Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да споделам мое едно искуство, кое ми се деси Неделата. Не е Wizz во прашање, но е во врска со аеродромски пропуст! Кажете ми како е можно да имаш два печати во пасош за излез од Германија, притоа фино и културно си дошол на аеродром 3 и пол саати пред лет, поминуваш се фино и културно, скенер, пасошка контрола и потоа те тераат да поминеш уште една при што те доведуваат до тоа да твојот лет ти кидне, буквално(се случи и да ни пуштат мејл на некоја минута пред да стигнеме на гејт дека самиот гејт е сменат)! Сакам да прашам дали некому се има случено вакво нешто и како постапил во таа ситуација? Баравме да ни бидат вратени средства поради грешка од аеродром, но не ни беше прифатено.
Може малку повеќе детали да дадеш, за да може да ти дадеме решение. Како си поминал два пати пасошка? Од кој аеродром до кој аеродром леташе?

Не е баш за темава, али не знаев кај да пишам. Гледам летови до Шпанија во одредени денови што ми се слободни и пошто е поврзувачки лет во Рим и само 1 саат и 20 мин меѓу летовите мислам дека е невозможна мисија да се стигне на вториот лет, па ѕирнав и најдов директен лет преку Тирана.

Ме интересира користел некој некаков превоз до Тирана што би ме однел на време до аеродром, и на враќање би ме вратил, колку саати трае возењето и колку чини?

Не е баш за темава, али не знаев кај да пишам. Гледам летови до Шпанија во одредени денови што ми се слободни и пошто е поврзувачки лет во Рим и само 1 саат и 20 мин меѓу летовите мислам дека е невозможна мисија да се стигне на вториот лет, па ѕирнав и најдов директен лет преку Тирана.

Ме интересира користел некој некаков превоз до Тирана што би ме однел на време до аеродром, и на враќање би ме вратил, колку саати трае возењето и колку чини?
Имаш автобуси со gjirafatravel преку Приштина, околу 5/6 саати е од Скопје, те остава пред аеродром во Тирана, нормално ако ја одбереш таа точка како крајна дестинација.

Околу 25 евра е во правец.

За приватни трансфери не знам, едино да прашаш по групиве на ФБ.

Od skopje ako odis do Tirana 8 saata ne te opravaat. Imam edno 6 pati odeno, de Tetovo, de Kicevo de Struga de benziska de da jadele vozacite na saat i pol do Tirana de cigara da pusele i ke se tresis dali ke go fatis letot.
Let u 6.30 sabajle, od 21h stignuvase vo 4.25, a od taa avtobuska na East Gate taxi treba da fakas do aerodrom odvaj gi fativ letovite, po pravilo 2,50 trebase da stigne.

Idi preku Pristina, niednas ne zastana, ednas se vrakav vaka i si vikam pa zasho ne otidov vaka...

Имаш директни од Струга, мислам имаат неколку термини во денот.

Ако имаш кола оди со кола и остави ја на паркинг таму, 7 евра да не беше денот паркингот.
Ако сте повеќе луѓе можите и со таксисти приватно шо возат.
Има и агенции кои сообраќаат секој ден од Струга 25 евра е, најди ги на фејсбук и контактирај ги.

Абе летај си од тука за Рим, ќе го фатиш летот.

Абе летај си од тука за Рим, ќе го фатиш летот.
Нејќам да ризикувам пошто за Виз Ер се работи. Башка со новиве лајнарии за неЕвропјани ко нас може да заглавам и после да се чешам за нов лет.

Нејќам да ризикувам пошто за Виз Ер се работи. Башка со новиве лајнарии за неЕвропјани ко нас може да заглавам и после да се чешам за нов лет.
Не го стигаш летот у никој случај.

@Shawn Spencer да ти предложам друга опција. Сега не знам кај точно планираш ама види си дали тој град има брз воз.
Летај од тука до Мадрид или Барселона па до таму со воз.
Шпанија има многу добра железница со брзи возови. Од еден крај до друг крај на Шпанија за 5 сата стигаш. Мадрид - Барса ти е 3 сата. од Барса до Севиља 5 сата.

Back
На врв Bottom