Подемот на вештачката интелигенција

• Креатор на темата Креатор на темата Aceso
  • Време на започнување Време на започнување
...темата за ,,мачињата" на ФИФА во тие убави фотографии на женски забележав и некои фотографии со женска несиметричност, претесен струк споредбено со горниот и долниот огромен дел на гради и задница, немање раб на дел од лице, тело, без сенки и безпрекорен тен без ниедна линија брчка, што не е можно за разлика од самата околина од централниот лик што е пораџлична, па ме заинтересира можноста на откривање на генерирана (видоизменета) фотографија, но не видоизменета фотографија со фотошоп програма туку со Вештачката интелигенција.

... алатки за верификација на фотографијата кога визуелноста не е доволна, може да се користи наменски софтвер за скенирање на датотеки за автентичност.

... може да се провери својствата на дигиталната датотека или EXIF податоците, вештачка интелигенција често вградува специфични ознаки што укажува на софтвер за уредување.

...детектори за дигитални водени жигови SynthID на Google може да открие незабележливи, вградени дигитални водени жигови применети директно во фазата на генерирање, бесплатните пребарувачи за скенирање како QuillBot AI Image Detector или DeepAI Detector овозможува да се прикачи сомнителни датотеки за да се анализира текстура, остатоци од шум и аномалии на компресија.
adiza sankofa

Последно уредено:
Зошто логото на Антропик личи како анус? Што сакаат да ни кажат со ова?

images

Зошто логото на Антропик личи како анус? Што сакаат да ни кажат со ова?

images
Дека цело време не ебат у мозок.
Кој нема мозок го ебат у нешто друго.

Еве што прави вештачката интелигенција. Мене не ми беше верно. :unsure:

ChatGPT , Gemini, Claude, Perplexity, Microsoft Copilot и DeepSeek. Некои се ориентирано повеќе за соодветна област (DeepSeek, Claude).
Дали некој од овие (или ако има други за кои не знам), се повеќе ориентирани кон правото и правните совети? Оно сите можат да ти дадат одговор повеќе помалку (Gemini ми има доста помогнато за совети во врска со здравство, иако некогаш знае да погреши, состојбата ја дава реално), но одговорите на исто прашање се различни. Затоа ме интересира, за правна помош и совети.

ChatGPT , Gemini, Claude, Perplexity, Microsoft Copilot и DeepSeek. Некои се ориентирано повеќе за соодветна област (DeepSeek, Claude).
Дали некој од овие (или ако има други за кои не знам), се повеќе ориентирани кон правото и правните совети? Оно сите можат да ти дадат одговор повеќе помалку (Gemini ми има доста помогнато за совети во врска со здравство, иако некогаш знае да погреши, состојбата ја дава реално), но одговорите на исто прашање се различни. Затоа ме интересира, за правна помош и совети.
Gemini и Claude се најточни. Поготово Gemini e добар кога бараш релевантни информации. ChatGPT е најлош кога се работи за точност. Deepseek е многу добар за дебагирање проблеми поготово со компјутери.

Back
На врв Bottom