Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам зошто се повеќе се појавуваат вакви ликови и во Србија. Имав блиски роднини од Македонија во Белград. Ниеднаш никој не ме нарекол србин или ми рекол дека сум измислен заедно со Вардарска бановина. Ни во автобус, ни прошетки по Белград.

Нова мода ли е од одредени центри масовен напад врз Македонија (а зад нив да стојат некоја од големите сили или странски прилично јаки служби, не знам.

И Србија и Словенија сум зборел или македонски (прдодавачица каже, причај ти македонски, ја те све разумем) или српски, никаква реакција немало. Дури и во Варшава кога сум идел, повеќе ме разбирале македонски неголи англиски (некои држави се дрва за јазици, макар и збор за обични предмети).

Што станува со Балканот, со славјаните, со православците, не знам. Јаничари ли се на западниот блок и источниот зад Украина, не знам. Се испоизедовме. Па и Украина и Русија се славјани, православци, војна им направија.

Нешто смрди корне, а тоа не е ѓубрето на Шилегов, Данела и Орце.
Старо видео од пред неколку години. Ништо ново, поголем дел од ваквите историчари од Србија се со овој став ама српските политичарите знаат да ги притискаат дугмињата на северофиромецот, имаш еден куп бумери со комплески на малосрби и секако тука има и добар дел од комуњарските скопјани со желбата за помодарство и да бидат урбани и прогресивни београџани и некако овие постари видеа кога излегуваат се игнорираат тогаш. Комуњњрите кои се добар дел остатоци од српската југославија(при крајот на ју) беа на власт кога излезе видеото па некако не им се гледаше видеото тогаш.

nikoj ne tvrdi deka sds ne e krivo za toa shto ima pomal broj uchenici, no, shto ovaa vlast napravi za istiot da go zgolemi?

kakov e trendot, raste li brojot na ucenici ili opagja od pocetokot na mandatot na ovaa vlast?

drugo, smesno e da se sporeduva ova dpmne so dpmne na grujo, koe i pokraj site problemi, pokraj Mijalkov, pokraj kradenjeto, sepak e mislovna imenka za ova dpmne.

ova dpmne ti e nesto slicno na sds so Kovacevski, petta postava lugje koi celta im e da si gi zadovolat privatnite potrebi i apetiti, kako na sebe taka i na lugje od tipot na Azeski, itn.

ja mislev deka polosa vlada od onaa na Zaev, a potoa na Kovacevski nema da ima, ama jebiga, dupkata nema dno.

Нема од овдешново општество ништо.
Кој и да дојде во иднина на власт нема значајно да промени на подобро.
Еден мој другар беше во право кога кажа: не можеме драстично многу да ги промениме работите и премногу упрскаа политичарите за овие 30 и кусур години и успех ќе биде ако на наредните генерации поколенија им оставиме барем за 1% подобар живот и посредена држава".

А реално што е 1%?
Оштетена држава за 101% а 1% подобрување нема ниту да се почувствува.
Само фаќање патот е решението.

Мислиш дека не продолжил овој тренд ?
Па кој го наметна тој тренд?
На комуњарата скапана сега Груевски им бил најдобар премиер а тогаш излагаа на куртон револуции.

Тоа што они го направија за 8 години, не се оправа во наредни 30

Истото ќе биде за 10/15/20 год, ќе јадат лајна како Мицковски бил исто добар премиер.

Па кој го наметна тој тренд?
На комуњарата скапана сега Груевски им бил најдобар премиер а тогаш излагаа на куртон револуции.

Тоа што они го направија за 8 години, не се оправа во наредни 30

Истото ќе биде за 10/15/20 год, ќе јадат лајна како Мицковски бил исто добар премиер.
Што тоа они направиле у тие 7 СЕДУМ години, а не 8? Да не направија војна можда, или да не изгубија 20% од територија и локални единици или можеби да не внесоа 20% Албанци у Влада?

Сите политичари изгубија у 2001. ОД тогаш наваму се јасни многу работи и џабе лаете и едните и другите.

Епа заблагодари му се на животот што го донесоа комуњарите, не чинеа странските инвестиции и програма за трето дете на Грујо изгледа
Уште се трупат, при масовно празнење на паралелки, се зголемува масовно бројот на наставници и соработници.

Што тоа они направиле у тие 7 СЕДУМ години, а не 8? Да не направија војна можда, или да не изгубија 20% од територија и локални единици или можеби да не внесоа 20% Албанци у Влада?

Сите политичари изгубија у 2001. ОД тогаш наваму се јасни многу работи и џабе лаете и едните и другите.
Демек не знаеш работава :pos:

Никако не можат двете партии да бидат исти, тоа пали само кај луѓе без два грама памет..

Најсмешно е што кога се збори за сдс одма падобранци се уфрлаат да кажат некој збор за вмро, демек како смее така само за сдс да се збори :pos:

А кога се збори за вмро одма истите потврдуваат „дада вмро ова, вмро она“

Прочитани се сите такви ликови на форумов, меѓу нив има и такви кои пишуваат есеи и шират пропаганда дека двете партии се исти

Под никој случај двете партии не можат да бидат исти..
Има поголемо и помало зло
Сите знаеме кое е поголемото, само се правиме наудрени демек нене исти се..

Демек не знаеш работава :pos:

Никако не можат двете партии да бидат исти, тоа пали само кај луѓе без два грама памет..

Најсмешно е што кога се збори за сдс одма падобранци се уфрлаат да кажат некој збор за вмро, демек како смее така само за сдс да се збори :pos:

А кога се збори за вмро одма истите потврдуваат „дада вмро ова, вмро она“

Прочитани се сите такви ликови на форумов, меѓу нив има и такви кои пишуваат есеи и шират пропаганда дека двете партии се исти

Под никој случај двете партии не можат да бидат исти..
Има поголемо и помало зло
Сите знаеме кое е поголемото, само се правиме наудрени демек нене исти се..
Јас не гласам за никој, ама ми пречи кога тоа СДС биле такви онакви е контекст да се одбрани и нормализира и прифати владеењето на ВМРО.

Твојот контекст е потврдувачки на фактот дека ВМРО ДПМНЕ се лопови невидени и најголемо зло за Македонија, ама сепак тоа сакаш да го одбраниш, нормализираш и народот да го прифати со изреката: ама и СДС правеа така, дури и полоши беа.

Тука е проблемот со твоите постови.

Не сме само ние, и другите се такви. И оп магично станува полесно за сите, така?

Јас не гласам за никој, ама ми пречи кога тоа СДС биле такви онакви е контекст да се одбрани и нормализира и прифати владеењето на ВМРО.

Твојот контекст е потврдувачки на фактот дека ВМРО ДПМНЕ се лопови невидени и најголемо зло за Македонија, ама сепак тоа сакаш да го одбраниш, нормализираш и народот да го прифати со изреката: ама и СДС правеа така, дури и полоши беа.

Тука е проблемот со твоите постови.

Не сме само ние, и другите се такви. И оп магично станува полесно за сите, така?
Друже не си добар ти ич, комуњарата продаде се што е државно, од материјално до нематеријално ти си се запнал да кажуваш дека они не биле најголемите лопови :tapp:

nikoj ne tvrdi deka sds ne e krivo za toa shto ima pomal broj uchenici, no, shto ovaa vlast napravi za istiot da go zgolemi?

kakov e trendot, raste li brojot na ucenici ili opagja od pocetokot na mandatot na ovaa vlast?

drugo, smesno e da se sporeduva ova dpmne so dpmne na grujo, koe i pokraj site problemi, pokraj Mijalkov, pokraj kradenjeto, sepak e mislovna imenka za ova dpmne.

ova dpmne ti e nesto slicno na sds so Kovacevski, petta postava lugje koi celta im e da si gi zadovolat privatnite potrebi i apetiti, kako na sebe taka i na lugje od tipot na Azeski, itn.

ja mislev deka polosa vlada od onaa na Zaev, a potoa na Kovacevski nema da ima, ama jebiga, dupkata nema dno.

download-4.jpg

Друже не си добар ти ич, комуњарата продаде се што е државно, од материјално до нематеријално ти си се запнал да кажуваш дека они не биле најголемите лопови :tapp:
Zatvorere gi bw, na vlast ste sega vie. Kako oni ve zatvorija vas.

Zatvorere gi bw, na vlast ste sega vie. Kako oni ve zatvorija vas.
Јас не сум на власт, само сум реален

И сега лажните патриоти се најголемо зло или исти се со комуњарите..?
Или како по обичај едното важи за еден наратив, другото за друг

Јас не сум на власт, само сум реален

И сега лажните патриоти се најголемо зло или исти се со комуњарите..?
Или како по обичај едното важи за еден наратив, другото за друг
Комунизмот повеќе не постои колку што јас знам, направивме транзиција.
Сега е демократско капиталистичко општество.

А ако мислиш на комунизмот од бивша Југа, ќе погрешиш ако речеш зло за нив.

Еве ќе преформулирам:
Нека ги затворат бе, на власт се сега Патриотите. Како они ги затворија нив.

Завршен е комунизмот, завршено е и времето комитско...

ДПМНЕ е на потег.

Уште пред името да се смени е ова што се прави со православците, славјаните и посебно Македонија. Инаку и Европа има такво "бесплатно" као кај нас ама десет нивоа погоре. Нашиве се фалат Фондот зголемиле пари. Ама мама му баа на народот со лекови и услуги.
А за името, ќути си трај си, ете го вратија.
Не го вратија, за да можеш слободно да се нацрташ во Виена и да се лечиш таму бесплатно.
Зошто некој да ви ја скрати таа прекрасна привилегија. Носете си ја.

Не го вратија, за да можеш слободно да се нацрташ во Виена и да се лечиш таму бесплатно.
Зошто некој да ви ја скрати таа прекрасна привилегија. Носете си ја.
Пак чепкаш приватен живот, удираш најниско, после се мрсулиш. Ајт сиктер, ти да се лечиш у Демир Капија, ненормална.
Автоматски споено мислење:

Ме следиш ко психопата по темине за здравје, типично си болесник за у психијатриска установа.

Пак чепкаш приватен живот, удираш најниско, после се мрсулиш. Ајт сиктер, ти да се лечиш, глупача.
Арно ти реков, стар си, џабе е нема разбирачка со тебе.
Приватен живот бе хахах речи им на децата твои да те исклучат од социјални мрежи, не си за нив.

Back
На врв Bottom