Старо видео од пред неколку години. Ништо ново, поголем дел од ваквите историчари од Србија се со овој став ама српските политичарите знаат да ги притискаат дугмињата на северофиромецот, имаш еден куп бумери со комплески на малосрби и секако тука има и добар дел од комуњарските скопјани со желбата за помодарство и да бидат урбани и прогресивни београџани и некако овие постари видеа кога излегуваат се игнорираат тогаш. Комуњњрите кои се добар дел остатоци од српската југославија(при крајот на ју) беа на власт кога излезе видеото па некако не им се гледаше видеото тогаш.Не знам зошто се повеќе се појавуваат вакви ликови и во Србија. Имав блиски роднини од Македонија во Белград. Ниеднаш никој не ме нарекол србин или ми рекол дека сум измислен заедно со Вардарска бановина. Ни во автобус, ни прошетки по Белград.
Нова мода ли е од одредени центри масовен напад врз Македонија (а зад нив да стојат некоја од големите сили или странски прилично јаки служби, не знам.
И Србија и Словенија сум зборел или македонски (прдодавачица каже, причај ти македонски, ја те све разумем) или српски, никаква реакција немало. Дури и во Варшава кога сум идел, повеќе ме разбирале македонски неголи англиски (некои држави се дрва за јазици, макар и збор за обични предмети).
Што станува со Балканот, со славјаните, со православците, не знам. Јаничари ли се на западниот блок и источниот зад Украина, не знам. Се испоизедовме. Па и Украина и Русија се славјани, православци, војна им направија.
Нешто смрди корне, а тоа не е ѓубрето на Шилегов, Данела и Орце.