Toчно на телекабел и арените си одат во стандард. Кога се преместив од телекабел на а1 и велам стандард тв пакет оти татко ми гледа фудбал ама е повозрасен (ја да и гледам фудбал со 25 фпс, се заебале ) и одам дома нема арени , човекот попизди ,наредниот ден одам у салон и викам дај активирајте тоа арените и тој вработениот ми вели ќе активираме и ми шепка имаш и ххх канали во тој пакет.
Се ретардирано од глава до опашка.
ПС
Да не сме офтопик , ногу јак гол на Холанд синоќа, која емоција, осет, чувство...
На времето '82 Бразил беше како овие, растур правеа, игра лепота. Дојде Италија која со крпи-лепи ја пројде групата, ги збриша лепотаниве во полуфинале. А во финале ги победија и Германија.
Некогаш многу арно, не е на арно.
Се имаат квалификувано десет пати на СП и четири на ЕП, ниту еднаш во втор круг
Стив Кларк си даде оставка, не знам кој би бил следен, може оној од Хартс менаџерот.
Автоматски споено мислење:
Што добивање Австрија со пораз? Карта за Виена. Јаки местачи некои лагодни 2-2, па улетува Марез за 3-2 во 93 минута, местенка со шест гола, холивуд.
Да се надоврзам за неколкуте фанови на шкотски фудбал на формов
Шкотска се квалификувала за СП 1950,54,58,74,78,82,86,90,98 и 2026.
Но на тоа првентво во Бразил 1950 иако квалификувани не настапиле поради тоа што договориле турнеја по САД и Канада за која турнеја се вртеле огромни пари во споредба со фондот на Фифа. Текмите се преклопувале со термините на СП па така скржавите Шкоти се отажале од првото учество на СП. Франција се квалификувала ама не настапила поради немање доволно финансии да стигне до Бразил а Индија била едина азиска екипа која се пласирала но биле исфрлени од страна на Фифа поради нивното инсистирање дел од играчите да играат боси без копачки. Немало време за контактирање други екипи па првенството се играло со 13 наместо 16 репрезентации.
На ЕП имаат 4 настапи, 1992,96,2020,2024 а следува и петто во 2028,
Имав една книга Повијест свјетских првенстава од бивша Југа некому ја дадов и исчезна, ја имав читано едно 7-8 пати.
Мислам дека последна на Ацтека е 1/8 ф. на даље се се игра во америка.
Што мислиш дали Индонезија и Малезија заедно би можеле да идат домаќини? Во Индонезија фудбалот бил далеку најпопуларен спорт имаат ултраси и све по ред а имаат и над 10 стадиони 40К+ и два огромни 80К+ Малезија има 7-8 стадиони исто. Знам дека имало пиздарии и некоја војна меѓу нив некогаш...
Замарате малку со црнците во Француската репрезентација. Не сме 1986та веќе иако они и тогаш имале "странци" во тимот.
Јас откако пратам фудбал, французите имале црнци или арапи. Зидан, Анри, Турам, Карембе, Виеира, Десаи, Трезеге, Вилторд, Џоркаеф па подоцна со Малуда, Макелеле, Абидал, Гала...
Фудбал е да го ебам. Ако мрзиш играчишта како Олисе, Дембеле и Мбапе само затоа што се црни, оди гледај формула или тенис, таму се помалку на број.
Убедливо најсимпатична екипа се на турниров и секој нивни натпревар беше интересен за гледање. На 3:0 вчера не застанаа.
Замарате малку со црнците во Француската репрезентација. Не сме 1986та веќе иако они и тогаш имале "странци" во тимот.
Јас откако пратам фудбал, французите имале црнци или арапи. Зидан, Анри, Турам, Карембе, Виеира, Десаи, Трезеге, Вилторд, Џоркаеф па подоцна со Малуда, Макелеле, Абидал, Гала...
Фудбал е да го ебам. Ако мрзиш играчишта како Олисе, Дембеле и Мбапе само затоа што се црни, оди гледај формула или тенис, таму се помалку на број.
Убедливо најсимпатична екипа се на турниров и секој нивни натпревар беше интересен за гледање. На 3:0 вчера не застанаа.
Имале црнци, но тежиштето се промени порано од 2 3 во стартет состав сега се 9, ако вака ќутиме на трендот (не дека нешто менуваме ама важно се буниме) ќе бидат сите 11 црнци и тогаш што сме постигнале? Јас не ги мразам црнците да играа Мбапе, Олисе и слични за нивни држави ќе ми беа 10х по симпатични него како се лигават со Француски грб. Едноставно мене ми смета трендот на заменување на автохтоните играчи со претеризам, не ми сметат црнците.
Да се надоврзам за неколкуте фанови на шкотски фудбал на формов
Шкотска се квалификувала за СП 1950,54,58,74,78,82,86,90,98 и 2026.
Но на тоа првентво во Бразил 1950 иако квалификувани не настапиле поради тоа што договориле турнеја по САД и Канада за која турнеја се вртеле огромни пари во споредба со фондот на Фифа. Текмите се преклопувале со термините на СП па така скржавите Шкоти се отажале од првото учество на СП. Франција се квалификувала ама не настапила поради немање доволно финансии да стигне до Бразил а Индија била едина азиска екипа која се пласирала но биле исфрлени од страна на Фифа поради нивното инсистирање дел од играчите да играат боси без копачки. Немало време за контактирање други екипи па првенството се играло со 13 наместо 16 репрезентации.
На ЕП имаат 4 настапи, 1992,96,2020,2024 а следува и петто во 2028,
Имав една книга Повијест свјетских првенстава од бивша Југа некому ја дадов и исчезна, ја имав читано едно 7-8 пати.
Автоматски споено мислење:
Мислам дека последна на Ацтека е 1/8 ф. на даље се се игра во америка.
Што мислиш дали Индонезија и Малезија заедно би можеле да идат домаќини? Во Индонезија фудбалот бил далеку најпопуларен спорт имаат ултраси и све по ред а имаат и над 10 стадиони 40К+ и два огромни 80К+ Малезија има 7-8 стадиони исто. Знам дека имало пиздарии и некоја војна меѓу нив некогаш...
indonezija da zapnat i sami bi mozele da go organiziraat, imaat 5-6 stadioni sto se veke spremmi i uste 10tina sto so mali adaptacii bi mozele da gi sredat. prakticno cela prva i vtora liga imaat stadioni od 30k plus taka da ne e problem.
kaj niv logistikata megu gradovite ke e problem, imas 10tina gradovi na java koj se povrzani prilicno dobro, drugoto ke mora samo so letovi. zborime za drzava sostavena od 7000 ostrovi.
loso e sto navijackata scena e beter od polska taka da bezbednost ke e glavniot problem. licno za nas (balkanci) e ok ama zapadnjacive osven jakarta i bali tesko da gi nateras na drugi mesta da otidat taka da toa ke e isto problem. znam svetskoto basket koga bese u japan/filipini/indonezija amerite nekea da igraat vo indonezija.
malezija ima 9 stadioni sto se nad 40k plus i uste 3-4 sto moze da gi sredat. malezija e nesto nalik eks yuga taka da sami tesko oni deka ke mozat (indonezija e skoro 20pati pogolema) ali imaat podobri znacitelno podobri uslovi.
zaedno bi mozele, jazikot im e isto slicen taka da ne gledam zosto ne. e sega indo mislam ke sakaat sami koga togas, malezija+singapur+thailand e porealna kombinacija.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.