Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Бенефициран стаж треба да им се даде на тие што успеа да ги изгледаат сите 90+ минути на овие дрводелци на чело со Омерагич

И Шкотиве не се баш во форма ама минимум 2-3 комада ќе ни шибнат во Сабота

90 minuti igra i 1 sut na gol? pu da vi ebam semkata antifudbalska. Za site po edna koza ovca koj sto miluva i da ja pasete po teren po interesni ke ste. Ocekuvam i Skotska da ne spuka 1-0/2-0 potajno i posakuvam!

Najsmesnoto nesto, kjorav gol neame dadeno, prilicno sum ubeden deka i na trening ne gi davaat, Sedlo vika zadovolen bil od Omeragic.
Vo repkava ne smee da ima poveke od 2ca igraci od nase prvenstvo, eve neka se 3ca, i toa samo vo slucaj apla da se izdvojuvaat i pritoa da se pred transferi vo pojaki ligi (makar toa e hrvatska liga ili srpska), i se mladi igraci i talenti, tolku. Sve drugo sto e zrelo veke i igra seuste tuka, bez nikakov aber da si odi od zemjava tolku e, toa se fudbalski zombinja, ovde fudbalot so kvalitet e ekvivalenten na selska liga vo Anglija, kade sto igraat barmeni i stochari radi reda ko hobi i nisto ne zarabotuvaat od toa.

Ne postoi teoretska sansa da izdrzat vakvo nivo na fudbal oni posle 10 minuti, vcera gi gledam pri korna edna u 50ta minuta pola gotovi, za kolena se drzat nadole izdisuvaat ne mozat veke, i sea na sve ova dodadi covek koj u paket so niv, ne e trener za ova nivo i tolku e. Rekordi negativni rushime bez oko da ni trepne, bev da se smeni prethodniot trener ama koga gi vidov najavive tuka sto se kuva, jasno mi bese deka samo ke se ubrza padot na repkava ko nitro koga uklucuvavme na NFS, toa Sedlo go pravi.

Bobi ne znam dali uste ima angazman toa i za nego mnogu zbori u momentov, ama nebiten e on sea, promeni bea neophodni posle niza rezultatski fijaska i primanje po 7 golovi ali promena na vakov nacin cim se iznuduva, ova mnogu govori i za kapacitetot na tie sto go vodat mak fudbalot, baska ko da ne bese dosta ova, nepotizam klasicen se slucuva so sinot na pretsedatelot na FFM koj e viknat da go nosi nacionalniot dres, za ova treba krivicno da se odgovara zimi sve. Pandev dzabe prodavase muda za bubrezi na vremeto, sega e del od makedonskoto fudbalsko dno za koe megjudrugoto i on e direkten krivec.

Idi tamu brera mrera neso prai razvivaj lokalno fudbal vadi igraci ko Bate Vane na vremeto pustaj im gi na Genoa menoa prijavuvaj gi na turniri tamu ko sto Belasica pravea so Viarego kupot preku koj on bese skautiran i zemen od Inter. Naprai nekoja agencija zimaj provizii za dobri transferi na tvoi igraci i ajt u pm, ama treba za toa mozok, koj ocigledno ovoj go nema, a i po ispadite na Instagram pred izvesno vreme, i trebase da ni bide toa jasno. Bar vaka i direktno ke pridonesuvase za fudbalot na dolg rok, sea so prai be, nisto, vrska si nema i on ko i onie za koi licno i personalno agitirase da bidat del od FFM.

Tolku bese, ja pogrebavme kosarkata, sega go upokojuvame i fudbalot, zemjava moze da prosperira samo ako se vrsi agresiven izvoz na talenti nadvor od istata, so vakvo prvenstvo i rakovodenje na klubovite i opsto fudbalot vo zemjava, ke bide isto ko i kosarkata, kade igracite ne mozat da mrdnat poise od kosovska liga.

После сте изненадени и ги осудувате дечките родени у америка, шведска швајцарија, австралија кои не сакаат да играат за нашава репрезентација. Па нормален ли е некој да се ака низ цел свет за да дреме на клупа и некој ликови кои не се ни фудбалери да му го земаат местото.
Седи не ги брани жити тебе

За цело Руле Турс мочање врз репрезентацијата имаме и ние кривица како публика, наместо кога влезе синчето во игра против Швајцарија во Скопје да згрмиме цел стадион со свирежи и скандирања, ние си тераме куроболие.

Само веќе е проблем што нема ни кој да свири, сите што следат активно македонски фудбал им се гади поради сите случувања и кранаа раце од репрезентацијата.
Никогаш во историјата не сме имале послабо навивање и толку мртва атмосфера на стадион.

Претпоставувам и дека пола од луѓето што беа со Швајцарија воопшто немаа појма дека постои некој фудбалер со име Азер Омерагиќ, уште помалку дека е син на претседателот на федерацијата.
Всушност голем дел не знаат ни кој е претседател моментално, ниту што се случува.

Само од помодарство и ако се докачат гратис карти се оди на стадион.
Најбитно е таму цело друштво да се сликаат со знамето, прво секој посебно, после сите заедно на куп и покажуваат со прстите Македонија, тоа што се случува на терен не е битно.

Нареден натпревар и нив ќе ги нема како публика, таквите се појавуваат само кога има победи и се збори за тоа.

Поставувањето на Седло коњот за селектор беше автоматско уништување на било каква еуфорија околу репрезентацијата.
Се одлучија за убедливо најлошиот избор и допрва ќе ги почувствуваме последиците.

Каков народ таква држава.
Apsolutno. Sexy mama shponski trap na grobot na Karev, na sloboda gazda deko sopstvenikot na sungjer štalata kaj sto zivi izgorea deca , Grubiot vo domasen "pritvor" , invalid sinče na precednik na ffm PRV SOSTAV...itn...ne e do niv ,do nas oFcite e!

Apsolutno. Sexy mama shponski trap na grobot na Karev, na sloboda gazda deko sopstvenikot na sungjer štalata kaj sto zivi izgorea deca , Grubiot vo domasen "pritvor" , invalid sinče na precednik na ffm PRV SOSTAV...itn...ne e do niv ,do nas oFcite e!
Кога проаѓа стално , ќе не рендаат од секоја страна.

многу поодамна, додека зеко продаваше крастаици во Крушевац требаше да им ја дадеме Струмица, комплет со зековци

Повеќе од играта и случувањата во македонската репрезентација и фудбалот, ке ме умрат днопертизиве на дотичниов.

Е не, ќе дреме на клупа и ќе гледа пациенти ко азерињо и остали како му земаат место.

Е не, ќе дреме на клупа и ќе гледа пациенти ко азерињо и остали како му земаат место.
Место овде со Барди да игра, таму со Јашари ќе игра.
Исто му доаѓа.
Автоматски споено мислење:

Повеќе од играта и случувањата во македонската репрезентација и фудбалот, ке ме умрат днопертизиве на дотичниов.
Остај го чичото, не знам дали знаеш дека постои мнозинство на фанови на Барселона што се со когнитивна дисонанца.

Таткото на младиот македонски фудбалер Грегоријан Михајловски, кој неодамна го облече дресот на Швајцарската фудбалска репрезентација до 18 години, ја контактираше редакцијата на Антропол, со цел да ја разјасни медиумската „прашина“ којашто се подигна околу талентираниот фудбалер.

„Читајќи ги коментарите на вашиот текст, чувствувам потреба да ја раскажам целата приказна и кои се причините за неговата одлука. Доколку сте запознаени со него, тогаш знаете дека беше и капитен на У17, која минатата година по долга пауза обезбеди пласман во главните квалификации за ЕУРО и Светското првенство, а Грегор беше единствениот играч кој сите натпревари ги одигра од почеток до крај“, вели Игор Михајловски.

Таткото ни посочи за квалитетот и професионалниот однос на Грегоријан, да се обратиме до тренерите на селекциите на Македонија, за кои тој досега има настапувано.

„Можете да прашате меѓу тренерите кои беа дел од тимот. Не доби покана за настап на Медитеранските игри со У20. Се надевавме на повик за У21 селекцијата, кој за жал не дојде, иако од сите играчи на тој список тој е најстандарден и игра за Сервет У21. И можеби најважно од сè е тоа што тој не ја избра Швајцарија, туку беше отфрлен од Македонија и ставен „во сенка“, па реши да заигра за Швајцарија“, открива Михајловски.

Back
На врв Bottom