Lidl маркети и во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за отварање на Lidl маркети во Македонија?

• Вкупно гласачи
    306
Мекдоналдс кога работеше еднаш јадев и тоа катастрофа е. Лепче некое третирано со триста хемикалии и замрзната плескавица исто така полна хемија.

Moжеби си јадел на сон, бидејќи не си се мрднал никаде од детската.

Не туку подобро изгледа некако со повеќе работи внатре во лепчето за разлика од тие на Мекдоналдс.
Ептен се забега со оф-топик. Секој бургер у земјава е подобар од Мекдоналдс. Тоа е факт. Се сеќавам бев основец на екскурзија во Охрид со џепарац колку за да не приумреш од глад и школските појдоа Мекдоналдс да јадат, па ајде и јас. 50-60 денари, ако не се лажам тогаш беше некое сендвиче од 5 сантими дијаметар, уште ме боли душа што сум дал толку пари за две залчиња пластика. 50-60 денари пред 20 години беа 3-4 векни леб, а јас за две залчиња ги фрлив што не беа ни од далеку вкусни.
Бургер Кинг е сендвичара со 3 Мишелин ѕвездички за Мекдоналдс, а и они не се некој квалитет, посебно не Бургер Кинг кај нас.

Мислам многу пари се 3-4 векни леб, ама не е тоа поентата :D

Мек ми е феномен, како може толкацко лепче да те држи толку време сит (веројатно еден куп хемикалии адитиви кои дујат подоцна)

Што ќе правиме со IKEA? Дали имаат добар мебел и дали ќе дојдат во Македонија? Ако може и таа тема да се начне.
Мебелот им е просечен до со подпосечен квалитет.

Нешто како добро сошиена мајца со добра симетрија, направена од најефтиниот могучи памук.

Е сеа цените многу ги кренаа, што не го оправдува балансот цена квалитет.

Што ќе правиме со IKEA? Дали имаат добар мебел и дали ќе дојдат во Македонија? Ако може и таа тема да се начне.
Мислам дека честа и за таква тема треба да падне на @MARCELLO, човекот си е талентиран за отварање и негување на такви теми.

Мебелот им е просечен до со подпосечен квалитет.

Нешто како добро сошиена мајца со добра симетрија, направена од најефтиниот могучи памук.

Е сеа цените многу ги кренаа, што не го оправдува балансот цена квалитет.
Ама затоа па тука на нашиве салони за мебел што продаваат од просечни уште подпросечни се, како бонус ке си чекаш 3месеци па и ке растовараш зашто шоферот иде сам

Ама затоа па тука на нашиве салони за мебел што продаваат од просечни уште подпросечни се, како бонус ке си чекаш 3месеци па и ке растовараш зашто шоферот иде сам
ИКЕА исто се чека по месец и пол и се наплатува доста солено за таа достава. А во поголемиот број од случаеви нема можност да ја подигнеш сам робата. Плус ако порачаш повеќе работи, голема е веројатноста вработените од екстерната фирма доставувач да "скрие" некој пакет па да се расправаш со рекламации.

И ако е вистина ова за Мекдоналдс, не верувам дека ќе биде во 2027. Тоа се сепак се франшизи процедури..

Back
На врв Bottom