Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Komentatorov pa vika posle prviot gol, sedlo ke moral da go menuva planot A posle golot hahahaaa, druze, sedlo ne znae utroto sopstveno da si go isplanira, ostava na sudbinata da resi sto ke se deshava, tuka ke ti imal plan a, plan b. Ok e, tormozen kako malo dete denes.

Да не е Столе најмалку 3 можеби и 4 ќе примевме. Може не е богзнае што ама за нашава репрезентација е бог и батина.
Не го негирав тоа, туку си вежбаат на раад шутирања противниците од сите можни позиции...

Goce site tituli vo ligata skapana gi ima so podrska od ffm i sudiite inace sekade dobil sut karta, ovoj fakt i Masar go znae i go tura trener na reprezentacija
Мисли си дека Масар одлучува нешто :D
Омерагиќ и Седло беа предвидени за позициите уште во програмата на вемерото.
За секоја федерација си имаа свои луѓе, едино малку во кошарката им одеше потешко да направат промени.

Зајков, Муслиу, Илиевски, Барди и Костадинов ни во наша лига не би се издвојувале со моменталнава форма.

Че правиме ова че правиме она че дадеме максимум , Гоце греву откако си селектор 1:17 ти е гол разлика.

Решив да се позамарам, статистика на првите 4 натпревари на СИТЕ селектори во историјата на независна Македонија:

Андон Дончевски: 4 победи - 13 дадени - 2 примени

Ѓоко Хаџиевски - 2 победи - 1 реми - 1 пораз - 5 дадени - 3 примени

Драган Канатларовски - 3 порази - 1 реми - 5 дадени - 10 примени

Ѓоре Јовановски - 2 победи - 1 реми - 1 пораз - 5 дадени - 3 примени

Никола Илиевски Џиџи - 2 победи - 2 ремија - 11 дадени - 5 примени

Драган Канатларовски пак - 1 победа - 2 ремија - 1 пораз - 5 дадени - 4 примени

Слободан Сантрач - 3 порази - 1 победа - 4 дадени - 12 примени (ОТПУШТЕН после 4 натпревари)

(Бобан Бабунски в.д. селектор - 2 победи - 1 реми - 1 пораз - 5 дадени - 7 примени)

Сречко Катанец - 3 победи - 1 пораз - 4 дадени - 2 примени

Мирсад Јонуз - 1 победа - 2 порази - 1 реми - 4 дадени - 5 примени

Џон Тошак - 1 победа - 2 порази - 1 реми - 3 дадени - 6 примени

Чедомир Јаневски - 1 победа - 2 порази - 1 реми - 3 дадени - 4 примени

Љубинко Дурловиќ - 4 порази - 1 даден - 5 примени (Отпуштен после петиот натпревар кој беше 0-0 реми со Белорусија)

Бошко Ѓуровски - 1 победа - 2 порази - 1 реми - 2 дадени - 5 примени

Игор Ангеловски Мрме - 1 победа - 2 порази - 1 реми - 4 дадени - 3 примени

Благоја Милевски - 1 победа - 3 ремија - 6 дадени - 2 примени

Гоце Седлоски - 2 ремија - 2 порази - 0 дадени - 8 примени

Бонус факт што го открив додека правев дабл-чек

Дали знаевте дека за официјалната Вики страница на нашата репрезентација, Северна и Македонија се две различни репрезентации? :D

Споредба со други лоши селектори:

Сантрач е отпуштен после само 4 натпревари, ама има 1 победа и 4 погодоци постигнато.

Дурловиќ е отпуштен после 5 натпревари, ама има 1 постигнат погодок :D
Автоматски споено мислење:

Вештачката интелигенција ми ја зема работата, уште и на Седлоски да му ја земе и ќе има некаков ред во светов :D

Да се цитирам и да потсетам.

Селектори што биле отпуштени после неколку натпревари:

Слободан Сантрач:

4 натпревари: 1 победа. Постигнати 4 погодоци. Гол разлика: -8

Љубинко Дурловиќ:

5 натпревари: 0 победи. 1 постигнат погодок. Гол разлика: -5

Ова е статистиката на Гоце Седлоски до сега.

4.5 натпревари: 0 победи. Постигнати НУЛА ПОГОДОЦИ.
Гол разлика: МИНУС ДЕСЕТ (на полувреме, со шанса да се зголеми...)

На полувреме нека се појави Омерагиќ како играч-селектор и нека каже дека Гоце си дал оставка на полувреме.

Че правиме ова че правиме она че дадеме максимум , Гоце греву откако си селектор 1:17 ти е гол разлика.
kaj go najde toj gol? uste nemaat gol so sedlo dadeno, diskutabilno e dali i na trening dale gol.

ovoj muabet me potseti na edna smeska od temnite denovi na njukasl porano, na podkast eden vika, imavme trening i vezbavme build up neso, shadow play. 11 igraci na teren a na drugata polovina nisto, build up na igra neso trebale da trenirale i pocnale dodale nazad golmanov ne primetil topkata vo gol vlegla, vika tolku bevme losi od nistoto gubevme 1-0.

E takvi sme nie so sedlo, bas vakvi.

Не знам какви надежи гаевте у репрезентација каде седлоски е селектор а напаѓач е омераѓич...човече дечкото не разбира фудбал од пинг понг и он е у репрезентација, толку, крај на дискусија...јас се кладам у се што имам со моите 40+ години и 90кг. да ми дадат шанса барем 10 пати подобар учинок ќе имам и у репката и у вардар од тој антиталент.

Komentatorov pa vika posle prviot gol, sedlo ke moral da go menuva planot A posle golot hahahaaa, druze, sedlo ne znae utroto sopstveno da si go isplanira, ostava na sudbinata da resi sto ke se deshava, tuka ke ti imal plan a, plan b. Ok e, tormozen kako malo dete denes.

Коментаторот е AI бот доста поддржуван од неколку членови на форумов.
Никаков сенс за коментирање.
Само ломоти тоа што чита од мониторот и додава некој епитети како финасиски колач и долгоушкото...

Не е проблем што губиме , никој не ни очекуваше нешто повеќе од пораз. Швајцарците се на секое поле три класи изнад , посебно кондиционо. Убива у поим неможноста да изнесеме топка од наш шеснаесетник и да се приближиме до нивен. За шут кон гол и да направиме некоја 100% шанса нема теорија. Као да сме Лихтенштајн, а и коа ќе видиш со формава на фудбалериве и со тоа дека сите се резерви во своите клубови (со мал исклучок ) бетер сме и од нив. Тапа, ептен тапа.

Билд ап со штопери ко Зајков и Муслиу против вака висок пресинг на Швајцарија?
То само визионер од рангот на Седло можи да смисли.
Генијалец. :pos:
Велковски ваков таков е доктор за овие.
Натпреваров исклучиво го гледам само за Гаштаров, ако нешто е позитивно, то е шо можи да констатираме дека добиваме играч на битна дефицитарна позиција.
Проблемот е шо сме куси уште на едно 7-8 позиции.

Само не ми е јасно зошто тргна со двајца напаѓачи, ист тип на играчи буквално.
Ние неможеме едно додавање да сврземе, овој двајца напаѓачи става.
Кој ќе им дава топка на овие двајца?
Ниту за пресинг не се добри, двајцата се тромави.

kaj go najde toj gol? uste nemaat gol so sedlo dadeno, diskutabilno e dali i na trening dale gol.

ovoj muabet me potseti na edna smeska od temnite denovi na njukasl porano, na podkast eden vika, imavme trening i vezbavme build up neso, shadow play. 11 igraci na teren a na drugata polovina nisto, build up na igra neso trebale da trenirale i pocnale dodale nazad golmanov ne primetil topkata vo gol vlegla, vika tolku bevme losi od nistoto gubevme 1-0.

E takvi sme nie so sedlo, bas vakvi.

Ајдеее Благоја јадел 7 а ?
Моја грешка.
Испомешав нешто.

Back
На врв Bottom