака нешто да проба да види или и се тепа време па чисто другарски си прави муабет.
Излезете на кафе ќе видиш дали алудира на нешто друго или е чисто другарски.
Иначе на мене ми се деси ова со еден лик и на крајот испадна дека сакал да ме праша да почнам со работа за осигурителни полиси, нешто као преку него зачленета он имал бенефит дрн дрн јариња. Се надевам ова нема да испадне кај тебе :D
Сомнително ми е нејзиното зближување од никаде искрено, да не се гледаш со некој 2 години па од никаде ти текнува да и пишувам секој втор ден што знам не ми мириса баш на арно за мене :) фала иначе за советот
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.909
Поени од реакции
41.872
Доаѓа лето, па некоја сака и да искористи одмор со туѓи пари.






Sent from my Mi A1 using Tapatalk
 
Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
Сомнително ми е нејзиното зближување од никаде искрено, да не се гледаш со некој 2 години па од никаде ти текнува да и пишувам секој втор ден што знам не ми мириса баш на арно за мене :) фала иначе за советот
Почекај троа, ќе видиш што мисли! А дека мисли нешто тоа сигурно. Оти не бива отпосле мераци, или е џа или е бу!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom