Artemisia Vulgaris
Arcana Noir
- Член од
- 12 февруари 2014
- Мислења
- 8.069
- Поени од реакции
- 25.858
Срам ми е да кажам, ќе ме заебавате со другар ти.Ти што би одбрала?![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Срам ми е да кажам, ќе ме заебавате со другар ти.Ти што би одбрала?![]()

Линкот од PubMed воопшто не го докажува тоа што го зборуваш. Студијата споредува клиничка депресија со постпородилна депресија, а не го негира постоењето на постпородилната психоза (што е сосема друга дијагноза).Еве ти медицински аспект. Постпородилна депресија е најчесто незначајно различна од другите форми на депресија, кондиција од која стокава што си ги уби децата воедно НЕ ПАТИ.
![]()
Comparison of postpartum and nonpostpartum depression: clinical presentation, psychiatric history, and psychosocial functioning - PubMed
This study compared a sample of postpartum women diagnosed with depression with a nonpostpartum depressed group and 2 nondepressed control groups. Women's depressive episodes were compared to determine whether differences existed in symptomatology, previous history, or course. Results indicate...pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
Прашањето е дали медицинскиот аспект е поважен од размислување со своја глава?
Затворот е гола вода за психијатриските установи.Е сега ако кривичниот законик таму вика психијатриска установа во таков случај наместо затвор тогаш тоа е нивни проблем, нека си ги сменат законите.
Јас од секогаш знам дека стои оној муабет : " не го гибај зелен картон има, не го фаќа законот "
Линкот од PubMed воопшто не го докажува тоа што го зборуваш. Студијата споредува клиничка депресија со постпородилна депресија, а не го негира постоењето на постпородилната психоза (што е сосема друга дијагноза).
Коментарот ти е ЕКСТРА глуп, затоа што се дрзнуваш да коментираш дали некој пати или не пати, од интернет.
Автоматски споено мислење:
Затворот е гола вода за психијатриските установи.
Дијагнози не се поставуваат преку форум. Не знам што има.Нема таква дијагноза кај неа. Споредба е на разни видови на депресија кои се опишани во студијата.
Екстра глуп e вашиот cope само, ништо друго.
Дијагнози не се поставуваат преку форум. Не знам што има.
Значи не сум толку involved во случајот како што вие си имате умислено во глава. Читам тоа што пишувате тука и коментирам.Нејзиниот терапевт го изјави тоа.
Затворот е гола вода за психијатриските установи.
Затоа што затворот е казна за луѓе кои свесно одбрале да направат зло, а психијатријата е за луѓе кои се болни.Зошто тогаш не ги ставаме во установи силувачите, педофилите, сериските убијци?
Дијагнози не се поставуваат преку форум. Не знам што има.
Значи не сум толку involved во случајот како што вие си имате умислено во глава.

Што сакаше да кажеш?