- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 42.037
- Поени од реакции
- 126.622
Ако добро прочита за местење зборев и пишав дека не гледам како е фаворизирана Аргентина на турниров, барем од тоа што го гледав. Три чисти победи во група, ајде ете нека биде "дамка" црвениот на Меси против Алжир, ваљда требаше тука да има црвен, ама останатото не гледам стварно некое фаворизирање од судии.И сеа доаѓа Стефче Коби и вика како било можно да се фаворизира некој, демек ќе му кажел некој на Лексие фаворизирај го овај или онај. Фудбалов е театар споредено со секојдневниве ситуации.
Еве јас ќе те прашам @Stefan-kobe
Дали тоа што му беше дозволено да шутира онаков слободен во 85та минута Е ВО РЕД СПОРЕД ТЕБЕ и СЛУЧАЈНОСТ? Ни малку сомнеж немаш за потурнување од судиите? Кој друг шутирал онака еве кажи ми? Тоа што му се качи од назад на лист во прво коло, исто случајно е протолкувано за НИКАКОВ картон. Така? Имаше минимум 2 недосудени жолти картони против Египет
Општо гледано, во секој спорт малце повеќе се наклонети судиите кон големите тимови и играчи, сосема нормално е тоа, проблем е кога тоа ќе стане премногу очигледно, пример Овербо против Челзи 2009 година. Ова со фаулов на Меси 828ми пат го спомнуваш, а нигде на интернетот не видов ништо пошо не ја гледав у живо утакмицата. Гарант е нешто што не е за плачење али ај, ако имаш видео дај да видам за што зборуваш да не правиме муабет на празно.