Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Имаме среќа што следната Лига на нации истата се трансформира во 3 лиги, па така и како последни во групата не испаѓаме директно, туку ќе играме бараж за опстанок. Моментално можни противници: Албанија, Кипар, Фарски Острови или Естонија. Важно е да останеме во лига Б, зашто ако паднеме во Ц, нема да играме директни квалификации за Светско 2030.

Па реално и моменталниот квалитет ни е играње на квалификации за претквалификации :icon_lol:

Па реално и моменталниот квалитет ни е за играње на квалификации за претквалификации :icon_lol:
Тоа да, ама како викаат - надежта последна умира. Ако играме квалификации во таа Лига 1, барем ќе се надеваме дека може да направиме нешто. Во Лига 2 тоа би било играње џабе.

Па реално и моменталниот квалитет ни е играње на квалификации за претквалификации :icon_lol:

И ќе тепаме у баражот а тоа ќе го представат како осмо светско чудо, со ватромет,,со играње оро на центар, со гостување у централен дневник и утрински програми. Кога сите не отпишаа - ние верувавме во себе, знаевме колку вредиме бла бла...

U isto vreme Mrme u stilot kjuti si d**i si i rezultatite ke dojdat… uste slednive denovi da dade nekoja izjava kao u negovo vreme sve pod konec bilo I kompletno sve da bide I da se prebacime na konji so precki onie sto skokaat da gledame

U isto vreme Mrme u stilot kjuti si d**i si i rezultatite ke dojdat… uste slednive denovi da dade nekoja izjava kao u negovo vreme sve pod konec bilo I kompletno sve da bide I da se prebacime na konji so precki onie sto skokaat da gledame
Kur go boli so tadzikistan gi tepal kina na gosti, tlee.

Ni sram ni perde vika igrale perfektno dur ne go primili prvior go.Puu gnoj covek ti ebam pinokio ja

Темата фудбал треба да се затвори.Прво немаме репрезентации у-17 до у-21, тоа е трагедија моментално што се случува. Стадионите не личат на ништо, трета лига Никарагва има подобри услови. Сум пишал тука и по поразот од Данска а ќе пишам и сега, пола држава гласаше за “твојот човек“ и си го доби својот човек. Спортот е тесно поврзан и со политиката па така само гледајте што се случува и работите стануваат многу јасни. На крај се додека мамините и татините синчиња со две леви нозе имаат предност пред таленти вака ќе биде. Успех на репрезентативен план можеби за 50 години ако овој народ малку се чукне во главата и почне да се грижи и работи како што треба. А за ваква изјава како оваа на сељакон седло се зема лиценца и се става забрана за вршење тренерска дејност до крај на живот

А што е работава само на гости што го пушта синчето да игра? Да не му свират на Градски?

Екипа без хемија и енергија. Селектор што поима нема, со потезите и неписмените изјави влева недоверба и кај играчи и кај навивачи. Несигурен лик без компас.

Може екипава од ФФМ да тера инает само што ќе изгубиме време безврска заради нивните лични фрустрации за на крај да сфатат дека овој дудук не е ни да го пуштиш со овци у планина.

Аа, да, и додека повеќе од 3 играчи стартаат за репрезентација што не се Македонци по националност, јас немам намера да ја гледам оваа срамота. Не ме интересираат.

Последно уредено:
Ама овој ни играчите не го сакаат ко шо гледам, не може 5 утскмици шут у гол да немаш а да си професионалец, као друже иди играј балет. Шо не им каже една иста акција цел натпревар да ја прават повеќе шутеви ќе имаат. Ова на ништо не личи. Он ја загуби соблекувалната уште пред да дојде. Сега се инати нешто, егото не му дава. Ама не те бива другарче

Back
На врв Bottom