Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Eve im go ovoj mandat i neka se odlucat sto oni vsusnost sakaat. Dali se za EU, ili pak ke go vrakaat imeto i ke izlezeme od NATO i ke gi vrakame Pirinska i Egejska?
Со кубурот на појас и чифтето на рамо и правец Грчка. Фронтален напад на сладолед и гиро.

Треба да се дефинира ако некогаш ги стават татарите дека се после Македонскиот народ се малцинства, албанци, турци, роми, срби, власи, бошњаци, хрвати, бугари кои не се државотворни.

Мајка албанија, мајка блгарија, и сами си признаваат, и тоа треба да е во уставот, на еден народ и нација му е Мајка Македонија на Македонскиот.
Прегледај го приврзокот 487818
Против кого протестира Аца Антиќ во ноне Шќиперија? Против своите поддржувачи на Балканов?...

Со кубурот на појас и чифтето на рамо и правец Грчка. Фронтален напад на сладолед и гиро.
Точно; Маќедоне ги окупира Беломорска и Пиринска исклучиво преку летните одмори, ама онака туристички, по плажите...како што би рекол АнтоЊо.

Па така кажи бе кано, нема официјална постета, шупциве го сретнале човекот у ходник и тука ни продаваат пуфки за некаква средба а у ствари немало ништо.

kazano e de... procitaj pogore.

nikoj ne prodava pufki samo reportira deka se sretnale, sto e i vistina. i da ova e politika, dobra PR sansa ne se propusta.
Автоматски споено мислење:

@kano so brmbrm bas zborevme ovde na forumov i realnata situacija e taa.

Egejska i Pirinska nema nikoj da ni gi vrati, dzabe tie muabeti.

Odluceno e pred 21 godina Makedonija da ide kon EU. I togas imeto bese problem i znameto. Znameto se smeni i se dodade FYROM, oti Grcija taka barase.

Eve sega go smenivme pak u Severna Makedonija i tolku so Grcija. Zavrsena rabota.

Sega e Bugarija na red.

DPMNE nema da dobie vtor mandat.

Eve im go ovoj mandat i neka se odlucat sto oni vsusnost sakaat. Dali se za EU, ili pak ke go vrakaat imeto i ke izlezeme od NATO i ke gi vrakame Pirinska i Egejska?

Posleden pat na vlast so Gujo, DPMNE gi napravija provokaciite so spomenicite.
DPMNE ja zakoci rabotata eo Bugarija, site nivni clenovi imaat BG pasosi i firmi u Bugarska.

toa e toa na kratko, vtora sansa/vtor mandat nema da dobijat, nisto cudno da gi smenat i na predvremeni.

Na ovoj narod veke mu e pteku kur od prepukuvanjata megju SDS i DPMNE, zatoa sto ovoj nwrod e zrtva na nivnata politicka vojna vekje 35 godini.

@Darling
Kazi ti, Draga, so e tolku smesno u mojot prethoden post, pa se reagirala so ha ha ha?

vmro ima uste 2-3 mandati bez da mora da se zamara so bugarite a do togas se nadevaat nesto da se smeni. ostaj ovde napalenkovcite, taka bese i za lokalni koga ke dojde vreme masinerijata ke bide pustena i ke gazi se. bez poddrska od eu i usa ovaa opozicija vo mkd nema nema 2% sansi za pobeda. drug moment e sto przinskiot problem doprva i veke se prenesuva vo site sferi, taka da doprva ke ima "nezavisni" pratenici i od levica i od site drugi.

e sega rabotava e dali voopsto i sakate vo vakvo eu? toa porano i ova denes se 2 razlicni unii. kolku i da e smesno na luge na forumov ima dosta problemi i vo eu i sekade i mislam deka nardnite 2-3 god ke se teski za sekoj sto veke ne napravil pari nadvor. gledas i u mkd kako rastat ceni taka da da se sredis vo mkd e misija a ne pak nadvor. ke se vratat i se vrakaat mal del od novata dijaspora pogotovo tie so bg pasosi.

Последно уредено:
vmro ima uste 2-3 mandati bez da mora da se zamara so bugarite a do togas se nadevaat nesto da se smeni. ostaj ovde napalenkovcite, taka bese i za lokalni koga ke dojde vreme masinerijata ke bide pustena i ke gazi se. bez poddrska od eu i usa ovaa opozicija vo mkd nema nema 2% sansi za pobeda. drug moment e sto przinskiot problem doprva i veke se prenesuva vo site sferi, taka da doprva ke ima "nezavisni" pratenici i od levica i od site drugi.

e sega rabotava e dali voopsto i sakate vo vakvo eu? toa porano i ova denes se 2 razlicni unii. kolku i da e smesno na luge na forumov ima dosta problemi i vo eu i sekade i mislam deka nardnite 2-3 god ke se teski za sekoj sto veke ne napravil pari nadvor. gledas i u mkd kako rastat ceni taka da da se sredis vo mkd e misija a ne pak nadvor. ke se vratat i se vrakaat mal del od novata dijaspora pogotovo tie so bg pasosi.
VMRO ne postoi poveke, partijata se vika DPMNE.

Mili im se parite na DPMNE i na site politicari sto gi lapaat od EU, pa normalno e narodov da bara EU da vlezeme za da dobieme pogolem standard da se otvorat poveke stranski firmi itn...

Toa za lokalni izbori, licemerie na kvadrat.

Za vrakanje na dijaspora, samo ke kazam deka od 20 poznanici 15 se iseleni u stranstvo i ne planiraat da se vratat.

Tie ovie statistiki od koja TV gi gledas? Veruvas vo niv ili propagiras nesto ovde na forumov?

A za EU? Sto mislis zosto Vels, Skotska i Severna Irska se razdeluvaat od UK, a? I oni bre sakaat u EU!

Ti ovie prikaski, i ovie stravovi so ceni, iminja, znaminja, nafta na drug narod da gi kazuvas, ja od koga sum roden e ova sranje, bre.

A ti nejkes EU? Ili si veke tamu so BG pasport?
Автоматски споено мислење:

Ne mozam a da ne recam deka voa vmrOVCIVE po forumi i fejs i insta, koga ke izgubat so argumenti pocinjaat so zajadlivo, neartikulisano smeenje, so cel da go potsmetvaat opononent.

Последно уредено:
VMRO ne postoi poveke, partijata se vika DPMNE.

Mili im se parite na DPMNE i na site politicari sto gi lapaat od EU, pa normalno e narodov da bara EU da vlezeme za da dobieme pogolem standard da se otvorat poveke stranski firmi itn...

Toa za lokalni izbori, licemerie na kvadrat.

Za vrakanje na dijaspora, samo ke kazam deka od 20 poznanici 15 se iseleni u stranstvo i ne planiraat da se vratat.

Tie ovie statistiki od koja TV gi gledas? Veruvas vo niv ili propagiras nesto ovde na forumov?

A za EU? Sto mislis zosto Vels, Skotska i Severna Irska se razdeluvaat od UK, a? I oni bre sakaat u EU!

Ti ovie prikaski, i ovie stravovi so ceni, iminja, znaminja, nafta na drug narod da gi kazuvas, ja od koga sum roden e ova sranje, bre.

A ti nejkes EU? Ili si veke tamu so BG pasport?

jas ziveam vo aus nemam bugarski. za razlika od tebe znam kako e nadvor i ti kazuvam sto luge od nadvor vikaat. nikoj ne vika deka site ke se vratat, fala bogu ne se glupi, nego ti vikam deka ako denes izgubis rabota tesko e da se snajdes, mnogu potesko od pred 2 god. ako jas prvata kuka ja kupiv i otplativ za nekolku god denes tebe ke ti treba cel zivot da otplakas kredit. kapiras? ostaj toa za uk 200 godini slusame aman neka se raspadnat prvo.

neznam za kakvi statistiki zboris, jas kazav deka 2% nema sansi da bide smeneto vmro narednite 2-3 ciklusi. ke vidis i sam. edno e zelbite drugo e infrastruktira, pari, mok, poddrska od stranstvo sto samo vmro ima vo ovoj moment. koga ke se ukluci cela masinerija sdsm, znam, levica seedno site ke bidat zbrisani.

Сендвичиве се активираа нешо денеска

Да не се дружеле со Фрчко јуниор сабајлево

jas ziveam vo aus nemam bugarski. za razlika od tebe znam kako e nadvor i ti kazuvam sto luge od nadvor vikaat. nikoj ne vika deka site ke se vratat, fala bogu ne se glupi, nego ti vikam deka ako denes izgubis rabota tesko e da se snajdes, mnogu potesko od pred 2 god. ako jas prvata kuka ja kupiv i otplativ za nekolku god denes tebe ke ti treba cel zivot da otplakas kredit. kapiras? ostaj toa za uk 200 godini slusame aman neka se raspadnat prvo.

neznam za kakvi statistiki zboris, jas kazav deka 2% nema sansi da bide smeneto vmro narednite 2-3 ciklusi. ke vidis i sam. edno e zelbite drugo e infrastruktira, pari, mok, poddrska od stranstvo sto samo vmro ima vo ovoj moment. koga ke se ukluci cela masinerija sdsm, znam, levica seedno site ke bidat zbrisani.
Druze ti mastas. Daydreaming e mislam izrekata angliska.

Iskreno da ti kazam, nikoj ne ti ni prasa dali ti imas kukja, a znaes zosto? Zatoa sto ic kur ne ne boli dali ti imas kuka.

Poentata bese dali si preselen patriot od dijaspora sto se pijanci u kafana koa ke roknat patriotski, i se ispostavi deka toa i si.

So sreka neka ti e u Avstrija, so BG pasos si, ama nejkes da kazes.

Ti, ako ne sfati do sega, nemas pravo da jades gomna za sostojbata u MK, poradi toa sto ne zivees ovde i ne plakas ni danoci ni nisto.

DPMNE moze da leta na kloci na prolet na predvremeni izbori. Kakva poddrska od stranstvo be? Ti stvarno veruvas na TV?

Druze ti mastas. Daydreaming e mislam izrekata angliska.

Iskreno da ti kazam, nikoj ne ti ni prasa dali ti imas kukja, a znaes zosto? Zatoa sto ic kur ne ne boli dali ti imas kuka.

Poentata bese dali si preselen patriot od dijaspora sto se pijanci u kafana koa ke roknat patriotski, i se ispostavi deka toa i si.

So sreka neka ti e u Avstrija, so BG pasos si, ama nejkes da kazes.

Ti, ako ne sfati do sega, nemas pravo da jades gomna za sostojbata u MK, poradi toa sto ne zivees ovde i ne plakas ni danoci ni nisto.

DPMNE moze da leta na kloci na prolet na predvremeni izbori. Kakva poddrska od stranstvo be? Ti stvarno veruvas na TV?

corba, aj teraj si magareto.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Back
На врв Bottom