Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драга,
После долго време се враќам на форумот
Отварам и глеам 10 пораки у инбокс,само мажи...
Пу,кај бев до сеа и ја не знам
се надевам има некој нормален меѓу нив,пошо на сите ни фали по еден шифоњер у глаа

Тооо цврста столица после 5 дена!

Hold Up Baby GIF

Тоа е тоа...и што би рекол и Руми, родени сме со крилја, зошто тогаш избираме да лазиме низ животот?
Мало самопоуздање, што би рекле србите.

Attachments

• Screenshot_20260910_090903_com_facebook_katana_StoryViewerActivity.jpg
    Screenshot_20260910_090903_com_facebook_katana_StoryViewerActivity.jpg
    186,4 KB · Прегледи: 20
Добро бе, имаш ли три чисти што после тарашкање на канти за отпадоци по јавни места, влагаш у маркет и со истите тие гнасни раце пипкаш зарзават и леб? Следен пат кога ќе те начекам, попара ќе те направам пред влез. Гнасо гнасосана!

Хеј Џес,

Само национално богатство како што е Каролина Гочева може да направи да уживам во немилосрдно повторувачките реклами кога вртат на секои неколку минути и се обично насекаде меѓу нас. Поради чест спам најчесто и ми се одмилува продуктот, но во случајот поради изборот за заштитно лице, осеќам не само поврзаност со брендот туку и некоја... лојалност кон А1/ВИП и ќе продолжам беспотребно си го обновувам бројот со нив на секое враќање дома.

Не знам кој ја снимил рекламата, но освен што спуштам капа поради квалитетот по светски стандарди, dare I say, дури ме тера и патриотизам да осеќам кој не знам како да го процесирам освен да дозволам да се манифестира во моето за сите опипливо расположение.

Знај срцево чука за тебе
Правиш да знам дека живеам јас
И душава пее за тебе
Нека го чуе сиот свет мојот глас

Моево срце знај чука за тебе
Под сонцето твое живеам јас
Мојава душа пее за тебе
Нека го чуе сиот свет мојот глас

Каролина конзистентно е на врвот највртени артисти назад низ годините на секој мој спотифај врап. Секогаш кога ќе ми излезе зрачи со елегантност и класа, и затоа сакам да го напишам и го посветам постот, бидејќи ретко да некој ме натера да почуствувам нешто без моја дозвола. Потпишав ексклузивност на тие права со друга, но странката го дозволува исклучокот бидејќи го дели истиот сентимент.

Matt Walsh мене да ме прашаше наместо светот what is a woman? ќе ја немаше кариерата и популарноста денес.
Ќе завршеше документарката во првата минута.

Ќе се стопам и евапорирам денот кога ќе слушнам: „Каролина, мило ми е“.

Национално богатство.

Олабави. Колку само мразам кога ќе го слушнам овој збор во последно време. Лесно им е на другите да кажат. Муабетот е секогаш ист, а никој не разбира дека за мене тоа не е копче што просто се притиска. Не можам едноставно да го исклучам умот. Таква сум, живчана особа што се замара за сè и сешто, за секој можен детал што може или не мора да тргне наопаку.

Осеќам како кортизолот ми удира до плафон. Внатрешниот трепет не запира, без разлика каде се наоѓам или што правам. Дури и да ме однесеш во оваа секунда на некоја идилична ливада во Швајцарија да пасам овци, сигурна сум дека нема да најдам мир. Пак ќе бидам напната и ќе се нервирам дали овците правилно ја пасат тревата, дали редоследот е точен и дали сè е под контрола.

Тоа е мојата реалност. Мозокот ми работи во прекувремена смена дури и кога се околу мене молчи. Тоа сум јас. Не можам да олабавам малце.

Постојат светови. Големи колку планета, некои колку соѕвездие, други - цела галаксија... Но постојат и светови големи колку зрнце ориз. Такви прости како мајчината прегратка. Во неа имаш се што ти треба - и топлина, и потпора, и храна, и утеха... Па зар е потребно нешто повеќе? Затоа таа прегратка е голема колку целиот свет. Врочем, таа прегратка и е целиот свет. Не ти е потребно ништо повеќе од неа. Целиот универзум е сместен во неа. И галаксиите, и соѕвездијата, и планетите со нивните сателити, и Земјата, државите, копното, морињата, воздухот, луѓето, животните, цветовите, растенијата... И ти. Најважниот од се. Малото бисерче сместено во срцето на таа школка во која има се, а подоцна ќе разбереш - се вика мајчина прегратка. Забележуваш над тебе сенки. Лица кои уште не ги знаеш. По малку те плашат, затоа плачеш, но се вовлекуваш повторно во твојот свет каде ја наоѓаш сигурноста, заштитен си од се непознато.

Но, никој не ти кажа дека световите растат. Набргу твојот свет ги шири границите, па така во него влегуваат и гласот на тато, грубите раце на баба и дедо, креветчето на кое заспиваш и се будиш со плач барајќи го стариот свет. Но него го нема, а новиот, чиниш со брзина на светлината ги опфатил и дневната, и кујната, и ходникот... Таму некаде до една соба со зелена врата каде нема граничар, но знаеш дека има граница. Со светот растеш и ти. Почнуваш прво да лазиш, па полека ги пушташ рацете кон другите предмети, не само подот и креветот. И тогаш откриваш дека и во рамките на твојот свет имало многу други светови. Секој од нив поубав, пошарен и поинтересен од претходниот.

Се додека не стигнеш до границата - една зелена, стара, дрвена врата...

Не дека нешто финансиски ќе ми смени, ама глупакот кој не ми доплати фактурата, веќе 3 години, го опнале 3 години затвор и 25к евра казна, за некое друго дело.
Ќе речеш малодушност, ама беш му матер, прави ќејф ваква разврска.

Драга,

Демек за повеќе бонус ми понудија да работа со индиски пазар.

Мојата реакција беше горе-долу таа на пачино во гленгери глен рос:

Нема теорија да работа со Индија и произлезените испрдок држави па милионер станал на крај на тунелот.

Е инаку не знам дали е овоа перфекционизам, претеризам или лудост, ама во последно време често ме мачи прашањето “Дали правам доволно?”
Порано можеби се откажував полесно, но мислам дека во последно време целосно си го сменив мајндсетот. Денес, ако некој ми каже дека нешто не можам, го правам. И можам. За мене веќе едноставно нема “не можам”. Сè можам. Се туркам себеси до самите граници, ги рушам сопствените бариери и одбивам да речам дека нешто е невозможно. Се трудам да бидам оптимист и искрено ме нервира кога луѓето ми доаѓаат со песимизам. Тоа ми е чиста негативна енергија што ми го смрачува денот и ми го црпи мирот. Иронија живота, а моите постови во последно време вриштат песимизам на сите страни. Се извинувам, стварно се извинувам, ама не го читајте постот ако не. Мене ми е ова издувен филтер. И ве молам, не ме сфаќајте погрешно. Ако моите постови се вакви песимистички, тажни, ужасни, јас во суштина не сум таква. Оптимист сум. Сега ќе го напишам ова, и ќе одам да се посмеам со една другарка. Само сум уморна малку, ништо повеќе од тоа.

Поентата е... колку и да се трудам, на крајот пак ништо не е доволно. Секогаш останува тој еден тежок збор да виси во воздухот, не е добро. И реченицата “ти за ништо не се трудиш”. Вложуваш, да, ама пак не е добро. Не се трудиш доволно. Даваш 100% од себе, ја менуваш целата своја психологија за да бидеш посилна, а на крајот пак остануваш со чувството дека си потфрлила. Ама ќе биде некогаш, ако продолжиш да се трудиш. Фази животни јбг.

Se dur cekas validacija od drugi vo zivot od tip "dali e dobro" > "dali e dovolno", ke si stradas i ke bides pod gas i so takvi misli.
Koga ke sfatis deka e sve u tvoja i znaes sama so sebe realno da razgovaras i rezoniras od tip, u ovaa situacija znam deka dadov max i toa e, tuka zavrsuva. Te boli uvoto dali drugiot e zadovolen ili ne, dali e dobro ili ne. Ti vo sebe treba da znaes dali e dobro ili ne. Ako postoi somnez, ondak ne si pruzila max, ako si pruzila maksimum trud, togas 100% nemas somnez vo niedna situacija.

И Бог рече: „Нека биде свод среде водите, да ги дели водите од води!”
Бог направи свод, и ги оддели водите под сводот од водите над сводот. И бидна така.
А Бог го нарече сводот небо.
И бидна вечер, па утро – втор ден.

Тогаш дојдоа стравовите. Имаа ликови на огромна мачка со страшни сабјести заби, друг на жена на која очите и беа на местото на устата, а уста некаде наместо левото уво, трет на некоја птица на која од клунот и се гледаа заби... И сите со тела на човек. Некои деформирани, со нозете на местото на рацете, на пример, но сепак антропоморфни. И плашеа! Многу плашеа! Се обидуваш да се сокриеш од нив, а тие пак ти се појавуваат пред очи, те дават, сакаат да те земат, да те голтнат, да те нема... Воздух немаш. Сон не ти даваат. А нозете - нозете ти се сечат и пробуваш да бегаш, но не мрдаат. Остануваш закован во едно место. Се додека еден ден не дозна дека и тие се плашат од тебе и се што сакаа е да си играат. И тогаш ги снема.

Но дојдоа други стравови. Еден од нив, многу години подоцна тој ќе го раскаже на неа која често ја викаше „драга“, а таа никогаш не му одговори. Тој страв му се вгнезди толку длабоко во малото преплашено срценце кое трепереше како срцето на врапче во ладно јануарско утро, што му го одземаше здивот. И не само здивот. Му ги зеде и ѕвездите. Три ѕвездички од новото соѕвездие кое беше нов свет за него. Не знаеше како да се носи со тоа. Немаше со кој да позборува, да му даде утеха, да му даде надеж... Мислеше дека тој е виновен заради една ситница која тогаш му изгледаше толку голема. И така потиштен долго се преколнуваше себеси, не можејќи да ги затвори очите, зашто пред нив секогаш се појавуваа трите ѕвезди... Темни... Без светлината во нив. Толку рано научи дека ѕвездите можат да ја изгубат светлината која само што ја добиле.

Но, сето ова се случи во еден свет позади големата зелена дрвена врата во кој ќе најде толку утеха, толку среќа, во кој ќе ги помине веројатно најубавите денови во животот, некои кои ќе ги памети и децении подоцна. Веројатно затоа стравовите полека ќе растат, но трансформирани од еден во друг вид. Од една, во друга форма... И истите ќе ја дадат потпората на она што тој мислеше дека стана - човек.

Драга,

пред некој саат ми влезе на работа девојка што изгледаше како елфска принцеза. Сини длабоки очи, руса скоро бела коса, висока, слабичка, со бела кожа. И фалеа само шпицасти ушиња.
Облечена во бел полупроѕирен фустан со отворен гол грб и под него се проѕираа црни полу танга. Ме зашемети со елфската убавина.
Ама.........

Да ву ебу мораше ли на ноге да носи некојси фенсе чик куманово папуќу. Па могуќе ли е да нема укус на такв убав педикир уместо белу, сребрену сандалу да носи најселску папуќу икад ?!
Јеботе глуп зумер.

Back
На врв Bottom