Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
ne.

kolku i da ne sakame toa sto se sluci togas izborot togas bese ili amestija ili koalicija na sipcite so komunjarite i pa amnestija i sve sto se sluci podocna vo edno. im nudea i premer da e alji taka da izborot togas bese toj.

vmro ne ucestvuvase vo promena na imeto. ucestvuvaa nekolku pratenici sto bea uceneti i kupeni koj denes ne se del od vmro. vmro ne mozese da gi spreci da glasaat kako sto glasaa zosto so przino se unisti toj sistem kade im drzea deponirani ostavki. levica e kriva za toa.
Да, треба. Ги амнестираа оние кои кренаа пушка против државата и народот. Мачени, убиени, повредени и исчезнати граѓани. Каде е правдата? Шипците добија политичка слобода и политички функции. А има пресуди против нашите, што ќе рече, правно, и во очите на меѓународната заедница, ние сме лошите поради патриотската левичарска велесила предводена од пребегнатиот осуден криминалец. :)

Осум (8), пратеници од дпмне и коалицијата гласаа за промена на името. Што ќе рече и оваа политичка партија, или коалиција, како сакаш, го промени уставното име. :)

da i? vika soodvetna poddrska. imame soodvetna poddrska od eu, nato, usa za toa? eve da go vratime imeto, imas prestava kako ke reagiraat drugite? prifakas li da se vrati imeto ama da se vratat i vizite, da ti zarvorat granici, da nema benzin, namaluvanje na standardot kako u 90tite so 200e plata? posto toa ke sleduva. ne me sfakaj gresno JAS SUM ZA, ke ve tapsam po ramo i koga ke doagam u mkd se ke mi bide 10 pati poeftino...

da i? vika soodvetna poddrska. imame soodvetna poddrska od eu, nato, usa za toa? eve da go vratime imeto, imas prestava kako ke reagiraat drugite? prifakas li da se vrati imeto ama da se vratat i vizite, da ti zarvorat granici, da nema benzin, namaluvanje na standardot kako u 90tite so 200e plata? posto toa ke sleduva. ne me sfakaj gresno JAS SUM ZA, ke ve tapsam po ramo i koga ke doagam u mkd se ke mi bide 10 pati poeftino...
Pa vizite se veke vrateni, ako ne si u tek. Od slednata godina online po 20 evra za viza za u Grcka. Naftata ripna pak nad 100, standardot ni e kako u Indija.
Eve veke go imame toa, za koesto ti mislis deka ke me isplasis ako mi go kazes.

Ajde, vratete go imeto, patrioti makedonski. Dobivte SOODVETNA poddrska od makedonskiot narod. Kakva EU, kakva USA, kakvi bakraci. DPMNE od niv bara samo krediti i toa go narekuva PODDRSKA. Ne tuku gi isprevrtuvaj rabotite.

Procitaj me tamu ponazad so brmbrm so kazav jas za vrakanje na imeto da ne se povtoram.

Inace onoj istiot Lignja ili kakoi da go vikaat im vetuvase na kamiondziite deka ke im sredi rabota, t.e. rece deka veke sredil, ama ete ti od godina ke ima i vizi, a kamiondziiite ke se izvadat bugarski pasosi.

Samo napred, bravo za DPMNE i nivnata politika za izoliranost i nepristapuvanje kon EU!

Znaci, Lignja e lazgo, ligus, glupav, i DPMNE vekje nema NIKAD da dojde na vlast, ako ne ja vnese drzavava u EU.

Последно уредено:
Да, треба. Ги амнестираа оние кои кренаа пушка против државата и народот. Мачени, убиени, повредени и исчезнати граѓани. Каде е правдата? Шипците добија политичка слобода и политички функции. А има пресуди против нашите, што ќе рече, правно, и во очите на меѓународната заедница, ние сме лошите поради патриотската левичарска велесила предводена од пребегнатиот осуден криминалец. :)

Осум (8), пратеници од дпмне и коалицијата гласаа за промена на името. Што ќе рече и оваа политичка партија, или коалиција, како сакаш, го промени уставното име. :)

nema pravda. izgubivme vojna na politicka masa zosto sdsm, bucko odbi da ja vkluci arm, zasto ni bese kazano da olabavime zosto ke gi dignat avionite od aviano i red drugi raboti.

8 bivsi pratenici na vmro glasaa po sopstveno ubeduvanje a ne partiska odluka. da, tie 8 bea del od shemata da se smeni imeto sto ja ovozmozi levica.

nema pravda. izgubivme vojna na politicka masa zosto sdsm, bucko odbi da ja vkluci arm, zasto ni bese kazano da olabavime zosto ke gi dignat avionite od aviano i red drugi raboti.

8 bivsi pratenici na vmro glasaa po sopstveno ubeduvanje a ne partiska odluka. da, tie 8 bea del od shemata da se smeni imeto sto ja ovozmozi levica.
LAZEN PATRIOT SI I TI KAKO ONOJ LIGNJA LIGUSON

Првото .... од тие 18 пратеника на сдсnmk и коалицијата колку се од сдсnmk а колку на сателит човек партиите ...дали се и половина, па уште и ќе се појачале :D
А тие сателитите на следните избори кој знае која страна ќе фатат, сега (2024) се заебаа и се на губитничката страна и останаа со „стапот“ во раце

Второто.... фрлени низ ветер гласови кои никако нема да влијаат на крајниот исход од гласањето .... заебан е овој пропорционалниот систем

И трето .... сите оние партии кои добија помалку гласови од бројот на потпишани/собрани потписи за нив треба да се избришат од регистарот
----------------------------------------------------

И, и, четврто .... со јајцеглавиот на чело на сдсnmk не е сигурно дали таа патрија ќе опстане до 2028 година.... од таму избега се што има IQ поголемо од бројот на кондурите што ги носи.:D:toe:

Слободно продолжете да си го потценувате народот, ќе правиме муабет.

Бивши станаа после гласањето. Во моментот кога гласаа беа избрани од ДПМНЕ, така што не може денес ретроактивно да им се брише политичката припадност само затоа што тебе не ти одговара. Можеа да гласаат против, да не го поддржат предлогот, или да си поднесат оставка ако не сакаа да постапат спротивно на ставот на партијата.

LAZEN PATRIOT SI I TI KAKO ONOJ LIGNJA LIGUSON

ti si vistinskiot sto odi na odmor u grcka i prv ke protestira koga ke go izbrkaat od rabota kako posledica na blokadi...

ah be, politika e kurva i nekogas treba nekoj da razmisli i donese teska odluka. ako ti mislis deka e dobro da se vrati imeto ti rekov jas ic nemam problem so toa, ama vie tamu ke stradate.

ps. ne sum patriot, 100 pati sum kazal toa, kaj mene toa zavrsi u 2001va. koga nemozes da se spravis so bargra planinari i koga narodot ti e rascepkan vaka politicki nema napredok. sega prvo vnatresno da se obedinime okulu vmro pa posle se drugo.

Бивши станаа после гласањето. Во моментот кога гласаа беа избрани од ДПМНЕ, така што не може денес ретроактивно да им се брише политичката припадност само затоа што тебе не ти одговара. Можеа да гласаат против, да не го поддржат предлогот, или да си поднесат оставка ако не сакаа да постапат спротивно на ставот на партијата.

ne ja brisam. jas zboram od denesen apekt. od denesen se bivsi.

problemot so toa "mozea" da glasaat protiv ili podnesat ostavka e sto nema moznost da bidat izbrkani radi nesoglasuvanje so partiski stavovi taka da nemozes da ja obvinis partijata za necii licni postapki i ubeduvanja. toa predhodno se regulirase so deponirani ostavki. przino go unisti toj sistem. zatoa e levica kriva.

da ne se lazeme pratenicite nikoj ne gi bira radi niv. se glasa partijata. partijata treba da ima mozmost da gi regulira parlamentarcite. posle przino nema takva moznost. sega sekoj moze da se kupi i uceni. nema poveke drzava i glasot na narodot e sveden na 0.

makedonija e izgubena tokmu togas.

После све што се исподешава у земјава, занимавањето со тоа како се облекол тој у Америка делува помалку како некој да се грижи околу тоа зашто тротоарите у Сомалија не се поплочени.
Никако не викам дека нема везе како се облекол, секако е сељак, ама тоа е на Балканов. Политичарите праат толкави срања, да начинот на кој се облекуваат треба да е последна грижа.

Nakon što je poljubila zastavu, Šarac se okrenula prema kameri i pokazala tri prsta.

Бацила холандско знаме мислејќи дека е српско. Пратеник не би требало да не знае кое е државното знаме, така е, али голем курац у крајна линија.

vidi objasneto e veke toa nemam namera po 10 pati da ti crtam. sekoj so 2 grama mozok znae deka drzavata ja izgubivme posle przino. od togas veke ne e isto. levica e kriva za toa i koga ke dojde momentot ima da ve zbriseme. se nadevam ne si na snimkite.

drugo ic da ne se sekiras.

Не сум јас на снимките не се секирај, ама ти живееш во некој си паралелен селективен универзум каде што по партиски филтер си ги делиш едните на предавници и патриоти а ситуацијата е сосем друга. Ама и јас сум будала што воопшто трошам време да реплицирам со некој што го брани Миленко контра Комити :facepalm: уште од ова се гледа со каков ментален склоп си, џабе и Австралија и пола свет..

Тие такви фондови и фирми фактички се институции на државата, независно што се приватни. Пример федералните резерви формално се приватна фирма а во суштина тоа се државни институции. Во случајов приватно е ако биле дома кај Рубио, или не биле делагација во формат премиер, министер и амбасадор туку физичките лица Христијан, Тимчо и како се таму викаше тој амбасадорот... биле во приватна посета на тој фондот или кај Рубио па не е проблем да биле и по шорцеви.

laze aj ne lupaj. poima nemas kade se sretnale.

nema vrska fondovi, mozes licno da si kupis akcii, eve jas sum eden od gazdite na objektot, i sega?

vo slucajov nema oficijalna poseta, nikade ne bila planirana. vo nyc se vo oficijalna poseta na obedinetite nacii, nastan sto se slucil den potoa. taka da dosta so glupostive.

8 бивши пратеници подлегнаа на притисокот и уцените кон нив и нивните семејства....
еј, од притвор ги донесоа на гласање.....

Back
На врв Bottom