Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Првпат слушам за серијава сега. Режија Гај Ричи. Фала на предлог.
Произлезе од филмот The Gentlemen, ама не е со истиот каст. Ако веќе се нафатиш, почни од филмот ко своевиден почеток.

Valley of Tears - хм, уште една западна пропаганда. Израелците се прикажани како жртви. Не знам дали некој ја гледал серијава, ама ако некој незнае ништо за историја, лесно може да подлегне на ова. Арапската страна е прикажана само како страна која напаѓа и врши терор, а не како некој што сака да си ја врати загубената земја. Продкцијата е одлична, немам замерка за тоа и ми се свиѓа што не се кријат социјалните поделби во Израел (ваљда и ова има за цел некакца пропаганда, да имаме чувство на лажна искреност).

Додека снимат хрвативе нови сезони, искористивме да гледаме други серии, воглавно крими мистерии (не ЦСИ, тие ми се офлеле) каде и личните животни приказзни и проблеми се рефлектираат на случаите и работата.
Досега изгледани (oвој период месец-два):
Happy Valey 2014, бритиш

Karppi или Deadwind, финиш

The Killing 2011, американ (со одлични двајца главни актери), базинара на данската The Killing 2007 (Forbrydelsen), која ми е симната и спремна за тиви фемили аудиенс
Defending Jacob 2020
И започната The Sinner 2017 со фрикот Бил Пулман
Во фолдер за гледање подготвени:
- Absentia 2017
- Broadchurch 2013
- Bron/Broen (The Bridge) 2011
- Criminal Records 2024
- The Killing 2007 (Forbrydelsen)
- Post Mortem: No One Dies in Skarnes (Post Mortem: ingen dør på Skarnes) 2021-оваа појма немам дали е ок
- The Capture 2019
- The Night Of 2016
- The Sinner 2017
- Unforgotten 2015
- The Fall 2013

Меѓувреме излегоа и хрватскиве со нови сезони и серии па ќе има и за у зима:
Кумови (посебно омилена со далматински шмек и говор и нормално мал хумор), Случајно семејство-премиерно оваа есен/лето

Ако некој сака подредени филмови/серии по оценки или филмови/серии слични на конкретно одбран филм/серија (а сеуште не ја посетиле страната), еве им линк

Fauda ја гледал некој? Прв пат слушнав скоро а сега веќе 5 сезона искочи. Исто израелско-палестинска серија.

Додека снимат хрвативе нови сезони, искористивме да гледаме други серии, воглавно крими мистерии (не ЦСИ, тие ми се офлеле) каде и личните животни приказзни и проблеми се рефлектираат на случаите и работата.
Досега изгледани (oвој период месец-два):
Happy Valey 2014, бритиш

Karppi или Deadwind, финиш

The Killing 2011, американ (со одлични двајца главни актери), базинара на данската The Killing 2007 (Forbrydelsen), која ми е симната и спремна за тиви фемили аудиенс
Defending Jacob 2020
И започната The Sinner 2017 со фрикот Бил Пулман
Во фолдер за гледање подготвени:
- Absentia 2017
- Broadchurch 2013
- Bron/Broen (The Bridge) 2011
- Criminal Records 2024
- The Killing 2007 (Forbrydelsen)
- Post Mortem: No One Dies in Skarnes (Post Mortem: ingen dør på Skarnes) 2021-оваа појма немам дали е ок
- The Capture 2019
- The Night Of 2016
- The Sinner 2017
- Unforgotten 2015
- The Fall 2013

Меѓувреме излегоа и хрватскиве со нови сезони и серии па ќе има и за у зима:
Кумови (посебно омилена со далматински шмек и говор и нормално мал хумор), Случајно семејство-премиерно оваа есен/лето

Ако некој сака подредени филмови/серии по оценки или филмови/серии слични на конкретно одбран филм/серија (а сеуште не ја посетиле страната), еве им линк

Една лоша серија нема, но многу си удрил на темно, ќе си ја срозаш психата. Убаци и по некој ситком или слично за бустер.
И, ако не си ја гледал, додај ја: The Following.

Една лоша серија нема, но многу си удрил на темно, ќе си ја срозаш психата. Убаци и по некој ситком или слично за бустер.
И, ако не си ја гледал, додај ја: The Following.
Меѓувреме со Кумови и сега новава Случајна фамилија од хрватскиве, го кршам тој bad feeling од серииве.
А за додавање, благодарам, The Following ќе ја ставам на листа. Кејвин ми е омилен уште од Footloose.

Сакав да ја симнам и Lie to me со Тим Рот, има интересна тема:
"The world's leading deception researcher, Dr. Cal Lightman, studies facial expression, body language and tone of voice to determine when a person is lying and why, which helps law enforcemen"
ама тешко се наоѓа по нетов. Или ја има ама е ептен преголема за простор мојот диск :)

Меѓувреме со Кумови и сега новава Случајна фамилија од хрватскиве, го кршам тој bad feeling од серииве.
А за додавање, благодарам, The Following ќе ја ставам на листа. Кејвин ми е омилен уште од Footloose.

Сакав да ја симнам и Lie to me со Тим Рот, има интересна тема:
"The world's leading deception researcher, Dr. Cal Lightman, studies facial expression, body language and tone of voice to determine when a person is lying and why, which helps law enforcemen"
ама тешко се наоѓа по нетов. Или ја има ама е ептен преголема за простор мојот диск :)
Одлична серија, штета што ја прекинаа, зборам за Lie to me, а во Following James Purefoy кине, му лежи психопата. Ако сакаш нешто со Тим Рот, препорачувам Tin Star.
Не знам дали ја пратиш, ама овие денови ќе излезе и нова епизода од нова сезона на Slow Horses. Ова за сите членови-љубители.

Fauda ја гледал некој? Прв пат слушнав скоро а сега веќе 5 сезона искочи. Исто израелско-палестинска серија.
Не е лоша ако сакаш малку агент-акција, инфилтрација, терористи, со израелци и палестинци. Види 2-3 епизоди дали ќе ти легне.
Ја сега после овие Following и Lie to me, ќе ја симнувам 5 сезона (упорен сум :)). Мислам дека прва сезона беше одлична, како идеше кон трета малку клекнаа со сцериото ама глумците одлично си ја вршат работата.

Ако ти идат вакви серии, ако не си ја гледал (мада тешко дека не си), Homeland ептен беше топ за мене за ваков жанр. И глума и сплетки и акција. Штета што не снимаа више сезони.

Не е лоша ако сакаш малку агент-акција, инфилтрација, терористи, со израелци и палестинци. Види 2-3 епизоди дали ќе ти легне.
Ја сега после овие Following и Lie to me, ќе ја симнувам 5 сезона (упорен сум :)). Мислам дека прва сезона беше одлична, како идеше кон трета малку клекнаа со сцериото ама глумците одлично си ја вршат работата.

Ако ти идат вакви серии, ако не си ја гледал (мада тешко дека не си), Homeland ептен беше топ за мене за ваков жанр. И глума и сплетки и акција. Штета што не снимаа више сезони.
Ме интересираше дали е пообјективна серија или е по израелски наратив правена. А иначе Homeland мислам има многу сезони и многу епизоди и затоа не се нафаќам. Еве ме мрзи да ги почнам The Wire и Six Feet Under, пошто претпоставувам побавни серии се и тешко ќе ми оди. Фауда е акција па побрзо поминува времето.

Back
На врв Bottom