- Член од
- 5 март 2018
- Мислења
- 19.743
- Поени од реакции
- 23.787
Факт.На октоберфест се оди ради гужвата и атмосверата. Инаку имаш низ градот и окулу еден куп пивници каде што има поефтина и боље храна, и помалце гужва.
И минхен е меѓу поубавите германски градови, далеку помалце мигранти и каде каде посреден.
Немам многу шетано низ Германија, ама од таму кај што сум била Минхен најсреден ми делува а и тој муабет и од други го имам слушано.
Берлин на пример културен шок ми се деси кога бев, од културата па се останато.
Некако држат под контрола Баварците, и поголем ред има.
На Октоберфест не сум била никогаш, така се годи цели време, ама во Минхен такви пивници со помал капацитет нормално има преку цела година, така да не ми фали нешто.
Брат ми кога ни беа зимава на гости беше изненаден колку е жив градот и колку се стросани сите
А ептен е пимпирлија, и само мани наоѓа, за чудо Минхен го пребендиса.Во лето е 10 пати поубав кога е се раззеленето.
Автоматски споено мислење:
Ме чудиш, баш во твое време актуелно беше во парк да се цепа Смедеревка од шише и тоа пластикаMene malce poslikovito mi bese objasneto koj so pija i zosto.
Random amal, kreva vrekji cimento, rastovara sleper ili so da e tamu i taka cel lom napraen, isprasen, ispoten stega pivo od noga da se osvezi, direk od centrala so se veli. Ni casa mu treba, niti ima. Zatoa e amalska pijacka. Kaj imas ti videno amal vino ili rakija da pija. I da saka ne mozi.
Rakija ili opsto zestoko pijat alkoholicari prerezno. Ke drmni edna i ke se smiri, ke mu dojdi dusata.
E za vino prikaznata e sosem podruga. Vinoto si bara uslovi za pienje, ne mozis nego da go pies od sise na klupi vo park. Ne odi. Si bara to carsavce, atmosfera, hrana. Zborot mi e vino pijat gospoda ljuge
Прегледај го приврзокот 488165
Инаку се слагам, виното е аристократска пијачка, и животот е прекраток да се пијат ефтини вина, така гласи една поговорка