Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Ako e posleden od negoviot avion samo kje ceka 1 saat.
Толку чекав 1 саат само на пасошка контрола, сликаа/зима отпечатоци, па по некое време слета уште некои авион се направи многу гужва и убрзаа т.е. го скокнаа сликањето

Denes pri chekiranje na let so Wizz Air, mi dade opcija da selektiram ako sakam da bidam na lista volonteri za prezakazuvanje na drug let "ako nema dovolno sedishta" na letot. Ova standardna procedura im e leten period ili samo na letovi na koi moze da ima overbooking? Na drugi sho letale so Wizz periodov, mu ispadnalo neshto vakvo dosega?

I drugo, dali e samo kaj mene, ili epten e teshko da se otvori web stranata na Tav? Sakav da proveram neshto za Ohrid aerodromot, ne otvori voopshto, denes probuvam za Skopje, isto ne otvara.

Denes pri chekiranje na let so Wizz Air, mi dade opcija da selektiram ako sakam da bidam na lista volonteri za prezakazuvanje na drug let "ako nema dovolno sedishta" na letot. Ova standardna procedura im e leten period ili samo na letovi na koi moze da ima overbooking? Na drugi sho letale so Wizz periodov, mu ispadnalo neshto vakvo dosega?

I drugo, dali e samo kaj mene, ili epten e teshko da se otvori web stranata na Tav? Sakav da proveram neshto za Ohrid aerodromot, ne otvori voopshto, denes probuvam za Skopje, isto ne otvara.
ми се има случено истото при чекирање и на други летови.

Има некој екстра инфо за ова?

Некои од нив претпоставувам им се веќе во функција не дека тек ќе ви воведуваат
Пример Скопје - Будимпешта го немаше еден период па од март годинава го вратија
но некои од нив верувам се нови

Ima letano nekoj od Keln za Skopje i obratno? Aeorodromov e ogromen a treba da pratam roditel, veruvam deka ke bide gubenje vo prostor i vreme, ni samiot ne sum bil za da probam da objasnam. Ili da si bukiram za Dortmund ili Eindhoven sto vekje gi znam?

Ima letano nekoj od Keln za Skopje i obratno? Aeorodromov e ogromen a treba da pratam roditel, veruvam deka ke bide gubenje vo prostor i vreme, ni samiot ne sum bil za da probam da objasnam. Ili da si bukiram za Dortmund ili Eindhoven sto vekje gi znam?
Јас имам летано до Келн, пред 7-8 години. Мислам дека железничката е директно на аеродром, знам прилично брзо и лесно стигнавме од аеродром до Kелн

Јас имам летано до Келн, пред 7-8 години. Мислам дека железничката е директно на аеродром, знам прилично брзо и лесно стигнавме од аеродром до Kелн
Znam deka e toa taka, ke go soberam so kola, toa ne e problem, povekje mi e za nego kako ke se snajde tamu ama nema vrska, mu zemav karta za Dortmund.

Какво инфо бараш? Ако го отвориш линкот и ги прочиташ локациите ќе видиш дека сите овие летови се веќе пуштени.

Какво инфо бараш? Ако го отвориш линкот и ги прочиташ локациите ќе видиш дека сите овие летови се веќе пуштени.
Не постои линија Охрид-Стокхолм сега, на пример.

Не им се точни информациите, али постои од Скопје, ако е зорт.

Ни до Лион веќе не постои линија, ја укинаа после месец-два, а ја пишале.
Добар дел од линииве сигурно ќе бидат укинати за есенски/зимски распоред. Не верувам дека ќе тераат до Ларнака, Сицилија и Сардинија преку зима.

Nitu Ohrid - Larnaca, a i Bratislava, Milano Malpensa, Katowice, Wroclaw i Belgrade od na esen se ukinuvaat, taka da vesta e ocigleden spin, dali infomax, dali vmro e krivo ne bitno, bitnoto e sto od oktomvri ohridskiot aerodrom ostanuva so 3 leta a toa se Dortmund, Basel i Memmingen, a za Istanbul so turkish ne sum siguren dali se ukinuva, taka da sledno neka si porabotat i ednite i drugite na PR, uste mislat deka e 1994 i deka se sto kje kazat ne moze da se proveri, epa ne 21 vek sme i bukvalno ovaa vest se pobiva samo so edno otvaranje na wizzair stranata.

Znam deka e toa taka, ke go soberam so kola, toa ne e problem, povekje mi e za nego kako ke se snajde tamu ama nema vrska, mu zemav karta za Dortmund.
На тој аеродром во Келн сум бил неколку пати, ама еднаш ми се има случено 2 пати да проаѓам проверки и тоа трет или четврти пат ми беше, од брзање и неспиење не знам како место гејт цело време да гледам кое седиште ми е, следејќи ги таблите што ми немаа логика бидејќи беа обратно од пишаното во однос на бројки и букви ама не ми работеше мозокот во моментот, се извртев и некако излегов пак на старт. На многу аеродроми тоа не е ни возможно. Па кога пробав да влезам пак почна да пишти аларм на тророгот :pos:Ама ок им објаснив не беше проблем. Првиот пат си поминав по брза постапка, вториов ме тресеа се живо, а ја веќе брзав ептен... среќавам еден пар наши беа, викам нема да ми се верува ама ја по втор пат проаѓам не знам како успеав да се извртам, тие ми викаат па и ние исто... добро викам, бар не сум само ја до толку. Што значи може да биде збунувачки ако не си фокусиран од она што се сеќавам...

Сакам да споделам мое едно искуство, кое ми се деси Неделата. Не е Wizz во прашање, но е во врска со аеродромски пропуст! Кажете ми како е можно да имаш два печати во пасош за излез од Германија, притоа фино и културно си дошол на аеродром 3 и пол саати пред лет, поминуваш се фино и културно, скенер, пасошка контрола и потоа те тераат да поминеш уште една при што те доведуваат до тоа да твојот лет ти кидне, буквално(се случи и да ни пуштат мејл на некоја минута пред да стигнеме на гејт дека самиот гејт е сменат)! Сакам да прашам дали некому се има случено вакво нешто и како постапил во таа ситуација? Баравме да ни бидат вратени средства поради грешка од аеродром, но не ни беше прифатено.

Back
На врв Bottom