Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Криво ми е оти ќе заврши во Барселона а дете на Атлетико е.
Му се восхитувам на Сити шо ќе извлечат 80 милиони во последната година од договорот
и ти толку ми разбираш,едно е да купиш младинец кој ќе мора на калење,друго е да купиш проверен и докажан играч кој склопува една коцка во мозаикот и тоа баш каде треба во овој тим на барса..... родри вреди секој цент мада колку и му била цената

Ако успеат Сити да му извлечат на Барселона 70/80 милиони за Родри кој е последна година од договор свака им част.
80 милиони го платија Сити, исто толку ќе го продадат, генијално.
Како тоа да успеат да му извлечат? Кажуваат Сити цената е 70/80, платете и ваш е. Што можат другите екипи тука?

Нели тоа е твојот став зошто Атлетико се во право во случајот со Хулиан?

Како тоа да успеат да му извлечат? Кажуваат Сити цената е 70/80, платете и ваш е. Што можат другите екипи тука?

Нели тоа е твојот став зошто Атлетико се во право во случајот со Хулиан?
Па другар ти вика преговори, зошто тогаш не ја платат вашите таа сума, два пати ве одбиваат и инсистираат на таа цена.
80 милиони пред крај на договор е бомба за нив
Автоматски споено мислење:

и ти толку ми разбираш,едно е да купиш младинец кој ќе мора на калење,друго е да купиш проверен и докажан играч кој склопува една коцка во мозаикот и тоа баш каде треба во овој тим на барса..... родри вреди секој цент мада колку и му била цената

Зошто тогаш платија за Гордон 80 милиони, тие пари можеа да ги чуваат за Родри и немаше да се пењават сега.

Па другар ти вика преговори, зошто тогаш не ја платат вашите таа сума, два пати ве одбиваат и инсистираат на таа цена.
80 милиони пред крај на договор е бомба за нив
Ова нека врска со тоа претходно што го пиша. Не е битна сумата, да го тргнеме на страна тоа.

Викаш Сити ако им земат на Барселона 70 за Родри, секоја им чест.
Јас те прашувам дали може нешто да направи Барселона околу цената, и што е тоа?
Бидејќи, во случајот со Алварез, ти рече дека Атлетико ја одредил цената и се испод тоа ако некој проба да го донесе, било циганчење (твои зборови).

Ми мириса на двојни аршини.

Ова нека врска со тоа претходно што го пиша. Не е битна сумата, да го тргнеме на страна тоа.

Викаш Сити ако им земат на Барселона 70 за Родри, секоја им чест.
Јас те прашувам дали може нешто да направи Барселона околу цената, и што е тоа?
Бидејќи, во случајот со Алварез, ти рече дека Атлетико ја одредил цената и се испод тоа ако некој проба да го донесе, било циганчење (твои зборови).

Ми мириса на двојни аршини.
Кај одредил сума Атлетико бре ? Атлетико не го продава Алварез, ако сака некој да го купи единствено клаузулата да ја плати, два различни поими со Родри.
И не, не реков дека не вреди Родри туку дека последна сезона е од договор со ќе го продадат колку што го купија.

Trabzon, Galata i Fener ne tepaa prvo kolo, klasika, do 4to, 5to kolo ke gledaat 80% od investiranite pari da vratat so shtelji, taka ide zborot. Preterano odvratna liga, bogznae kakvi kriminali praat a ne se zamara ostatokot od svetot so toa, vsusnost iskoci za onoj Akturkoglu sto Fener go zemaa od Benfika, go prijavile deka zima mnogu mala plata, praele ujdurmi so celiot transfer i plata, gi fatija, i nikomu nisto, si teraat ko nisto da ne se desilo, Lukaku, Grinvud minvud.

Eve konkretno sto se desavase so Akturkoglu

• The Symbolic Official Wage: Investigative reports revealed that Fenerbahçe officially registered Aktürkoğlu with the Turkish Football Federation (TFF) on a purely symbolic, baseline wage of just €55 per month (or standard minimum wage).
  • The Hidden €7 Million Deal: His actual earnings were structured through a secondary "image rights" contract signed with Safi Holding, a company owned by a former Fenerbahçe executive. This external deal guarantees him €7 million per year (a total package of €28 million over 4 years). [1, 2]
  • UEFA Financial Investigation: This split-contract structure triggered a UEFA financial sustainability investigation in early 2026. Along with Jose Mourinho’s wages, Aktürkoğlu's off-books contract structure directly contributed to UEFA issuing a €10 million fine to Fenerbahçe for breaching financial regulations. [1, 2]

go prijavile 55 evra deka zima mesecno :pos: :pos: :pos:
Sepak jadele kazna od UEFA ama golem kur, tamu kaj niv totalna kalakurnica e izglea, abe bogznae kakvi kriminali praat ubeden sum deka sve ova sto go praat e nelegalno, istoto vazi i za Galata i ostanatite a da ne zboram za toa kakvi sve rezultatski mestenki praat, sea odma all in prvo kolo otidoa, lerooy jankins napravija, nisto cudno i Besiktas da ne pobedi.
Сите клбови си чешлаат финансии на свој начин и си ги користат дупкитево во законите.

Никогаш нема 60 милиони во една исплата да платат вашите, ниту Родри ниту Алварез ќе го купат со таа ѓупска политика на рати.
60 фикс, плус варијабили. Дај Боже сите да ги исполни.
Пошо нели фиксно бараа 80 милиони кеш.

60 фикс, плус варијабили. Дај Боже сите да ги исполни.
Пошо нели фиксно бараа 80 милиони кеш.

Шо ќе прајте сега со Касадо и Бернал, некој од нив ќе оди Курбан, пуштете го навака Касадо и така вишок ви е

Шо ќе прајте сега со Касадо и Бернал, некој од нив ќе оди Курбан, пуштете го навака Касадо и така вишок ви е

Јалов кур да имаме во клубот не би ви го продал вас.

Наскоро ќе почнат и до сунети и свадби. :kafence:
Пријатели се гледаат кога ти е лошо, не се гледаат кога ти е добро.

Господа.

Пријатели се гледаат кога ти е лошо, не се гледаат кога ти е добро.

Господа.
Што има лошо у собирање додатни приходи?
Мене ми е чудно како нашите евреи и серкото не организираат за додатни дивиденди. :D

Читам наводно Ливерпул нудел 135м евра за Баркола. Океј, добар играч е ама ценава е екстремно висока според мене.

Back
На врв Bottom