Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Каде да те најдам?
Бев сабајле , татко ти ми ја затвори вратата пред нос. Кажи му цвеќињата на скалите треба да ги навади.

Љубовче, се надевам дека ќе те промашам и нема да бидеш на смена кога ќе дојдам за вадење заб :rolleyes:
Мада страшно добро ти стои плава униформа и наочарчиња :love:

Првиот пат те видов покрај Кеј, но не те погледнав со очи, едноставно те осетив, како можам да те видам кога бев наведнат, потоа кога се исправив, те видов, ти протрча покрај мене, confirmed, тоа си ти, вториот пат те видов синоќа, но не те препознав, кога се доближив на еден метар од тебе, ти беше готова да заплачеш, јас се наведнав и ја тргнав главата, not confirmed, не те препознав, не, не се наведнав да започнам движење за да играме танго, не знаев дали си ти тоа истото девојче кое сакаше да го бакнам уште кога го носеше тој портокалов дрес од Холандија во Music Garden и кога со раката го потегнуваше дресот за да ги истакнеш градите, да видам дека имаш гради, кога видов желба дека сакаш да те бакнам. Дали се сеќаваш еднаш кога ни се изгасна светлото од ходникот кога се вратив од војска и ти се појавив пред врата, кога беше воодушевена што ме гледаш, се гледавме заедно во очи и двајцата немавме ни трошка желба да го тргнеме погледот еден од друг, или кога се сретнавме во автобус пред многу години, кога се возевме накај Карпош, кога идевме накај ЕТФ, јас запишав квадрат, а ти беше бруцош, јас бев седнат, а ти стоеше, ама погледите не ни се тргаа еден од друг, не можевме да се одделиме еден од друг, или вториот пат кога стоевме на задниот дел од автобусот и кога ти го дадов мојот фиксен телефонски број, погледите повторно ни се сретнаа, бевме млади, занесени.
Дали беше ти што протрча покрај мене, јас не те видов, те осетив, ти седна на шипката, се сврте кон мене и ме погледна, јас повторно не те препознав и затоа се доближив позади тебе, и еден метар од тебе, повторно не бев сигурен дали си ти, not confirmed, дали си ти истата или не си, дали ме посакуваш или само сакаш да не бидеш сама? Или јас сум ти некој проект што мора да го завршиш за да може некаква публика да аплаудира за твојот успешен проект. Јас не сум теле што го донесле на некоја ливада и сите да гледаат и чекаат дали ќе и се качи на кравата. Како можеш да се откажеш толку едноставно од нас и да ми кажеш дека не е мое тоа што ме прави тажен, кога човек се бори и страда за да дојде до целта. Дали воопшто знаеш што сакаш, еве те прашувам, што сакаш? Да не бидеш сама?Ние не сме повеќе млади, но нема да дозволам времето да ги избрише нашите погледи, нашите желби, ќе продолжиме да се среќаваме и понатаму, можеби и ќе се обидеме да ги вратиме нашите погледнувања на место, и штом те видам и препознаам, штом те здогледам и сфатам дека и те ме гледаш со иста желба како што те гледам и јас тебе, тогаш може да разговараме.

Последно уредено:
И уште нешто ќе ти кажам, идев покрај Кеј цело време зашто не ја сфатив пораката од тој Жан Клод и барав девојка со плава униформа, маица, сега сфаќам што сакал да каже, тој сакал да ми ја каже вистината по која трагав цело време, но немав никакви информации, сега го сфаќам и твојот гнев, немој, остави ги сите овие глупости, најди начин едноставно првин да разговараме како луѓе, неколку пати го побарав тоа од тебе, остави ги сите овие глупости

OpenCellId
The world's largest Open Database of Cell Towers.

Search Cell Towers
MCC.......
MNC.......
LAC.........
CELL ID.......

Ех, што треба човек да проголта, да страда, да простува и да верува во име на љубовта.
Но таа не е книжевен лик, таа е живо суштество со потреби и желби, жена што исто така страда, моли и копнее по љубов и заслужува да и се даде шанса.

Последно уредено:
I will never stop loving u
Don't geolocate me tonight, сакам да си истрчам на раат, don't be a Control Freak.
Автоматски споено мислење:

I will never stop loving u
Кога праќате два црни Крајслери и бело комбе да следат, пингаат и телефонот да ти се исклучува, да ти се појавуваат 30 пораки што си ги избришал на телефонот две години претходно, во 02.00 часот ноќе, кога ти стигнува нотификација дека некој ти го пробил Вибер акаунтот и истовремено следи се што сурфаш, а ти нема што да криеш, само продолжуваш со животот и трпиш, издржуваш, се бориш затоа што ти влегле и дома и ти ги уцениле и родителите, кога ти носат на шалтер "изгубени слушалки" со GPS и очекуваат да се залажеш и да ги земеш, за да можат полесно да те следат, кога те фотографираат и следат, кога те вработуваат, те ставаат во кафез како експериментален глушец, кога те геолоцираат цело време, и кога ќе ти рече колешката што е нивна роднина да ја промените смената затоа што господата сакаат да си прослават во кафана и знаат каде работиш за да не ги видиш, кога мислат дека си малоумен, а не знаат дека си брилијантен во шах и си изгубил од Магнус Карлсон 5-1, но таа една партија што си ја добил е извлекување од невозможна ситуација, така и сега, ги возиш иако мислат дека тие те возат, во end game победуваш, само потребна е стратегија и план во шахот, но и во животот, да се ослободиш од Злото и едноставно да оставиш на волјата на Бог, кога тогаш да ги стигне Божји Суд за се што направиле.
Don't hate the player, hate the game

Последно уредено:
  • Љубов
Reactions: wot

На времето еден другар од Загреб , кажуваше...што ПОгадна тоа подобро, поретко се секса ама поквалитетно ...

На времето еден другар од Загреб , кажуваше...што ПОгадна тоа подобро, поретко се секса ама поквалитетно ...
И помалце планираат да и се качат.

Back
На врв Bottom