Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
На масата до мене двајца од кој едниот во дрес на Партизан му вика на другиот дека периодов (3 јули???) ќе отворел кафана што ќе се викала "Код Четника", исто и "Сити Мол е бе ќе идат Срби" како и "Првите два месеца цените ќе ми бидат по набавна, ќебапите ако се 20 денари, кај мене по набавна на 10, ќе ги издржам два месеца". Воедно му го покажуваше и логото на мобилен кое било "многу јако".

Секогаш се заблагодарувам на универзумот за овие надреализми што ми ги сервира.

Значи пишете таму 3 јули и
Stay tuned for more...

Последно уредено:
ДК,

Како зимско дете навистина не го сакам летото, комарците настрана, не можам да спијам, се будам на секој час, било со пуштена клима или со отворен прозорец. Тоа ми се манифестира и на продуктивноста, ме прави доста понервозен. Но летото ми буди носталгични спомени од детството, од распустот, минат во игри, дружење и забава, првично по дома, а потоа и на улица.

Убаво е, покрај сите тие обврски кои го преокупираат најголемиот дел од времето, да се остави мал простор во кој детето ќе си биде дете. Се што треба е друштво и малку детска имагинација. Нашата формула за успех беше четири камења, една топка и неколку шишиња вода. Ако немавме шишиња со вода, трчаш до најблискиот двор кој има чешма, и секако, првата голтка беше најслатка.

Инаку, повторно се наоѓам на раскрсница, досега сум импресиониран, ќе продолжам да возам право. Луѓето во кои имам полна доверба е доста тесен, сепак, во животот, ненадејно ти се појавува странец кој ти го зема пенкалото од рака и започнува самиот да испишува страници во твојата животна книга.

До следно читање!

Depeche Mode иде со све.
Само потсетете се на ситуациите во вашиот живот(од непознати,трагични и најсреќни моменти).
p.s.Само на погреби не си ја потпевнувајте Just can't get enough!

Знаете шо, да ви се помочам и на светско и се околу тоа ако не отворите за мачиња тема традиционално

@Марли @Kлипче

На одмор бев, мислев ќе ме одмени некој овој пут ама слабо. Ќе има до вечер

Земав да се средам со машинка на стомак и груди за на плажа, ај што лоша машниката се испокубев, него ко за лапароскопија на жуч да се спремам а не за риба зајак да ме јаде…

Сакам да се телепортирам во времето на The Human League и да му завидувам на Philip Oakey на фризурата косата и шминкерајот.
Една песна напиша "Don't You Want Me." И ги изнареди сите жени околу него.

Драга Кајгана,

Жена ми е од Мексико, ама морав да купам нешто од Шкотска. Посебно кога ќе ми текне дека еднаш чекав авион заедно со група Шкоти што летаа накај Македонија за некој фудбалски натпревар.
Повеќе детали - ТУКА.

IMG_20260624_152629.jpg

Постои кафана во Чучер Сандево која се вика "Кај Четник", топло ви препорачувам кога ќе ве води патот натаму за смешни цени да си се угостите со прекрасно спремена храна. Повеќето од тие што возат тури со точак натака го знаат. Љубе Четник ќе ве пречека со топла насмевка и прекрасна услуга и храна како што вие би ја спремиле за себеси. Па кога ќе заседнат локалците од Скопска Црна Гора, од не знам како се вика ама го викаат Штраф до градоначалникот од претходната гарнитура со разни муабети ќе видите што е човек отсечен од цивилизација растен во планините, не за џабе тоа место Турците никогаш не го згазиле, а има и прекрасни манастири. Таквиот амбиент проследен со Јужни Ветар, Недељко Бајич и Есад Плави секогаш ми остава преубаво чувство.

А најјако беше кога ни дојде нов колега на работа Бошњаче од Сарај кога го викавме да дојде со нас за прв пат кај Четник ама се испостави дека не пие алкохол а и менито мава строго на свинско.

Драга,

Направила профил на Тиндер мајката на мојата познаничка, бидејќи долго време била сама, па сакала да запознае некој маж. Се жалела дека во рекордно брз рок добивала слики од "колбаси" во инбоксот. Сигурно дека не требала да очекува цитати од одбраните дела на Александар Сергеевич Пушкин.

Back
На врв Bottom