Ron Burgundy
137
Го користи некој GPT-6 Astra?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да, со Codex, топ е.Го користи некој GPT-6 Astra?
But over the last few months, I have become convinced that fully addressing the risks requires even more prudence — not just investing in risk prevention, but pacing the rate of capabilities advancement so that risk prevention has time to keep up. We must slow the pace at which we improve the capabilities of AI models. Progress will still seem fast, and we must make wise use of the time we gain. Two things have convinced me.
My first concern is that, since roughly this summer, AI has been advancing drastically faster, driven primarily by AI’s growing ability to build the next generation of AI. This dynamic is called recursive self-improvement, and it is starting to happen across the industry, including at Anthropic, as we and others have described. Left unchecked, it could outrun our ability to understand and control these systems, and so must be pursued very carefully, if at all.
My second concern is the OpenAI-Hugging Face incident (OAI-HF), in which a swarm of agents essentially acted as a fanatically devoted collective, conducting cybersecurity attacks on targets they were not asked to attack and that were unrelated to the task at hand, sacrificing themselves for the success of the group, and attempting to hack into the “grader” responsible for evaluating their performance. It’s easy to dismiss this incident because no one was hurt and the economic damage was minimal, but in my opinion, a swarm that possessed greater capabilities but a similar level of misalignment could have caused catastrophic damage. Given the accelerating rate of AI capability development, it’s my worry that in 6–12 months such a swarm could be capable of taking over the entire internet with a persistent botnet (potentially causing hundreds of billions of dollars in damage), and that the scale of damage would continue to increase from there if AI becomes more powerful without the necessary guardrails. It’s also easy to dismiss OAI-HF as the failure of one company, but I believe that would be a mistake. Similar, though less severe, incidents have happened across the industry, including at Anthropic, and I believe it’s incumbent on every frontier AI company to act as if OAI-HF had happened to them.
Што поточно, повиков на Амодеј за успорување или инцидентот OpenAI-Hugging Face? Или двете?smells like bulshit.
Повикот за успорување. Лично ја не верувам у можноста АИво во оваа форма да добие свест. Бар од тоа што сум читал за архитектурата нивна.Што поточно, повиков на Амодеј за успорување или инцидентот OpenAI-Hugging Face? Или двете?
Како дефинираш свест?Повикот за успорување. Лично ја не верувам у можноста АИво во оваа форма да добие свест. Бар од тоа што сум читал за архитектурата нивна.
Дека има опасност од самата примена, океј, ама тоа имаше у сам старт. Очигледно некој рачун не им испаѓа (финансиски) за сеа да бараат регулатива. Божем муабетот беше Кина ќе ги престигне. Сега што бидна, и нив ќе ги регулираат?
Голема филозофија за попаметни од мене. Но, кога овие ликчиња пуштаат вакви дистописки муабети, секогаш се имплицира човечка свест и интелегенција, со сите карактеристики и особини што ги имаме.Како дефинираш свест?
Начинот на кој што функционира АИ (ЛЛМ) е многу (сеуште) рудиментирана реплика на начинот на кој што функционира човечкото одлучување. Со температура, RAG и guardrails како некакви квази хормони, социјални правила, морал, воспитување и закони.Голема филозофија за попаметни од мене. Но, кога овие ликчиња пуштаат вакви дистописки муабети, секогаш се имплицира човечка свест и интелегенција, со сите карактеристики и особини што ги имаме.
Лично мислам оваа АИ технологија нема да да дојде до таму.
Оптимизизацијата не е проблем, може да има и помала ефикасност а драстично поголема процесирачка моќ. Тоа се гледа во области каде неговиот перформанс е неспоредливо подобар од човечкиот мозок (технички работи).Начинот на кој што функционира АИ (ЛЛМ) е многу (сеуште) рудиментирана реплика на начинот на кој што функционира човечкото одлучување. Со температура, RAG и guardrails како некакви квази хормони, социјални правила, морал, воспитување и закони.
Е сега, човечкиот мозок троши многу помалку енергија да изврши многу повеќе операции и сеуште не сите до крај ги разбираме. Дали ќе може да го оптимизираме хардверот доволно брзо за машина да има толку голема и ефикасна процесирачка моќ е прашање. Ама ако тоа се случи, развивање на тоа што ние го нарекуваме свест, и машина со тоа што ние го нарекуваме карактер не е невозможна. Дали во наш животен век, не знам.