David Guetta 8-ми септември Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата nE0n1nja
  • Време на започнување Време на започнување
Кога ќе идеш да си ја земеш алката треба да дадеш л. карта и да се совпаѓа со името која ја купило картата и алката нема да ти ја дадат туку одма ти ја ставаат на рака така да после не можеш да ја предадеш алката на некој друг, треба да си ја носиш 4 дена до концертот(ко алл инклузив хотел)...барем јас вака разбрав според објавата на аволон.
Ако Петре П. ја купил картата и ја продал на Ставре С. , Ставре С. коа ќе отиде да си зема алка неговата л.к. нема да се совпаѓа со името на картата и нема да му дадат алка.

Како? Не се скенира алката. Ако јас сум ја земал картата за 35 денари, можам да ја земам алката и после алката + картата да ја препродадам на некој за сума х20 од таа што е земена, него нема да му проверат на врата посекако на чие име е алката. Треба да има огромни казни за тие препродавачи, да не му текне друг пат некој да препродава, мајчиното млеко да го врати од пари давање на казни. А ептен е лесно да се фати, договори се со него и фати го на лице место во акција, лесен плен се и за полицијата, штета што не се замараме со ништо, па ни со ова.
Мислев се скенираат алките. Штета.

Ова со невадење на алката од рака ми има промакнато, во тој случај се намалува можноста за препродавање на картите, но не се исклучува во целост. Во пракса веројатно ќе има ситуации “Ми се откачи алката сама, ама еве ја носам“ или “Имам човек на врата кај него одете“. Но самиот момент дека некој се замара да превенира нешто во Македонија е за поздрав.

Ова со невадење на алката од рака ми има промакнато, во тој случај се намалува можноста за препродавање на картите, но не се исклучува во целост. Во пракса веројатно ќе има ситуации “Ми се откачи алката сама, ама еве ја носам“ или “Имам човек на врата кај него одете“. Но самиот момент дека некој се замара да превенира нешто во Македонија е за поздрав.
Што е за поздрав да идам да чекам ред за алка а сум купил фино лепо карти??

Еве само што не тргнав, ме боли курот и за Гета и за Вмро и за Авалон.

Што е за поздрав да идам да чекам ред за алка а сум купил фино лепо карти??

Еве само што не тргнав, ме боли курот и за Гета и за Вмро и за Авалон.
За поздрав е идејата да нема препродавање, реализацијата е/ќе биде лошо спроведена. Најдобро решение во ваква ситуација е известување да се извади дека ќе се проверува лична карта на влез и дека може да се влезе само ако името е исто со тоа на личната, или 2 скена еден за картата, друг за лична/пасош и системот автоматски да проверува дали има поклопување. Стај врати да се затвараат 1 саат пред почетокот, создади бафер за да спречиш тесно грло и тоа е тоа. Не сме ни први ни последни што организирале 50к луѓе на едно место, ова со алки само на фестивали повеќе дена што траат го имам видено.

За поздрав е идејата да нема препродавање, реализацијата е/ќе биде лошо спроведена. Најдобро решение во ваква ситуација е известување да се извади дека ќе се проверува лична карта на влез и дека може да се влезе само ако името е исто со тоа на личната, или 2 скена еден за картата, друг за лична/пасош и системот автоматски да проверува дали има поклопување. Стај врати да се затвараат 1 саат пред почетокот, создади бафер за да спречиш тесно грло и тоа е тоа. Не сме ни први ни последни што организирале 50к луѓе на едно место, ова со алки само на фестивали повеќе дена што траат го имам видено.
Јас ова го гледам дека им фалат карти за нивни луѓе па ај тие што имаат карти а нема да земат алки ќе ги искористат да ги раздадат по нивни луѓе.

Јас ова го гледам дека им фалат карти за нивни луѓе па ај тие што имаат карти а нема да земат алки ќе ги искористат да ги раздадат по нивни луѓе.

го провали Мицко брат :kafence:

Ова аволон што го прави го нема на ниеден концерт или фестивал, ретардирано е 5 дена унапред да ти даваат алка, јас сум купил карта за концертот за тој ден не сакам да идам у тој град 3 пати или 3 дена унапред.
Последно бев во милано на концерт, датата беше 6ти и сеа организаторот да ми каже недела дена унапред да дојдам на 2ри да си земам алка или не смеам да идам на концерт...жими мајка тоа го нема никаде у свет.
Препродавање на карти има секаде па и јас сум купувал од Viago и сум продавл карти на истата платформа.
Аволон од старт згрешија со цената на картите, не можеш да ставиш карта 35ден. па макар и за безпари да ти пее Гета, на тој начин некој и да не планирал воопшто да иде ниту пак да сака да ја препродаде картата може да купи 10 карти и да му пропаднат у загуба ќе е 350ден(а на тоа место ќе останат 10 празни места). Требаше да се стават карти со повисока но сепак симболична цена, 300-400-500 ден шо знам, па ќе купеа генерално тие што и би присуствувале, вака ми личи ќе биде фијаско дали 50 % ќе се наполни иако демек на црно се пордаваат.
Има доста што купиле карти ама не се замараат да ги продаваат за 1000ден (голем кур 1000че ќе ќариш) а тој ден ќе ги мрзи нема ни да дојдат.
Или опција е на денот да беше слободен влез за сите македонски граѓани и со добра организација сите ќе влезеа и ќе се сместеа на стадион па макар и да дојдеа 50000.

Back
На врв Bottom