Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
ne ja brisam. jas zboram od denesen apekt. od denesen se bivsi.

problemot so toa "mozea" da glasaat protiv ili podnesat ostavka e sto nema moznost da bidat izbrkani radi nesoglasuvanje so partiski stavovi taka da nemozes da ja obvinis partijata za necii licni postapki i ubeduvanja. toa predhodno se regulirase so deponirani ostavki. przino go unisti toj sistem. zatoa e levica kriva.

da ne se lazeme pratenicite nikoj ne gi bira radi niv. se glasa partijata. partijata treba da ima mozmost da gi regulira parlamentarcite. posle przino nema takva moznost. sega sekoj moze da se kupi i uceni. nema poveke drzava i glasot na narodot e sveden na 0.

makedonija e izgubena tokmu togas.
Пржинскиот договор го склучија ДПМНЕ, СДСМ, ДУИ и ДПА.

Со други зборови ДПМНЕ учествува во Пржино, пратеници од неговата коалиција ги даваат спорните гласови, ама на крај Левица крива. Типичен ДПМНЕ лоботомиран мозок

Последно уредено:
ti si vistinskiot sto odi na odmor u grcka i prv ke protestira koga ke go izbrkaat od rabota kako posledica na blokadi...

ah be, politika e kurva i nekogas treba nekoj da razmisli i donese teska odluka. ako ti mislis deka e dobro da se vrati imeto ti rekov jas ic nemam problem so toa, ama vie tamu ke stradate.

ps. ne sum patriot, 100 pati sum kazal toa, kaj mene toa zavrsi u 2001va. koga nemozes da se spravis so bargra planinari i koga narodot ti e rascepkan vaka politicki nema napredok. sega prvo vnatresno da se obedinime okulu vmro pa posle se drugo.

Procitaj me forumov unazad nekolku strnsi i ke vidis deka jas sum za toa da ostane Severna Makedonija i da se stavat Bugsrite u ustavat i da vleze drzavava u EU.

Ama vetuvanjata na DPMNE pred izbori i neispolnuvanjata na istite vetuvanja kazuvaat mnogu za niv. Dodeka SDS od druga strna najtransparentno zboruva i ja pokazuva namerata za vlez na drzavva u EU, DPMNE glumat patrioti i ja kocat rabotata i usput imaat BG pasosi.

Ja da bev Lignja, ke se otkazev od politika posle ona so kamiondziite.

Vizi ke ima od drugata godina, dal DPMNE go vrati imeto ili ne go vrati, seedno.

Ama cel narod go otruja so komitski muabeti i kako toa Zaev predavniot go smenil, a onie ke go vratele, eve dobijs izbori i mukla. Legna mackata na brasno.

Не сум јас на снимките не се секирај, ама ти живееш во некој си паралелен селективен универзум каде што по партиски филтер си ги делиш едните на предавници и патриоти а ситуацијата е сосем друга. Ама и јас сум будала што воопшто трошам време да реплицирам со некој што го брани Миленко контра Комити :facepalm: уште од ова се гледа со каков ментален склоп си, џабе и Австралија и пола свет..

milo mi e sto ne si na snimkite.

nema nisto selektivno ednostavno e.

35 god imame drzava. yuga traese malku podolgo. yuga nasledi ruina sto ja sredija i kakva takva ne izdigna od kal. ovie 35 god ona sto juga izgradila vie tamu ne moze da ofarbate... taka da ne ve biva, sami tesko ke se izdignite.

ovie 35 god so eden komsija ne izgradivme blizok i stabilen odnos. najbliski bilo so srbija za vreme na grujo ali i togas me bese sjajno.

ovie 35 god nemame izgradeno nitu edno stratesko partnerstvo. 0 prijateli.

koga ke zemes se toa u predvid ostanuva deka edino ako nesto bide ke bide so pomos na dijasporata. iako i so niv imate 0 odnos. sepak imam nekoja nadez deka ke sfatite i najdete nacin kako da sorabotuvate so svojot narod nadvor i kolku tolku da se opravite. ali ova e do vas, posto realno nas nadvor ni e sosema ok. e sega kako nekoj sto prilicno dobro ja znae dijasporata sto bil na konvencii niz svetot i mkd, sto bil del od organizacii ovde mozam da ti kazam deka toa moze da bide samo preku vmro. koga ke se pomirite so toa i ke go sfatite se ova ke ima nekakov napedok. do togas ke bide cirkuz, kurto, murto pa eve i tvojte purto ili kako sakas.

a dijasporata deka celosno ke ve izvadi od gomna nema... ama ima pari (aus) ima relacii (ova treba da barate od tie vo evropa sto moze da ve povrzat kaj sto ke izvezuvate sto i da pravite) i imame kolku tolku politicko i biznis lobi umd i macedonia2025 (usa)... e sega ako se rodi junak da gi spoi tockite moze i ke ima nesto ako ne jas ne gledam kako ke opstanete.

ps. jas ne go branam milenko, gajle mi e za nego, jas go branam vardar. vrati se na forumot ke vidis sum go branel i boro, i grad skopje i sams i komiti koga go vodele klubot zasto za razlika od tebe sum bil del od uprava na klub i znam deka voopsto ne e lesno.
Автоматски споено мислење:

Procitaj me forumov unazad nekolku strnsi i ke vidis deka jas sum za toa da ostane Severna Makedonija i da se stavat Bugsrite u ustavat i da vleze drzavava u EU.

Ama vetuvanjata na DPMNE pred izbori i neispolnuvanjata na istite vetuvanja kazuvaat mnogu za niv. Dodeka SDS od druga strna najtransparentno zboruva i ja pokazuva namerata za vlez na drzavva u EU, DPMNE glumat patrioti i ja kocat rabotata i usput imaat BG pasosi.

Ja da bev Lignja, ke se otkazev od politika posle ona so kamiondziite.

Vizi ke ima od drugata godina, dal DPMNE go vrati imeto ili ne go vrati, seedno.

Ama cel narod go otruja so komitski muabeti i kako toa Zaev predavniot go smenil, a onie ke go vratele, eve dobijs izbori i mukla. Legna mackata na brasno.

politika e kurva... dali dadoa rok do koga se toa ke ispolnat? jas veeuvam da im se ukaze prilika bi probale ama realno toa e misija... nie sekogas treba da stremime kon vrakanje na imeto, znameto i vep... ali toa kosta pari i bara prvo da se obedinime i da sme stabilna drzava. nie ova sto go imame go gubime a zborime za nekakva ideologija ovde...

normalno deka ke se napagaat drugi partii toa e politika.
Автоматски споено мислење:

8 бивши пратеници подлегнаа на притисокот и уцените кон нив и нивните семејства....
еј, од притвор ги донесоа на гласање.....

abe mene mi e jasno. da ne se slucese przino ke im gi aktiviraa ostavkite den predtoa i nemase da sme kaj sto sme.

e sega da imame sistem kade go glasame covekot a ne partijata togas przino ke bese sosema ok. ama takov sistem nemame, se glasa za partija, taka da partijata e taa sto treba da ima moznost da eliminira vakvi situacii.

najtragicno e sto sega mozes da si kupis pratenik, sovetnik sto sakas... levica ima 10tina sto se sitnaa na poslednite izbori, demek sega nezavisni se.

go unistija sistemot a so toa defakto i drzavata, kale kako saka vo idnina moze da formira vladi, ima i pari i ti gi prisluskuva telekomunikaciite, i ne samo kale, moze i bilo koj od sosedite... let that sink in...

Последно уредено:
Треба да се дефинира ако некогаш ги стават татарите дека се после Македонскиот народ се малцинства, албанци, турци, роми, срби, власи, бошњаци, хрвати, бугари кои не се државотворни.

Мајка албанија, мајка блгарија, и сами си признаваат, и тоа треба да е во уставот, на еден народ и нација му е Мајка Македонија на Македонскиот.
7599.jpg

Последно уредено:
Треба да се дефинира ако некогаш ги стават татарите дека се после Македонскиот народ се малцинства, албанци, турци, роми, срби, власи, бошњаци, хрвати, бугари кои не се државотворни.

Nema potreba Bulgarite da se stavaat vo ustavot. Posebno ne koga istovremeno te negiraat bukvalno na sekoja osnova.

Nema potreba Bulgarite da se stavaat vo ustavot. Posebno ne koga istovremeno te negiraat bukvalno na sekoja osnova.
Само кажувам, ако некогаш случајно го отворат уставот, во никој случај малцинствата да неможат утре да се интерпретираат како државотворни, треба да се смени делот каде граѓаните го носат суверенитет во македонскиот народ и нација.
Да немаме утре проблеми.

@kano so brmbrm bas zborevme ovde na forumov i realnata situacija e taa.

Egejska i Pirinska nema nikoj da ni gi vrati, dzabe tie muabeti.

Odluceno e pred 21 godina Makedonija da ide kon EU. I togas imeto bese problem i znameto. Znameto se smeni i se dodade FYROM, oti Grcija taka barase.

Eve sega go smenivme pak u Severna Makedonija i tolku so Grcija. Zavrsena rabota.

Sega e Bugarija na red.

DPMNE nema da dobie vtor mandat.

Eve im go ovoj mandat i neka se odlucat sto oni vsusnost sakaat. Dali se za EU, ili pak ke go vrakaat imeto i ke izlezeme od NATO i ke gi vrakame Pirinska i Egejska?

Posleden pat na vlast so Gujo, DPMNE gi napravija provokaciite so spomenicite.
DPMNE ja zakoci rabotata eo Bugarija, site nivni clenovi imaat BG pasosi i firmi u Bugarska.

toa e toa na kratko, vtora sansa/vtor mandat nema da dobijat, nisto cudno da gi smenat i na predvremeni.

Na ovoj narod veke mu e pteku kur od prepukuvanjata megju SDS i DPMNE, zatoa sto ovoj nwrod e zrtva na nivnata politicka vojna vekje 35 godini.

@Darling
Kazi ti, Draga, so e tolku smesno u mojot prethoden post, pa se reagirala so ha ha ha?

laze aj ne lupaj. poima nemas kade se sretnale.

nema vrska fondovi, mozes licno da si kupis akcii, eve jas sum eden od gazdite na objektot, i sega?

vo slucajov nema oficijalna poseta, nikade ne bila planirana. vo nyc se vo oficijalna poseta na obedinetite nacii, nastan sto se slucil den potoa. taka da dosta so glupostive.
Па така кажи бе кано, нема официјална постета, шупциве го сретнале човекот у ходник и тука ни продаваат пуфки за некаква средба а у ствари немало ништо.

Мајка албанија, мајка блгарија, и сами си признаваат, и тоа треба да е во уставот, на еден народ и нација му е Мајка Македонија на Македонскиот.
Прегледај го приврзокот 487818
Bas mi e drago so nivnite gi napikaa u HAg 25 godini, ama zal mi so ovoj mufljuzov se napika u vlada i ne go osudija za nisto.

Тоа што не знаеш што е виза.
Pa bogami i ne znam, samo ednas u zivot imam vadeno za Ungarija na eksurzija u sredno, posle toa bevme kao u Shengen, ama od drugata godina ke si vadime online viza od 20 evra za u Grcka.

Znam deka sega ke pises nekoe objasnuvanje za vizata: Ne po vrat , po sija, taka?

Toa od slednata godina ne bilo viza demek, tuku potvrda za vlez u stranska drzava koja kojsta 20 evra= viza

Само да знаете за каква секта се работи и у каков bubble живеат.

Прегледај го приврзокот 487816
Screenshot-20260923-144043-2.jpg

@A__ Sto ti e tolku smesno od mojot prethoden post, pa si reagiral so ha ha ha?

Ti bese od onie patriotite u dijaspora so BG pasos?

• Хаха
Reactions: A__
Pa bogami i ne znam, samo ednas u zivot imam vadeno za Ungarija na eksurzija u sredno, posle toa bevme kao u Shengen, ama od drugata godina ke si vadime online viza od 20 evra za u Grcka.

Znam deka sega ke pises nekoe objasnuvanje za vizata: Ne po vrat , po sija, taka?

Toa od slednata godina ne bilo viza demek, tuku potvrda za vlez u stranska drzava koja kojsta 20 evra= viza
Значи никогаш немаш аплицирано за било каков патнички документ, некој ти кажал дека тоа се визи, и готово тоа е тоа за тебе :icon_lol:

Back
На врв Bottom