Dani
1 + 1 = 10
- Член од
- 22 јуни 2010
- Мислења
- 25.670
- Поени од реакции
- 63.551
инпозантно слетување на Визер/Wizz Air!
Слетување како и секој друг авион што слетува

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
инпозантно слетување на Визер/Wizz Air!

Толку чекав 1 саат само на пасошка контрола, сликаа/зима отпечатоци, па по некое време слета уште некои авион се направи многу гужва и убрзаа т.е. го скокнаа сликањетоAko e posleden od negoviot avion samo kje ceka 1 saat.
ми се има случено истото при чекирање и на други летови.Denes pri chekiranje na let so Wizz Air, mi dade opcija da selektiram ako sakam da bidam na lista volonteri za prezakazuvanje na drug let "ako nema dovolno sedishta" na letot. Ova standardna procedura im e leten period ili samo na letovi na koi moze da ima overbooking? Na drugi sho letale so Wizz periodov, mu ispadnalo neshto vakvo dosega?
I drugo, dali e samo kaj mene, ili epten e teshko da se otvori web stranata na Tav? Sakav da proveram neshto za Ohrid aerodromot, ne otvori voopshto, denes probuvam za Skopje, isto ne otvara.
infomax.mk
Некои од нив претпоставувам им се веќе во функција не дека тек ќе ви воведуваатИма некој екстра инфо за ова?
![]()
ВМРО-ДПМНЕ: Воведени се нови 28 дестинации од македонските аеродроми, најголема корист имаат граѓаните
Со новите авиолинии Македонија станува полесно достапна и за граѓаните и за странските посетители. Вкупно се воведени 28 нови дестинации од аеродромите во Скопје и Охрид. Најголема корист имаат граѓаните, кои сега имаат повеќе директни опции за патување низ Европа и пошироко – се вели во...infomax.mk
Јас имам летано до Келн, пред 7-8 години. Мислам дека железничката е директно на аеродром, знам прилично брзо и лесно стигнавме од аеродром до KелнIma letano nekoj od Keln za Skopje i obratno? Aeorodromov e ogromen a treba da pratam roditel, veruvam deka ke bide gubenje vo prostor i vreme, ni samiot ne sum bil za da probam da objasnam. Ili da si bukiram za Dortmund ili Eindhoven sto vekje gi znam?
Znam deka e toa taka, ke go soberam so kola, toa ne e problem, povekje mi e za nego kako ke se snajde tamu ama nema vrska, mu zemav karta za Dortmund.Јас имам летано до Келн, пред 7-8 години. Мислам дека железничката е директно на аеродром, знам прилично брзо и лесно стигнавме од аеродром до Kелн
Какво инфо бараш? Ако го отвориш линкот и ги прочиташ локациите ќе видиш дека сите овие летови се веќе пуштени.Има некој екстра инфо за ова?
![]()
ВМРО-ДПМНЕ: Воведени се нови 28 дестинации од македонските аеродроми, најголема корист имаат граѓаните
Со новите авиолинии Македонија станува полесно достапна и за граѓаните и за странските посетители. Вкупно се воведени 28 нови дестинации од аеродромите во Скопје и Охрид. Најголема корист имаат граѓаните, кои сега имаат повеќе директни опции за патување низ Европа и пошироко – се вели во...infomax.mk
Не постои линија Охрид-Стокхолм сега, на пример.Какво инфо бараш? Ако го отвориш линкот и ги прочиташ локациите ќе видиш дека сите овие летови се веќе пуштени.
Не им се точни информациите, али постои од Скопје, ако е зорт.Не постои линија Охрид-Стокхолм сега, на пример.
Nitu Ohrid - Larnaca, a i Bratislava, Milano Malpensa, Katowice, Wroclaw i Belgrade od na esen se ukinuvaat, taka da vesta e ocigleden spin, dali infomax, dali vmro e krivo ne bitno, bitnoto e sto od oktomvri ohridskiot aerodrom ostanuva so 3 leta a toa se Dortmund, Basel i Memmingen, a za Istanbul so turkish ne sum siguren dali se ukinuva, taka da sledno neka si porabotat i ednite i drugite na PR, uste mislat deka e 1994 i deka se sto kje kazat ne moze da se proveri, epa ne 21 vek sme i bukvalno ovaa vest se pobiva samo so edno otvaranje na wizzair stranata.Не постои линија Охрид-Стокхолм сега, на пример.
На тој аеродром во Келн сум бил неколку пати, ама еднаш ми се има случено 2 пати да проаѓам проверки и тоа трет или четврти пат ми беше, од брзање и неспиење не знам како место гејт цело време да гледам кое седиште ми е, следејќи ги таблите што ми немаа логика бидејќи беа обратно од пишаното во однос на бројки и букви ама не ми работеше мозокот во моментот, се извртев и некако излегов пак на старт. На многу аеродроми тоа не е ни возможно. Па кога пробав да влезам пак почна да пишти аларм на тророготZnam deka e toa taka, ke go soberam so kola, toa ne e problem, povekje mi e za nego kako ke se snajde tamu ama nema vrska, mu zemav karta za Dortmund.
Ама ок им објаснив не беше проблем. Првиот пат си поминав по брза постапка, вториов ме тресеа се живо, а ја веќе брзав ептен... среќавам еден пар наши беа, викам нема да ми се верува ама ја по втор пат проаѓам не знам како успеав да се извртам, тие ми викаат па и ние исто... добро викам, бар не сум само ја до толку. Што значи може да биде збунувачки ако не си фокусиран од она што се сеќавам...