Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 55: Високото образование во модерното општество е преценето и претставува фрлање пари)

Високото образование во модерното општество е преценето и претставува фрлање пари

• Вкупно гласачи
    46
Лука е православно библиско име, има апостол Лука.
Не тресите глупости.
Сфи знаемо, да, дека Лука е едн од кфатро евангелисти.
Ама православие прф пут се споннуе у 1054 годину, кд се делиф они(Цариград) и Рим, на Православни и Католици.
А ваш Лука е иљадо године пред тој.

Не тресите глуписти.
Сфи знаемо, да, дека Лука е едн од кфатро евангелисти.
Ама православие прф пут споннуе у 1054 годину, кд се делиф они(Цариград) и Рим, на Православни и Католици.
А ваш Лука е иљадо године пред тој.
Ти тресеш глупости, што врска има тоа? Како го прави неправославно или модерно? Како што Павле и Јован не се помодарство, така и Лука не е. Не ми е јасно што се буниш?

Ти тресеш глупости, што врска има тоа? Како го прави неправославно или модерно? Како што Павле и Јован не се помодарство, така и Лука не е. Не ми е јасно што се буниш?
Не се буну, Лука, како и другите троица евангелисти(ноф завет),живеале су у прф век, а Православие прф пут се спомиња у 1054 годину, кд се делиф сс Католици.
Такој да, Лука е старо библиско име(ноф завет) ама не е православно, зшто постојало иљадо године пред Православие.

Ти објаснија. Тоа е Хрватско католичко име Лука (Лукас).

Не се буну, Лука, како и другите троица евангелисти(ноф завет),живеале су у прф век, а Православие прф пут се спомиња у 1054 годину, кд се делиф сс Католици.
Такој да, Лука е старо библиско име(ноф завет) ама не е православно, зшто постојало иљадо године пред Православие.
Дали ме тролаш или сакаш да се направиш паметен, демек јас не знам дека апостолот е пред поделбата? Христијанско е, затоа е и православно. Да те учам ли за множества и подмножества?
Ти објаснија. Тоа е Хрватско католичко име Лука (Лукас).
Не црепу еден, апостол Лука е еден од тие што ја пишувале библијата, не може да не биде православно. Тоа што парва изиграва паметен е друго. Отиди во црква и слушај попот кога ќе рече "го читаме евангелието по апостол Лука". Толку на ниедна венчавка не си бил, на селска слава? Ова е основна ствар.

Едит.

Рон, иди дипли сс мајку ти у спалну.
Везе немаш.
Ти ако имаш 137 ајкју, ја имам миљарда и нешто.

Лука било хрватско име а постои 16/17 века пред да постои Хрватска.
Не е ни католичко, читаја ли си га ноф завет у дали уопште гу знаеш историју на цело Христијанстфо?

Па ја као агностик атеист, можу комотно да ви предавам сфе за Авраам па наамо, ццц срамота, појма немате.

Дали ме тролаш или сакаш да се направиш паметен, демек јас не знам дека апостолот е пред поделбата? Христијанско е, затоа е и православно. Да те учам ли за множества и подмножества?

Не црепу еден, апостол Лука е еден од тие што ја пишувале библијата, не може да не биде православно. Тоа што парва изиграва паметен е друго. Отиди во црква и слушај попот кога ќе рече "го читаме евангелието по апостол Лука". Толку на ниедна венчавка не си бил, на селска слава? Ова е основна ствар.
Море, да, ама Лука се вика Лука пред да постои тфое једно и једино и вистинското Православиеееееее!!!!
И ја не кажа дека не е православно или модерно глупо, ама побивам ги овија што викаф дека е Православно име.

Море, да, ама Лука се вика Лука пред да постои тфое једно и једино и вистинското Православиеееееее!!!!
Извини вака, ама глуп си ко тенекија. Искомплексирано човече, две логички целини не може да склопиш. Како со рамноземјашине да зборам. Каде реков дека е само православно?

Морее, Лука кд га пишувја евангелие, везе е немаја дека Христијанстфо ке се подели на Католици и Православно.

Такој да не е Православно, него еврејско христијанско у тј дел на сфет куде што живеаја.
Канаан, Левант,Јудеја... Што и да е.

Јебаја те поп у цркфу, што се вика Томче например

зборите што ќе зборите, Лука не е православно, никој никогаш не го користел тука. Сега некои модерни мамички им истекна да крстат Лука, Јаков и слично.

Лав (словенско)
Лаврентиј (латинско)
Ладислав (словенско)
Лазар (еврејско)
Леон (латинско)
Леонид (грчко)
Леонтиј (грчко)
Лозан (словенско)
Лука (латинско)

Извини вака, ама глуп си ко тенекија. Искомплексирано човече, две логички целини не може да склопиш. Како со рамноземјашине да зборам. Каде реков дека е само православно?
Па негде погоре, незнам.
Тој ако не сам видеја убаво, не ме прави глуп нели?

Еве ск виде, пишаја си дека е православно, а недека е само православно.
Автоматски споено мислење:

И да, ја ако сам глуп, ти си ондак си нула кома шес Рон, глуп.

Back
На врв Bottom