Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Се' е супер Столе и кога ќе направи некој ваков кикс од нигде никаде, јасно е зошто никогаш нема да направи блескава кариера во подобар клуб.
Се дешава и на најдобрите.
Него видиго синчето, од кога е влезен веќе 10-15 минути, еден пресинг нема направено со повисоко темпо камо ли да ишпринта, Барди вратен од повреда на 45 години нон стоп сам пресинг прави напред на дефанзивната линија на Швајцарија.

Се' е супер Столе и кога ќе направи некој ваков кикс од нигде никаде, јасно е зошто никогаш нема да направи блескава кариера во подобар клуб.
Одлична кариера извади, пред десетина години беше нестабилна алка во репрезентацијава и често знаеше да прави киксеви, ваљда при крај на кариерата ќе се врати на некои такви грешки пак, ама да, добро е во вака небитна утакмица да не потсети дека едно време знаеше да прави глупости :D

Не му замеравам, најдобар играч ни е во овие 4 натпревари ваљда

Што треба друго да направи Седло да го тргнат:
Една година без победа, 8 утакмици без даден гол, атмосфера во минус, Азер стартер со Словенија и 30 минути со Швајцарија и гол разлика на 4 утакмици 0:10... Што друго

Нема Седло ни да даде отказ, нити пак да го избркаат. Ќе се вадат цел циклус на тоа дека знаеле дека ќе биде тешко, дека било процес, дека ќе ја подмладувал репрезентацијата, кур се тресе во ладна вода...

Pandev kaj e be sa gukne nesto, osnen sto mu se iseljachi na mrme ..... na instagram, drugo go neam videno da kaze nesto a da e povrzano so mak fudbalov. Godisnina ke praime bez daden gol, nadrealno.

Пандев колку се прашува таму, може и карта плаќа за да влезе на утакмица

Словенија ја мавна Шкотска у гости

Имаме среќа што следната Лига на нации истата се трансформира во 3 лиги, па така и како последни во групата не испаѓаме директно, туку ќе играме бараж за опстанок. Моментално можни противници: Албанија, Кипар, Фарски Острови или Естонија. Важно е да останеме во лига Б, зашто ако паднеме во Ц, нема да играме директни квалификации за Светско 2030.

@Matt Brendel Se isponasa ko da e glavniot consegliere na omeragic, na tipicen umren prostacki nacin, javno, koga se birase nov selektor, taka da ...

Да му ја земам работата на Злате малце :D

После Лигата на Нации, ќе играме следната пролет бараж со една од второпласираните екипи од Лигата Ц

Потенцијални противници за двомечот:

Белорусија/Финска/Албанија

Кипар(/Црна Гора/Ерменија)

Фарски Острови/Молдавија(/Казахстан)

Естонија(Бугарија/Исланд)

едит: ЊТФ, Злате ептен си брз, у исто време сме ја формирале мислава само ти пред мене си пишал :ROFLMAO: <3

Back
На врв Bottom