Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Ова мора некој psyop да е за ваква глупост да се дебатира во американската јавност. Ма да ништо не ме чуди, последниве 10тина години тешка боранија им е станата политичката култура. За жал и кај нас се експортираат глупостиве. Очај.

Uste edna majka si go zaklala deteto...

Attachments

• Screenshot_20260906_220944_Facebook.jpg
    Screenshot_20260906_220944_Facebook.jpg
    161,8 KB · Прегледи: 6
Еве ти медицински аспект. Постпородилна депресија е најчесто незначајно различна од другите форми на депресија, кондиција од која стокава што си ги уби децата воедно НЕ ПАТИ.

Прашањето е дали медицинскиот аспект е поважен од размислување со своја глава?
Линкот од PubMed воопшто не го докажува тоа што го зборуваш. Студијата споредува клиничка депресија со постпородилна депресија, а не го негира постоењето на постпородилната психоза (што е сосема друга дијагноза).

Коментарот ти е ЕКСТРА глуп, затоа што се дрзнуваш да коментираш дали некој пати или не пати, од интернет.
Автоматски споено мислење:

Е сега ако кривичниот законик таму вика психијатриска установа во таков случај наместо затвор тогаш тоа е нивни проблем, нека си ги сменат законите.
Јас од секогаш знам дека стои оној муабет : " не го гибај зелен картон има, не го фаќа законот "
Затворот е гола вода за психијатриските установи.

Последно уредено:
Линкот од PubMed воопшто не го докажува тоа што го зборуваш. Студијата споредува клиничка депресија со постпородилна депресија, а не го негира постоењето на постпородилната психоза (што е сосема друга дијагноза).

Коментарот ти е ЕКСТРА глуп, затоа што се дрзнуваш да коментираш дали некој пати или не пати, од интернет.
Автоматски споено мислење:

Затворот е гола вода за психијатриските установи.

Нема таква дијагноза кај неа. Споредба е на разни видови на депресија кои се опишани во студијата.

Екстра глуп e вашиот cope само, ништо друго.

Нема таква дијагноза кај неа. Споредба е на разни видови на депресија кои се опишани во студијата.

Екстра глуп e вашиот cope само, ништо друго.
Дијагнози не се поставуваат преку форум. Не знам што има.

Нејзиниот терапевт го изјави тоа.
Значи не сум толку involved во случајот како што вие си имате умислено во глава. Читам тоа што пишувате тука и коментирам.

Ако жената немала психијатриска дијагноза, тогаш треба да и се даде најстрогата затворска казна што воопшто постои. Доживотна казна, во самица. Нема оправдување.

Ако ималаа психијатриска дијагноза, тогаш треба се упати во соодветна установа за лекување, и да и се даде соодветна казна, а притоа да се земат сите околности во предвид. Нема оправдување, но не треба да се занемари психичкиот аспект и тоа дали жената била пресметлива и рационална.

Не знам зошто релативизирате и го тупите толку. Која будала, женска особа, мајка/немајка, сеедно, ќе поддржува убиство на деца???

Зошто тогаш не ги ставаме во установи силувачите, педофилите, сериските убијци?
Затоа што затворот е казна за луѓе кои свесно одбрале да направат зло, а психијатријата е за луѓе кои се болни.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Back
На врв Bottom