- Член од
- 5 март 2018
- Мислења
- 19.748
- Поени од реакции
- 23.794
Ич не уживам, со душа чекам да се средат некои документи и да почне во градинка.cola bukvalno uzivas i nema nisto loso u toa. bidi blagodarna sto maz ti moze da ti pruzi dobar zivot, podobar od mkd, bez da moras da rabotis za sega. porano toa bilo normalno. ona american dream na bumerite bilo bas toa, mazot raboti zenata doma so 3 deca... denes umre toa i vo usa i sekade. toa e toa namaluvanje na standardot koj ovoj vek veke 4pat se prekrsuva prvo so dot com 2000 kreshot na pocetokot pa gfc 2006ta pa covid i sega so vojnite za energensi i doprva ai. ako predhodno imase dobri 50 god stabilnost veke sekoj 4-5 god ima prelom i zatoa luge se i pokonzervativni taka da poleka malku... toj sto go biva go biva sekade, ke se snajde i u mkd.
Кој не чувал сам дете во туѓа држава без помош не знае за што зборувам.
Ни за мене е здраво ни за детето цел ден двата само.
Башка финансиски, мажот ми покрива тројца моментално, не е мала работа.
Се надевам за скоро ќе се променат нештата оти ќе ме читате и мене како Харалд и Датум за брзо

Секој што ќе го пише тоа ли ќе биде исклучок? Еве земи за сјајност иселени и вратени и кажи кои по дефиниција би биле исклучок на правилото? Ако не си забележал, јас повеќе убави работи пишувам за Македонија одошто за странство, па ако сум напишал е супер тука не е одма грев. Не е ова Сити или Јунајтед. Немам ниту политички гревови кон татковината, ниту сум плукал по истата, ниту имам бугарски - дури имам разбирање за тие што извадиле. Дали владе & co. чувствува припадност со мене, и ако темата е враќање дома, би рекол врати се бе, за бројност, да растат нашите деца заедно? Јас сум за него добредојден колку што е еден непалец.