ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Не соодветен пост за темава, прашај го chatgpt каде треба да го постираш ова.
И прашај го што значи atp ,а што wta па пиши што одговор си добила.
И да ти си првиот член на форумов кај кој ќе морам да ја искористам опцијата игнор.
Isto ej, ja roknav pred mesec dena na ignor, prv pat koristam ova, totalno nepodnosliv i jeziv bot.

Би сакал да успее Циципас во напишаното.
Ама тој неколку години влече повреди и проблеми со грбот и кичмата.
Така да со такви здравствени проблеми не може да има континуирано квалитетен сервис на секој натпревар.
А за врвни резултати ќе треба и постојано високо ниво на сервиси.

Уште некоја година и толку од него во тенисот.
Циципас е пример дека се’ што има трошка грчки ген има големи шанси да не психички пореметен.
Ми се згади од еден турнир, кога не му одеше мајка му му довикна совет на руски, кога збесна гејладецов, почна да и се дере збори на свој јазик :D
А мајка му е русинка, на кој јазик да му збори? Башка тенискиот ген го влече од неа.

За некој саат Шелтон - Фонсека мислам дека може да биде финале пред финалето годинава во Монтреал. Сега да не кобам па да испадне уште во четвртфинале, ама мислам кој ќе победи во тој дуел го освојува турнирот, со оглед на тоа кои ботови останаа во игра. Штета само што сабајле мора во 5 да станам па нема да можам да го гледам мечот.

Во Торонто далеку појак тенис него во Монтреал.
Ок Гоф лесно ќе пројде, ама досега машките во Монтреал се друга лига спрема овој турнир.

За некој саат Шелтон - Фонсека мислам дека може да биде финале пред финалето годинава во Монтреал. Сега да не кобам па да испадне уште во четвртфинале, ама мислам кој ќе победи во тој дуел го освојува турнирот, со оглед на тоа кои ботови останаа во игра. Штета само што сабајле мора во 5 да станам па нема да можам да го гледам мечот.

Прејак меч во најава да , кој победи шампион па не баш. Одличен тенис играат Жодар , Меншик , Тиен, Филс , па и тој шпанецот Мерида изгледа добро. Далеку од тоа дека останале ботови. Останаа група на млади играчи шо се надевам ќе го окупираат топ 10-15 и ќе ги заменат веќе добро познатите лузери од 90тите.

Знам дека на членовите на форумов кои од "нигде никаде " ќе "упаднат" во одредена дискусија се гледа како на "падобранци", иако со самото зачленување се стекнуваш со право на коментирање, а и секој од членовите некогаш бил "падобранец ". Мене небулозите напишани во темата за новинарот од мојата профилна слика (аватар) ме натераа да се зачленам, а може да се каже дека други изречени небулози ме вратија. Во меѓувреме редовно го следев форумот, без притоа да учествувам во дискусиите.

И да, bijons e приказна за себе. Присутна речиси во секоја дискусија со километарски текстови на некој чуден македонски (преведени од некоја апликација). Колку што знам, се бави со медицина. Како само наоѓа време, а и волја за сите тие постови? Во мојот претходен коментар посакав елаборат и за некоја од тенисерките (секако во соодветната тема), само што моја желба беше друга Русинка (а и за оваа изостана емотивниот статус). Фасцинантно е некој кој ќе ја "поправа" или "ублажува" хомосексуалноста да обрнува толкаво внимание на припадничките на "понежниот" (сопствениот) пол и постојано да ги истакнува нивните "атрибути", а "симпатиите" меѓу припадниците на "посилниот" пол, во најголем дел (ако не и сите) да имаат долга коса. Јас немам никаква поврзаност со медицината, но психолозите веројатно би имале соодветно објаснување.

Инаку на темата, презимето на Рафаел, со оглед дека е Шпанец, е Ходар. Кога би бил Португалец или Бразилец, би се читало Жодар.
Ми се чини дека Шелтон има солидни шанси да ја одбрани титулата.

И навистина се надевам дека Синер и Алкараз ќе учествуваат на US Open. Во спротивно ќе биде како и во женска конкуренција невозможно да се предвиди кој ќе го освои. Фановите на Ѓоковиќ ќе продолжат да "сонуваат" (да се надеваат) за 25-ти. Јас лично не им давам преголеми шанси ниту нему, ниту на Зверев.

Инаку, добро е што се појавуваат нови тенисери кои постигнуваат одредени успеси. Проблемот е што истите се еднократни, како што е случај и со нивните колешки. Недостасува конзистентноста, како и кај тенисерките каде сведочевме на безброј освојувачки на Grand Slam титули, на кои тоа им е една од ретките, ако не и единствена титула во кариерата.

Знам дека на членовите на форумов кои од "нигде никаде " ќе "упаднат" во одредена дискусија се гледа како на "падобранци", иако со самото зачленување се стекнуваш со право на коментирање, а и секој од членовите некогаш бил "падобранец ". Мене небулозите напишани во темата за новинарот од мојата профилна слика (аватар) ме натераа да се зачленам, а може да се каже дека други изречени небулози ме вратија. Во меѓувреме редовно го следев форумот, без притоа да учествувам во дискусиите.

И да, bijons e приказна за себе. Присутна речиси во секоја дискусија со километарски текстови на некој чуден македонски (преведени од некоја апликација). Колку што знам, се бави со медицина. Како само наоѓа време, а и волја за сите тие постови? Во мојот претходен коментар посакав елаборат и за некоја од тенисерките (секако во соодветната тема), само што моја желба беше друга Русинка (а и за оваа изостана емотивниот статус). Фасцинантно е некој кој ќе ја "поправа" или "ублажува" хомосексуалноста да обрнува толкаво внимание на припадничките на "понежниот" (сопствениот) пол и постојано да ги истакнува нивните "атрибути", а "симпатиите" меѓу припадниците на "посилниот" пол, во најголем дел (ако не и сите) да имаат долга коса. Јас немам никаква поврзаност со медицината, но психолозите веројатно би имале соодветно објаснување.

Инаку на темата, презимето на Рафаел, со оглед дека е Шпанец, е Ходар. Кога би бил Португалец или Бразилец, би се читало Жодар.
Ми се чини дека Шелтон има солидни шанси да ја одбрани титулата.

И навистина се надевам дека Синер и Алкараз ќе учествуваат на US Open. Во спротивно ќе биде како и во женска конкуренција невозможно да се предвиди кој ќе го освои. Фановите на Ѓоковиќ ќе продолжат да "сонуваат" (да се надеваат) за 25-ти. Јас лично не им давам преголеми шанси ниту нему, ниту на Зверев.

Инаку, добро е што се појавуваат нови тенисери кои постигнуваат одредени успеси. Проблемот е што истите се еднократни, како што е случај и со нивните колешки. Недостасува конзистентноста, како и кај тенисерките каде сведочевме на безброј освојувачки на Grand Slam титули, на кои тоа им е една од ретките, ако не и единствена титула во кариерата.

Во ред.

Има некаков проблем со мојот коментар? Ако е поради презимето Ходар, не сакав да звучам надмено. Едноставно, своевремено следев латиноамерикански серии, па не "стојам" лошо со шпанскиот.

Доколку е поради самиот коментар, се извинувам што се замешав во дискусијата. Веројатно "падобранци" не се пожелни во истата.

Овој Шелтон каков непредвидлив лик е , неверојатна работа. Зема Минхен на земја добивајќи земјаши специјалисти,после доаѓа јакото зема губи од Басилашвили и рано испаѓа од РГ. Ај океј. Најслаба подлога му е , не е сензација.
Доаѓа трева, освојува Штутгарт што е страшно брза подлога и очекуваш да направи нешто значајно на Вимблдон , испаѓа во прво коло братот.
Сеа пред мастерсов, нов блам од Табило без дисреспект океј играч чилеанецот , испаѓа во Вашингтон. И сега на поспорава подлога во Монтреал која не би требало толку да му одговара како Торонто лани , зема ги исплеска Фонсека, Меншик и Тиен.
Па кој ти курац, пуцвал? Нема уопште да сум зачуден да го изгуби финалето.
Накашима си искористи што апла му се отвори патот и сосема заслужено си победи во 1/2 финалето , иако сите го прогнозираа Ходар.
Уште искуство треба да собира 4кава ( така ќе ги наречам Фонсека, Ходар,Меншик, Тиен) за поголеми достигнувања и топ 10 редовност.

IMG_20260814_201439.jpg
Grigor Dimitrov (35 год) рангиран 137 и Sebastian Baez (25 год) рангиран 48, - Cincinnati Open 2026.

images (78).jpeg

...се нервирам како може еден тенисер висок 191 см да не може да префрли еден сервис, све во мрежа не знам колку поени има изгубено така, Baez со своите 170 см не промаши серва,

images (79).jpeg

...очигледно разликата од 10 год влијае да Димитров нема сила иако покажа на терен одлична игра.
...и толку од Димитров изгуби поради негови грешки на 4 брејк шанси да не ги искористи, нема жар во него или едноставно не му е денот!

Последно уредено:
Ја мислам да треба почесто да се занимава со снимање серии и средби со нигерон Спид и други селебрити "ѕвезди" , доста е тенис.

Ја мислам да треба почесто да се занимава со снимање серии и средби со нигерон Спид и други селебрити "ѕвезди" , доста е тенис.

дозволи дури 15/16 брејк топки, ептен лошо изигра, после добар 1 сет. башка што ми зеде 8к€ од џеб.

се да му е ам.

Објаснил ноќеска Шаповалов, комплетирал срам, јад, чемер и беда.

Back
На врв Bottom