Веќе кој бил бил, но оваа години минува и заминува Октоберфест. Темата ја отварам за веќе догодина и други години да се споделуваат впечатоци, информации, да се прават договоренки за Октоберфест и се друго што можете да се сетите поврзано со Октоберфест. Еве наидов на оваа статија за оваа година, може нема да остари добро до догодина, ама нека ја има, леб не јаде:
Бев лани, исфорсиран настан.
Гужва премногу, после 4 забранија влез, прв пат во историјата. Јас и тргнав да си заминувам тоа време оти не ни можеш да се движиш од премногу луѓе, стоиш во место..
Стигав накај 10 сабајле, ама веќе шаторите беа полни. Седнав надвор од еден шатор, после саат време станав да прошетам, од кога станав веќе место нигде на најдов. Работава треба да седнеш сабајле и да не станеш цел ден, иначе толку од место и од пиво.
Пиво, 16 евра, пола кокошка 24 евра. Јадев уште нешто по тоа штандовите ама искрено тапа, немаат храна немците.
Кога бевме седнати надвор до нас имаше Италјанци. Кога не праша од кај сме и им кажавме се зачудија. Викаат ова за нас е прескапо, а не за вас.
Од тоа играчките, само на Тркалото се качив, 7 евра од човек, ама ред чекав скоро саат. На све се чека по толку.
Бев и во Нимберг ден претходно и таму Октобер фест ми беше подобар. Немаше толку гужва, можеше да се уклопиш лесно со другите за разлика од Минхен. И нормално поефтино од 16 евра пиво.
Автоматски споено мислење:
Иначе за тие што планираат да ја шетаат Баварија, баталете Минхен, многу тапа град. Имигранти и една улица за разгледување е. Во центар турци оро вртат.
Одете Нимберг, Бамберг, Ротенбург таму е културата и храната и далеку почисти градови. Има многу повеќе да се види, посебно Нимберг. И од мигранти повеќе се срби, хрвати него ли ѓубрево.
За железничкиот превоз ќе ви кажам да не се наслонувате многу. Мене возот ми каснеше од Нимберг до Минхен саат и пол. Затоа и касно стигнав на Октоберфест.
Веќе кој бил бил, но оваа години минува и заминува Октоберфест. Темата ја отварам за веќе догодина и други години да се споделуваат впечатоци, информации, да се прават договоренки за Октоберфест и се друго што можете да се сетите поврзано со Октоберфест. Еве наидов на оваа статија за оваа година, може нема да остари добро до догодина, ама нека ја има, леб не јаде:
Ти и уште еден ве сметам за најнормални барса фанови. Другите треба да се најмалце за посматрање.
Во чест на ова високо мислење што го имам за тебе доколку сакаш ајде да идеме на некој октоберфест низ Скопјево. Да испиеме 5 кригли пиво и да се запознаеме лично.
Бујрум пп ти е отворено.
П.С . Меси е аутистичен педер.
Ako doaga nrkoj na najjugot vo Oktomvri neka pise poraka za skara i pivo jas sum cel oktomvri na urlaub, ovie dole site se zaposlile opstina, komunalec sedi doma zimma plata, pa veke muabet ne praat so privaten sektot ili pecalbari, dolgo vreme sum bil gore me zaboraile ludjeto ne bilo toa sto bilo kako porano, taka slusam maubeti.....
Ako doaga nrkoj na najjugot vo Oktomvri neka pise poraka za skara i pivo jas sum cel oktomvri na urlaub, ovie dole site se zaposlile opstina, komunalec sedi doma zimma plata, pa veke muabet ne praat so privaten sektot ili pecalbari, dolgo vreme sum bil gore me zaboraile ludjeto ne bilo toa sto bilo kako porano, taka slusam maubeti.....
Бевме минатата недела, супер си поминавме.
Пивото скапо, ама и во кафана е 5 еур, овде 8.
Коковчето беше смешки, ама ајт.
Посетивме два шатори, одлична атмосфера. На балкон и во бавча бевме. Тие нивните оркестри баш и не се за нас.
Церемонијата на отварање беше супер, згодна полицајка ни падна до нас
Прв пат идам, мислам дека е доволно. Скапи се хотелите тој период, не е скапо на фестивалот.
Море Гевгеличанец, кај сега ти текна.
Мислам со Дојчланд дека ми е доста, следната година, здравје нека е, идам Јужен Тирол, на Форст пиво и јаболки. Кој ги дупи веќе баварците.
Бев лани, исфорсиран настан.
Гужва премногу, после 4 забранија влез, прв пат во историјата. Јас и тргнав да си заминувам тоа време оти не ни можеш да се движиш од премногу луѓе, стоиш во место..
Стигав накај 10 сабајле, ама веќе шаторите беа полни. Седнав надвор од еден шатор, после саат време станав да прошетам, од кога станав веќе место нигде на најдов. Работава треба да седнеш сабајле и да не станеш цел ден, иначе толку од место и од пиво.
Пиво, 16 евра, пола кокошка 24 евра. Јадев уште нешто по тоа штандовите ама искрено тапа, немаат храна немците.
Кога бевме седнати надвор до нас имаше Италјанци. Кога не праша од кај сме и им кажавме се зачудија. Викаат ова за нас е прескапо, а не за вас.
Од тоа играчките, само на Тркалото се качив, 7 евра од човек, ама ред чекав скоро саат. На све се чека по толку.
Бев и во Нимберг ден претходно и таму Октобер фест ми беше подобар. Немаше толку гужва, можеше да се уклопиш лесно со другите за разлика од Минхен. И нормално поефтино од 16 евра пиво.
Автоматски споено мислење:
Иначе за тие што планираат да ја шетаат Баварија, баталете Минхен, многу тапа град. Имигранти и една улица за разгледување е. Во центар турци оро вртат.
Одете Нимберг, Бамберг, Ротенбург таму е културата и храната и далеку почисти градови. Има многу повеќе да се види, посебно Нимберг. И од мигранти повеќе се срби, хрвати него ли ѓубрево.
За железничкиот превоз ќе ви кажам да не се наслонувате многу. Мене возот ми каснеше од Нимберг до Минхен саат и пол. Затоа и касно стигнав на Октоберфест.
Минхен ако е тапа град за шетање тогаш не знам кај е убаво.
Или одиш прв пат и не знаеш кај е шо е или си го промашил друштвото.
Преубав е Минхен ама исто така и прескап, има многу шо да се види, не е само Мариенплац.
Виктуелн маркет позади Мариенплац, строго туристи таму и Германци, локален пазар кај шо можиш да касниш вкусиш класична баварска закуска по солидна цена, имаш наоколу месарници кај шо се продава свежо месо и добри зреани сирења.
Единственото место кај што нема мигранти оти се пие само пиво и се јади свинско печење
За тие кои сакаат да искусат Баварски стил и храна, Баварските пивници Аугустинер Брау и Хофбраухаус, има жива музика ама со среќа да најдите место
English garden - Еден од најголемите урбани паркови во светот, мислам дека е поголем и од централ парк во Њујорк, многу зеленило, киосци на секој ќош кај шо можиш да одмориш на пијалок, низ него тече реката Исар, на лето врие народ тука, има бања и од бањата директ во реката се излева, атракција е, исто така популарна е и браната кај што се создаваат вештачки бранови и сурфаат сурфери преку цела година.
Во Минхен најпопуларни се пивските градини кои ги има во изобилство, најголема е Hirschgarten, со 8000 седишта најголемата во светот е мислам.
Се служат колбаси, свински ребра, коленици, риби на жар и кокошки, од пиво Аугустинер и Тегернзе, кои според мој вкус се најдобрите пива во Баварија.
Многу добро место и за фамилијарни со деца оти има и детски парк, елени кои можат да ги ранат дечињата па затоа важи и за најубаво место за фамилијарни луѓе.
Градината се наоѓа веднаш до палатата Нимфенбург која исто така е задолжително да се посети ако сте во Минхен.
На зима каналот замрзнува и лизгаат на мразот
Од другите места во Минхен ќе ја издвојам и Олимпија парк, парк за спортски и рекреативни настани, изграден за олимпијадата во 1972 год затворениот базен сеуште е во функција, 4/5 евра е картата.
Во Олимпија Хале се одржуваат сите популарни концерти преку цела година.
На лето во Август има Summer fest, забавен парк за деца, концерти, панаѓури, се продаваат рачни изработки, натпревари на вода итн
Можите да изнајмите педалинка и обиколка околу вештачкото езеро, паркот е како ридче, идеално е на зајдисонце да си седиш со пијалак и да чилаш, имаш многу добар поглед кон градот.
Има и кино на отворено во лето.
Има и кула кај што се гледа панорамски цел Минхен, не сум се качила јас ама мислам дека и ресторан има горе во кулата.
Тука е и БМВ музејот, за тие што сте љубители на коли интересно ќе ви е, има кафетерија внатре и лаунч бар.
Во непосредна близина на паркот е и аквариумот, има и огромен трговски центар, ( масакрот тука се деси во Мекдоналдс) така да ако го посетите еден ден ќе ви треба сигурно за се да видите тука.
Други места вредни за посета во Минхен се Минхенската палата, Дојче музејот и Алијанц Арена секако за тие што пратат фудбал, врв од стадион.
Се на се драги мои, се запишав јас, ама се надевам дека некому ќе му се најде ако доаѓа Минхен.
Во зима исто е жив градот, има божиќни пазари низ цел град.
Ако одите на повеќе временски препорачувам да се направи екскурзија околу Минхен оти Баварија е стварно преубава и има што да се види.
Гармиш Партеркирхен, Ајбзе езерото ( Баварските кариби ) Тегернзе, Штанберг итн
На октоберфест се оди ради гужвата и атмосверата. Инаку имаш низ градот и окулу еден куп пивници каде што има поефтина и боље храна, и помалце гужва.
И минхен е меѓу поубавите германски градови, далеку помалце мигранти и каде каде посреден.
Ако одите на повеќе временски препорачувам да се направи екскурзија околу Минхен оти Баварија е стварно преубава и има што да се види.
Гармиш Партеркирхен, Ајбзе езерото ( Баварските кариби ) Тегернзе, Штанберг итн
Mene malce poslikovito mi bese objasneto koj so pija i zosto.
Random amal, kreva vrekji cimento, rastovara sleper ili so da e tamu i taka cel lom napraen, isprasen, ispoten stega pivo od noga da se osvezi, direk od centrala so se veli. Ni casa mu treba, niti ima. Zatoa e amalska pijacka. Kaj imas ti videno amal vino ili rakija da pija. I da saka ne mozi.
Rakija ili opsto zestoko pijat alkoholicari prerezno. Ke drmni edna i ke se smiri, ke mu dojdi dusata.
E za vino prikaznata e sosem podruga. Vinoto si bara uslovi za pienje, ne mozis nego da go pies od sise na klupi vo park. Ne odi. Si bara to carsavce, atmosfera, hrana. Zborot mi e vino pijat gospoda ljuge
На октоберфест се оди ради гужвата и атмосверата. Инаку имаш низ градот и окулу еден куп пивници каде што има поефтина и боље храна, и помалце гужва.
И минхен е меѓу поубавите германски градови, далеку помалце мигранти и каде каде посреден.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.