Македонци во Германија

• Креатор на темата Креатор на темата Rocky990
  • Време на започнување Време на започнување
Инфо не добив. Сакав само да дознаам зошто сум бил повеќе пати на Тенерифе и знам како одат цените. И објаснив работи за кои тотално имаш утнато со таксите пример. Во маркет да. Имаш червези за 1 евро. Ако е така и во Германија има за 50центи пиво во маркет.

Не сум јас тој што се инаети на темиве. Шпанија ми беше дестинација број1 кога живеев во Германија и пред корона немаше лето кога не бев таму.
Олабај се малце со тоа инаети ова она.
Ти кажав инфо, на Лас америкас на сама плажа, Коста Адехе, по скалички беше таверната имаше и надвор масички пред плажа извадено, имаа и понуди и од 17 евра тапас за 4 особи морски плодови.
Зошто би се инаетела за пивото во Тенерифе жити се.
Имаше и на сама плажа ликови од Сенегал продаваа пива лименки по едно евро, ликот ни ги носеше на плажа во најлон со мраз полн, три евра за мразот ни наплаќаше

Ти кажав инфо, на Лас америкас на сама плажа, Коста Адехе, по скалички беше таверната имаше и надвор масички пред плажа извадено, имаа и понуди и од 17 евра тапас за 4 особи морски плодови.
Зошто би се инаетела за пивото во Тенерифе жити се.
Имаше и на сама плажа ликови од Сенегал продаваа пива лименки по едно евро, ликот ни ги носеше на плажа во најлон со мраз полн, три евра за мразот ни наплаќаше
Сега збориме за таверна или за џуптини од на плажа?
Дај остави локација, сигурно ги има на гугл мапс.

Сега збориме за таверна или за џуптини од на плажа?
Дај остави локација, сигурно ги има на гугл мапс.
Како бе си бил велиш на Тенерифе неколку пати а не знаеш за прочуените едно евро кригли :)
Кај да ти ставам локација појма немам како се викаше таверната, еве ти објаснив детално кај се наоѓа кога ќе идиш нареден пат побарај ја :)
Не беше една на повеќе места имаше таква понуда.

Како бе си бил велиш на Тенерифе неколку пати а не знаеш за прочуените едно евро кригли :)
Кај да ти ставам локација појма немам како се викаше таверната, еве ти објаснив детално кај се наоѓа кога ќе идиш нареден пат побарај ја :)
Не беше една на повеќе места имаше таква понуда.
Пошто евро кригла се само на хепихоур. И тоа зависи кај ќе ги начекаш.

Ех сега не сме знаеле како се викала таверната. Еве јас најдов таверни во тој регион. Нема евро за пиво кај нив.

Ти си знаеш што сакаше да постигнеш со муабетот.Мене само ми требаше такво инфо да знам.
Вака сум била ама незнам каде. Па џуптинот од Сенегал на плажа. Океј е.

Пошто евро кригла се само на хепихоур. И тоа зависи кај ќе ги начекаш.

Ех сега не сме знаеле како се викала таверната. Еве јас најдов таверни во тој регион. Нема евро за пиво кај нив.

Ти си знаеш што сакаше да постигнеш со муабетот.Мене само ми требаше такво инфо да знам.
Вака сум била ама незнам каде. Па џуптинот од Сенегал на плажа. Океј е.
Арен ? Во седум дена триста таверни ги поминав и не знам колку плажи, да ме прашаш не знам шо ручав вчера не пак Тенерифе пред три лега.
Еве на нет ти најдов три, Бора Бора, Naranja, I Galineos, мислам последнава беше
Ти споделив и слика, ти објаснив детално кај се наоѓа местото
Еве и на форумов имав детален пост само што се вратив од таму
Пред неколку дена се вративме од Тенерифе и уште под импресии.
Ако некој се одлучи за Канарските острови има што да се види на Тенерифе.
Има за сечиј вкус се и сешто. На јужниот дел има убави песочни плажи, мене лично најповеќе ми се допадна Del Duque, целата околина околу плажата е преубава, местото е опкружено со луксузни ресорти па и цените се доста повисоки од другите места ама вреди
Del Duque
Прегледај го приврзокот 382733

Прегледај го приврзокот 382735Прегледај го приврзокот 382736

Одма неколку километри до оваа околина е и Лас Америкас, каде можат да се најдат локални барчиња и ресторани на сама плажа, да дрмнете една ладна кригла точено пиво од Тенерифе за едно евро и правец во океан на освежување :ајнапиво:

Во Грција локумадес а во Тенерифе вртат дечки и продаваат пива во лименки кои се поефтини од сама продавница :) И тоа во мраз ти ги носи камен ладни, исто така и сокчиња. Значи си изнајмуваш лежалка на плажа и имаш сервис до тебе за цел ден :)

Las Americas, Playa del camison
Прегледај го приврзокот 382738
Тука имате и продавници снабдени со се и сешто,од облека до сувенири.
Значи плажи, ресторани, коктел барови, продавници, се ти е на дофат.

Исто така во Адехе е и Лос Кристијанос, таму е пристаништето. Имате екскурзии со бродчиња за гледање китови. Од 15 до 45 евра за три часа, во зависност од турата и бродот.
Ние имавме предобро искуство.

На север е како на друг остров да си, оние плажи и онаа убавина не е реална
Тешко се пристапни ама вреди маката.
Северниот дел е поживописен, има повеќе шума и пејсажи кои те оставаат без здив
Ла Тересита е најпозната плажа, се наоѓа одма до главниот град Санта Круз
Прегледај го приврзокот 382741

Прегледај го приврзокот 382742

Прегледај го приврзокот 382749
Прегледај го приврзокот 382750Пуерто Де Ла Круз е исто така градче кое вреди да се посети, оддалечен беше од нас 70 км па патот до таму беше низ планински села со интересни куќарки во разни бои, едноставно уживање, патот стрмен со кривини али асфалтот топ па немавме никаков проблем.
Стариот град на Пуерто ми остана во душа, типично Шпанско градче.

Интересен факт е дека Агата Кристи после разводот избегала во Пуерто Де Ла Круз и во ова градче ја напишала "Тајната на синиот воз" а ова е уличката во нејзин спомен.Прегледај го приврзокот 382743

Прегледај го приврзокот 382744

Исто така вреди да се посети и селото Маска, патот до таму е вистински предизвик ама вреди. Целото село е со огромни масиви и сртови.
Кој е љубител по планини ќе биди воодушевен.

Во Тенерифе е и најголемиот воден парк, Сиам Парк. Картата е 45 евра само влез, ама додај тука уште 50 евра од чоек минимум за да ги користиш сите услуги во паркот и плус оброк и пијалоци.
Плус ако немаш приорити пас ќе се изначекаш и три пати само ќе се пуштиш на тобогани.

Ние бевме сместени во мирна населба одма до Playa Paraiso
Смештај си букиравме преку AirBnb, приватен апартман со три спални соби, дневна, кујна и две купатила. Апартманот беше сместен во ресорт со заеднички базени,бар и ресторан
Храната во ресторанот беше врв.

Прегледај го приврзокот 382746
Кога сме кај храната воглавно све ми се допадна ама ќе ја издвојам паелата и школките во едно локално кафанче во Пуерто Де Ла Круз, прекрасна услуга и одличен амбиент
Прегледај го приврзокот 382747Прегледај го приврзокот 382748

И можеби најдобриот дел, вулканот Теиде кој е највисоката точка во Шпанија 3715 м
Има гондола која оди до горе, цената на билетот е 50 евра, имаше и тури со кватроцикли кои движеа до некаде ама гондолата е подобар избор.
Горе изгледа како на Марс да си :)
Прегледај го приврзокот 382751Прегледај го приврзокот 382752Прегледај го приврзокот 382754

Така да кој е во дилема за Шпанија моја препорака Тенерифе, поготово ако си авантурист во душа. Јас дефинитивно ќе се вратам пак оти има што да се види
Си изнајмуваш рента кар и шибаш.
Да нагласам дека рента кар е ефтина опција во Тенерифе ама ако букирате со време.За 140 евра се наоѓа супер количе за една недела, горивото поефтино од кај нас чинам беше.

@cholismo

Ти си ги нашла ама никако да оставиш од гуглмапс локација. Лесно е, од страна имаш да шернеш. Остави баш од овие три места да видам пивото за евро.

И со ова арен, инает и тн намали малце. Возрасна жена си.

Еве ако е тој Naranja.

Пивото 2.30.

Терај си филмот.

Последно уредено:
@cholismo

Ти си ги нашла ама никако да оставиш од гуглмапс локација. Лесно е кај од страна имаш да шернеш. Остави баш од овие три места да видам пивото за евро.
Пред три години јас ти кажувам цени, и две евра да се сега пак се дупло поефтини од Грчка, впрочем тоа беше и дискусијата кај е поефтино.
Јас на форум како сакам ќе пишам, мое право е тоа, тебе ако ти смета блокирај ме.
Автоматски споено мислење:

@cholismo

Ти си ги нашла ама никако да оставиш од гуглмапс локација. Лесно е, од страна имаш да шернеш. Остави баш од овие три места да видам пивото за евро.

И со ова арен, инает и тн намали малце. Возрасна жена си.

Еве ако е тој Naranja.

Пивото 2.30.

Терај си филмот.
2.30 е сега пред три години беше едно евро, не знам шо ти е филмот тебе с и јас будала шо се докажувам во два часот по полноќ за пивото во Тенерифе
Ене ти слика имаш во локацијата што ја шернав, зирни ја, прочитај и во коментари

Друг пат кога одиш прашај паталец не гаталец ;)

Последно уредено:
Пред три години јас ти кажувам цени, и две евра да се сега пак се дупло поефтини од Грчка, впрочем тоа беше и дискусијата кај е поефтино.
Јас на форум како сакам ќе пишам, мое право е тоа, тебе ако ти смета блокирај ме.
Ти на форум пишуваш, ама во моментов водиш дискусија со мене. Ме разбираш? Ниту беше навредена, незнам зошто егото толку лесно ти се мрднува од ментеше. Стануваше збор за инфо. Али број.1 си на форумов за драма правење тоа мора да ти се признае.

Океј пред 3 години сфативме. Пред 3 години и во Грчка било поефтино, и донерот во Германија беше 5 евра.
А и да богатите Германци ја бираат Грција како дестинација. А средната класа и младите претежно Шпанија/Турција. Само последно и Турците си ебале матер со цените.

Лол. Па баш ти го оставив јас линкот од ресторанот од Нарнја. Отвори види си колку е цена.
Поздрав и ај легни пошто се гледа притисокот дека ти скокна.

Ти на форум пишуваш, ама во моментов водиш дискусија со мене. Ме разбираш? Ниту беше навредена, незнам зошто егото толку лесно ти се мрднува од ментеше. Стануваше збор за инфо. Али број.1 си на форумов за драма правење тоа мора да ти се признае.

Океј пред 3 години сфативме. Пред 3 години и во Грчка било поефтино, и донерот во Германија беше 5 евра.
А и да богатите Германци ја бираат Грција како дестинација. А средната класа и младите претежно Шпанија/Турција. Само последно и Турците си ебале матер со цените.
Колку беше пивото пред три години во Грчка просветли ме
Грчка ми е секоја година дестинација оти ми е до газот шо се вика ако споредиме со други дестинации, прескапа за наш стандард.
Ти ми се сконтри за нешто што сум го искусила и ме тераш да се докажувам и будала ме прајш на очи, затоа се изнервирав.
Споделив инфо дека цените се драстично помали во однос на Грција, инфо кое на некој ќе му послужи ако сака да оди на одмор.
Не е само пивото и храната беше поефтина ама пијачките отскокнуваа баби
Автоматски споено мислење:

Кај инаетчија па и ќор

Колку беше пивото пред три години во Грчка просветли ме
Грчка ми е секоја година дестинација оти ми е до газот шо се вика ако споредиме со други дестинации, прескапа за наш стандард.
Ти ми се сконтри за нешто што сум го искусила и ме тераш да се докажувам и будала ме прајш на очи, затоа се изнервирав.
Споделив инфо дека цените се драстично помали во однос на Грција, инфо кое на некој ќе му послужи ако сака да оди на одмор.
Не е само пивото и храната беше поефтина ама пијачките отскокнуваа баби
Од џуптин од Брегот на слоновата Коска на плажа исто мене гратис ми го даваа пивото. За мразот само плаќав евро. Сега сарказамот и инаетот на страна. Да поисплатлива е Шпанија посебно за храна, морска храна. Тоа не ни го оспорив. Ме интересираше само цената за евро кригла пошто јас лично не сум налетал на таква таверна.

Не бе со тебе нормална дискусија мало сутра. Ај не сум ни првиот па ни последен.

Последно уредено:
Од џуптин од Брегот на слоновата Коска на плажа исто мене гратис ми го даваа пивото. За мразот само плаќав евро. Сега сарказамот и инаетот на страна. Да поисплатлива е Шпанија посебно за храна, морска храна. Тоа не ни го оспорив. Ме интересираше само цената за евро кригла пошто јас лично не сум налетал на таква таверна.
Ете има, во коментари читам дека ретко можи сега да се најде оваа сезона, иако на некои места има сеуште, еве на Фејсбук имаше објава, обично 1.5 еур го продавале некои што е пак апсурд цена за кригла пиво
Зависи и каде си одел на Тенерифе, не е мал островот

eve go ovoj restoran ima 1 pivo so 12evra meni (predjadenje,glavno jadenje,desert) porano beshe 10 evra .

i 100 pati e poisplatliva spanija ,lezalkite na plaza ne se skoro u more staeni,ogromni plazi site so peskiri ,nema golemi guzvi ,a cenite se duplo poevtini od grcija.U Tenerife mozhes da rentas kola za 7-8 evra na den(bez osiguranje).

Пред три лета на Сицилија плаќав по 1/1.5 евро Хајнекен, на други места не сум начекал толку ефтино.

Годинава Шпанија искочи 2000 евра карти и хотел, не знам во кој универзум е тоа поефтино од Грчка..
Сакав Грчка па ме убедуваа дека многу скапо било..

Тоа ти е на жена слобода кога ќе и дадеш, при здрав памет будала ќе те направи

Прв пат ќе одам за Шпанија, цигари на плажа не смеело :tapp:
Ебан а уште не тргнат..

Пред три лета на Сицилија плаќав по 1/1.5 евро Хајнекен, на други места не сум начекал толку ефтино.

Годинава Шпанија искочи 2000 евра карти и хотел, не знам во кој универзум е тоа поефтино од Грчка..

Ебан а уште не тргнат..
Boldiranoto - najgolema vistina. Apla off topic e, ama za odmori, odi si kaj si naumil, cenite se najnestabilni (aka volatilni), a i doprva kje se zgolemuva toa.

Ебан а уште не тргнат..
Картите зависи во кој период одиш, ние јуни почеток начекавме 70 евра повратна за Валенсија од Тирана.
Тенерифе картите не коштаа нешто повеќе, 500 евра вкупно со сопругот Скопје - Берлин- Берлин- Тенерифе - Берлин, ама затоа смештајот беше џаба, 150 евра по лице ни дојде за седум дена.
Вчера баш смештај гледав Тенерифе за Август по 700/800 евра за двајца и едно дете во апартмани 80 квадрати со базени 1200 евра со доручек и вечера.
За цигарите за кој како, јас како непушач ми е рај на таква плажа кај што не е дозволено цигари, 50 степени надвор уште цигари да пушите е, во се чудам на умот

Back
На врв Bottom