СП 2026 во САД, Мексико и Канада - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Kumanovo88
  • Време на започнување Време на започнување

Која репрезентација ќе биде нов светски првак?

• Вкупно гласачи
    104
Да, само што 50+ годишни луѓе што следат фудбал а немаат твитери и инстаграми, го хејтаат без да се афектирани од социјални мрежи, чисто од гледање фудбал на ТВ и одлуките на судиите. Не ради ширењето на негативни приказни на Твитер.

Супер играч, ама 20 години ни го качуваат на глава, скиснува.
Мене лично ми смета што го ставаат над играчи кои имаа карактер и оставија печат во фудбалот.
Овој ти е како фикус што извонредно игра фудбал. Што би рекле кај нас ни на живо се радува, ни на мртво плаче.
Автоматски споено мислење:

Супер играч, ама 20 години ни го качуваат на глава, скиснува.
Мене лично ми смета што го ставаат над играчи кои имаа карактер и оставија печат во фудбалот.
Овој ти е како фикус што извонредно игра фудбал. Што би рекле кај нас ни на живо се радува, ни на мртво плаче.
Автоматски споено мислење:

Барем ти гледаш фудбал од времето кога е измислен кибритот, кажи ни постоел некогаш таков комплетен играч со таква статистика?

Барем ти гледаш фудбал од времето кога е измислен кибритот, кажи ни постоел некогаш таков комплетен играч со таква статистика?
Ако сакаш да замачкаш некоја работа и да сокриеш некое срање формирај комисија и повикај се на статистика.
Статистика е бројка, може Бекам нема најдобра статистика, ама има најдобар центаршут.
Роналдо вистинскиот никогаш нема да има статистика на Меси, ама не можеш да го споредиш миџетското пимплање, со рапсодијата на движења на Роналдо.
Марадона нема такви бројки, ама е бог на кој Аргентина, Наполи па и повеќе од половина фудбалски свет ќе му се клања при секое спомнување на неговото име.
Не викам да не си го рачунаш за најдобар на свет, рачунај си го. Тоа си видел, тоа цениш, аферим.
Комплетен играч ако топка го удри во глава и изгуби ориентација не е комплетен играч.
Ни тој, ни Кики фрикот не се прототип на најдобар на сите времиња.
Ама ова е ваше време, бујрум бирајте си ваши најдобри на сите времиња.

Ако сакаш да замачкаш некоја работа и да сокриеш некое срање формирај комисија и повикај се на статистика.
Статистика е бројка, може Бекам нема најдобра статистика, ама има најдобар центаршут.
Роналдо вистинскиот никогаш нема да има статистика на Меси, ама не можеш да го споредиш миџетското пимплање, со рапсодијата на движења на Роналдо.
Марадона нема такви бројки, ама е бог на кој Аргентина, Наполи па и повеќе од половина фудбалски свет ќе му се клања при секое спомнување на неговото име.
Не викам да не си го рачунаш за најдобар на свет, рачунај си го. Тоа си видел, тоа цениш, аферим.
Комплетен играч ако топка го удри во глава и изгуби ориентација не е комплетен играч.
Сериозен си?

Имиња како Венгер, Пеп, Фергусон и миљарда други експерти што прателе фудбал и во тоа време, а и сега, кажуваат дека е најдобар на сите времиња.
Статистиката на Меси не е само личната, он има и екипна и репрезентативна.
Мислам само Дани Алвеш има освоено повеќе титули од него...

Дефинитивно Бог на фудбалот и ГОАТ

Сериозен си?

Имиња како Венгер, Пеп, Фергусон и миљарда други експерти што прателе фудбал и во тоа време, а и сега, кажуваат дека е најдобар на сите времиња.
Статистиката на Меси не е само личната, он има и екипна и репрезентативна.
Мислам само Дани Алвеш има освоено повеќе титули од него...

Дефинитивно Бог на фудбалот и ГОАТ
Можам да замислам каква паства е ова на која Меси им е бог.
Уживајте.

Mислам малце ја претеруваш и поради целата фама што се прави за него општо имаш голем хејт складирано и не го кажуваш и го мислиш очигледното..туку субјективно даваш нереалистично мислење.

Човек што гледа фудбал долго време никогаш нема да ги заборави прајм годините на Меси што правеше во Барселона..онака од периодот до 2009 до кај 2018-2019 некаде каде играше турбо....скоро секој трет гол му беше ремек дело..да не зборувам за асистенциите и разигрувањата во времињата на Нејмар и Суарез...како под ноти играа и се движеа и тоа беше милина да ја гледаш таа рапсодија од фудбал.

Едноставно долго време помина кога играа двата во тие прајм години и ги подзаборавивте малце што е нормално.

Ама дека има подобар и подоминантен фудбалер од Меси не верувам дека некогаш имало ниту ќе има. Плус играч што никогаш не глумел, секогаш бил ултра фокусиран, секогаш станувал на 1000 удари што ги добивал..изведувач на слободни, на прекини, на што уште не...Барселона клубот се дефинираше по Меси.

Знам дека ве нервираат нивните фановви и новокорпонираните навивачите на Барселона што изникнаа преку ноќ, сето тоа го разбирам..ама очигледното неможи да се игнорира.

Роналдо Назарио дебелиот мене секогаш ќе ми биде број еден во срцето и небото ќе беше граница да не се повредеше. Иако за него има повеќе видеа од Пеле или Марадона, децава на форумов никогаш нема да знаат дека Р9 беше бог на фудбалот додека играше. И дебел кога беше, со едно колено, пак беше подобар од сите други.

Но ако гледаме по бројки и по резултати, Меси е неспорен број еден. Меси го има тоа што пред кооперација го викаат „ниско тежиште“, ја лепи топката за него и ништо не му можеш. Прецизност на удар од кој боли глава, визија за игра, итн итн. Ако гледаме за убавина во игра има играчи кои играле поубаво за око како Зидан или Роналдињо. И јас не сум многу по статистиките но мора да му се симне капа, и ме револтира тоа што го претворија во гомно без никаква причина.

Хејт кон Меси? Не би рекол, може кон неговите идолопоклоници.
Никогаш не ми бил интересен за гледање. Всушност со неговото појавување во Барса престанав да ги симпатизирам.
Нема посебна причина, може сум остарел веќе во тој период и ѕвездите како он и Кики не ми биле симпатични.
Ама за чудо де Брујне, Мата ми се допаѓаа како играа, куј ќе го знае. Секој човек со своите бубачки.

Za Mesi nemam nikakov hejt, samo respekt, izvonreden fudbaler, tehnicar i magionicar na teren, sto ostana na ova visoko nivo da igra na ovie godini e samo testament deka ne e samo da si talentiran, drugarot pokaza istrajnost i profesionalnost da trenira, vezba i raboti na sebe. Definitivno eden od najdobrite fudbaleri na site vreminja, dali e najdobar e sossma drug muabet i e stvar na vkus.
Za mene najdobar igrac za gledanje bil i ke ostane debeliot Ronaldo iako statisticki ne mu e ni blisko na Mesi.

E sega, za kultot sprema Mesi, negovite fanovi i generalno fanovi na Barselona ne sakam ni da pochnuvam, edna od najloshi raboti nekad pojaveni vo fudbalski svet, takva samobendisanost, drskost da jadat gomna za se i sesto za da se odrzuva kultot kon Mesi i Barselona, zgadeno mi e. Klub prosleden so milion skandali pozadi nego, klub sto potplatuval sudii apla, klub sto milion pati se ima progurano so sudiski odluki sojuzi, ednostavno ja imaat taa srekja im se padna Mesi i da gi napravi relevantni, toa e, zasluzeno ili ne, ja imaa srekjata.

Back
На врв Bottom