Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Племе бе матер им ебам кисела.

Не бре, ова не е племе, кај нај нецивилизирани племиња по Африка и Амазонија има повеќе разбирање. Кога имало криза некоја за храна, вода или лекови небитно па ќе дојдат емисари или таму си некој овие ќе се смират и ќе прифатат помош.
Па и животно повредено кога му треба помош ќе се смири и ќе прифати. Оваа е нешто.. Како да не е реално како да е некоја зимислена случка, некој сарказам во стилот на Монти Пајтон :)

Мислев дека не можат да загребат по дното повеќе од случката кога блокираа улица бидејќи немале струја а уствари поради диви прилкучоци од истите настанал дефект па овие не им дозволие на ЕВН да интервенираат :)

Овие бараат децентрализација и повеќе одговорност. Во меѓувреме во една од најголемите општини еве што прават, од отпадни води пумпи во главниот цевковод од кој народ пие.
Постојат основи на сомневање дека Јавното претпријатие „Водовод“, во соработка со Општина Гостивар, поставило три пумпи во корито на истечни отпадни води, преку кои се вбризгувала вода директно во главниот цевковод што го напојува градот. Оваа активност најверојатно била преземена со цел да се зголеми притисокот во мрежата поради недостиг на питка вода, со што директно се загрозува здравјето на граѓаните на Гостивар

1 200 души у болница тражиле помош и шкипе не давал овие од јавно здравје да земат примероци за да видат кои им отру 1 200+ сограѓани.

Нема поглупо суштество од племето. Убаво вика Сусаро, овие уште не се ни хомосапиенси, сеуште немаат еволуирано не дошле до тоа ниво. Друго објаснување немам за ова глупо суштество што личи на човек, а се однесува како животно.

Мене само ме интересира која е причината да не дозволуваат да се земат примероци од водата :)

Еве овие од форумот тостери и слични да кажат зошто не би дозволиле на ИЈЗ да земат примерок, да испитаат да им помогнат да имаа вода за пиење. Нели се правдаа дека не биле еманципирани, образовани вака-така бидејќи во Југославија системот го зеабавал. Што е сега проблемот? :)

Мене само ме интересира која е причината да не дозволуваат да се земат примероци од водата :)

Еве овие од форумот тостери и слични да кажат зошто не би дозволиле на ИЈЗ да земат примерок, да испитаат да им помогнат да имаа вода за пиење. Нели се правдаа дека не биле еманципирани, образовани вака-така бидејќи во Југославија системот го зеабавал. Што е сега проблемот? :)
Каур него ќе му кажува каква вода да пие. Забегани се скроз. За ова треба они највеќе да се бунат. Па роднина да ми е да стави цевка од одвод во вода за пиење нема да го бранам и јас ќе го тепам уште пред да го уапсат, а овие види ги. Во нормална држава ова се суди како тероризам, 1200 затруени не се малку, ама овде ќе поминат со опомена.

Сетете се пред години, во нивна слаткара низ Скопје се прошири веста дека луѓе се затруле за другиот ден да продолжат да одат во истата слаткара пошто нели каурите лажат.

Резултат: втор бран непотребно затруени шошони

Сетете се пред години, во нивна слаткара низ Скопје се прошири веста дека луѓе се затруле за другиот ден да продолжат да одат во истата слаткара пошто нели каурите лажат.

Како тоа непотребно? :icon_lol:

Каур него ќе му кажува каква вода да пие. Забегани се скроз. За ова треба они највеќе да се бунат. Па роднина да ми е да стави цевка од одвод во вода за пиење нема да го бранам и јас ќе го тепам уште пред да го уапсат, а овие види ги. Во нормална држава ова се суди како тероризам, 1200 затруени не се малку, ама овде ќе поминат со опомена.
Ти па како да не ги знаеш? Сигурно им е рекле дека ставање цевка од одвод во вода за пиење е халал.

Ова барем сами свесно се затеуле, природна селекција. Лошо е во водоводот било кој може да се напие вода.

Голем дел и од македонското население е затруено. Има 10-тина илјади македонци во градот.
Утре некој ќе рече за пари ги продадоа куќите на шиповите. Не е само тоа, едноставно не можеш да живееш со вакви неандерталци. Секогаш ќе најдат начин свесно или несвесно од глупавост да ти го загрозат животот.

Нема поглупо суштество од племето. Убаво вика Сусаро, овие уште не се ни хомосапиенси, сеуште немаат еволуирано не дошле до тоа ниво. Друго објаснување немам за ова глупо суштество што личи на човек, а се однесува како животно.
Ни животни не се однесуваат така. Си видел мачка, куче да пие вода од истата каде што моча и сере ?
Племево наше, индијци и пакистанци се светото тројство.
Автоматски споено мислење:

Пумпаат од Вардар директ вода во водоводот, после храната била крива :LOL:

https://www.slobodenpecat.mk/1-200-...ktorkata-na-jp-vodovod-gostivar-artana-asani/
Секоја пијаница после петок, сабота вечер кога ќе испие 10 литра вино у кафана, другиот ден мисли дека од похованите тиквици и прсти и било лошо.

Back
На врв Bottom