СП 2026 во САД, Мексико и Канада - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Kumanovo88
  • Време на започнување Време на започнување

За кои репрезентации навивате на Светското првенство во САД, Мексико и Канада, 2026?

• Алжир

• Аргентина

• Австралија

• Австрија

• Белгија

• Босна и Херцеговина

• Бразил

• Канада

• Зелено'ртски острови (Cabo Verde)

• Колумбија

• Хрватска

• Курасао

• Чешка

• ДР Конго

• Еквадор

• Египет

• Англија

• Франција

• Германија

• Гана

• Хаити

• Иран

• Ирак

• Брег на слонова коска

• Јапонија

• Јордан

• Мексико

• Мароко

• Холандија

• Нов Зеланд

• Норвешка

• Панама

• Парагвај

• Португалија

• Катар

• Саудиска Арабија

• Шкотска

• Сенегал

• Јужна Африка

• Јужна Кореја

• Шпанија

• Шведска

• Швајцарија

• Тунис

• Турција

• САД

• Уругвај

• Узбекистан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Говорам фудбалски. Болсонаро му ја еба матер економски и политички на Бразил. Не за попусто го ставија да свири зад решетки.

Говориш фудбалски ама мешаш вахабисти кај Катар. Не дека имам сменето мислење од твоето за Катар ама од фудбалски аспект беше ок.
Можеби затоа што некој рече предходно дека се играше во зима во шпиц на сезона и кога во најдобра форма беа сите играчи. Сега од европјаниве ќе гледаме бинарен код утакмици до нокаут фазата.

Говориш фудбалски ама мешаш вахабисти кај Катар. Не дека имам сменето мислење од твоето за Катар ама од фудбалски аспект беше ок.
Можеби затоа што некој рече предходно дека се играше во зима во шпиц на сезона и кога во најдобра форма беа сите играчи. Сега од европјаниве ќе гледаме бинарен код утакмици до нокаут фазата.
Нема проблем. Тоа во Катар го објаснував дека со корупција го обезбедија да го организраат. Пример Еирбаси купување. Проектот ПСЖ и тн. Повели имаш цел документарец за тоа.

Еве ако ти е мака тоа да го гледаш. Доволно е ова.
Доста добро објаснето од Харис.

Говориме фудбалски дека првенствово во Бразил не беше доволно добро колку тоа од Катар? И од навивачки аспект нема споредба во Бразил да гледаш фудбал или во Катар да ти шетаат Бразлки во бразилска танга и пиво ефтино или да гледаш Пакистанци во дресови од Германија. Нема грешка. После тоа што пропаднале економски Бразил е навистина промашена тема бидеќи има катаљиарда причини зошто се случиле револуцуиите,како внатрешни така и надворешни ама сигурно не е поради првенстовто. Или тврдиш дека поради првенството пропаднале? Незнам јас не сум запознае дека Бразил купувале гласови за да го организираат првенството. Плус ти измеша дури и олимпијада што ниту беше тема на дебата. Одреди се сакаш само фудбалските првенства да ги споредуваме или сакаш општо од поширок муабет да споредуваме бидејќи тогаш првенствово беше најмала причина за случувањата кои ги наведе.

И да лулката на фудбалот е Бразил за Катар. Не ме заебавај. Било океј. Ама не поупешно во споредба со тоа со Бразил. Земјата во која живеат за фудбал, и пустината која само поради гасот и нафата успеа да го купи буквално првенството. Нема грешка во споредбиве.

Русија>Америка
За организација на првенства.
Имаше многу добра организација во Русија. Посебно за добвивањето визи и логистиката беше топ.

Од познаници што отидоа да ја следат Германија до сега немам слушнато ништо лошо за организацијата. Мада уште шетаат по Тенеси и Флорида. Ама сите се под силни импресии од Сад. Ќе видиме што ќе кажат после првенството.
Сад а и Канада потрфлаат со визниве и безбедносните регулации сега за сега. Нешто што и јас го критикувам и не гледам логика на Партеј што му одбиле виза. Или на најдобриот судија од Африка. Мислам дека и играч на Швајцарија вратија ама полсле средија со визите.

Еве во случајов за Партеј, бил во судска постапка под обвинение за силување.

Последно уредено:
Многу исончани Канаѓаниве а летото уште не почнало на северната полутопка.

Да не има линк некој, да знај кај шо можи да се гледа фубалот од телефон?

Ko kje pochni kje ima link

Не ми е јасно со визиве, фудбалери се, тежат милиони, и не му даваат виза / не му одобруваат влез во САД? Што, Парти да не ќе остане на црно да работи во КФЦ после групна фаза? Ништо не ми е јасно, најголем шлајм е собран во САД, самите американци се мешани чамуги и латиноси...

Сега видов, за во Канада не му одобриле виза, сеедно, и таму се исти к*р луѓето.

Дајте линк од Арена да ја гледаме на интернет

Не ми е јасно со визиве, фудбалери се, тежат милиони, и не му даваат виза / не му одобруваат влез во САД? Што, Парти да не ќе остане на црно да работи во КФЦ после групна фаза? Ништо не ми е јасно, најголем шлајм е собран во САД, самите американци се мешани чамуги и латиноси...

Сега видов, за во Канада не му одобриле виза, сеедно, и таму се исти к*р луѓето.
Типот бил во судски процес под обвинение од 4 жени за силување во Англија.

Типот бил во судски процес под обвинение од 4 жени за силување во Англија.
Е што, треба да има историја на school shootings за да го пуштат да влезе во северна Америка?

Обвинет не го пуштаат, ама да имаше лежено робија 4-5 години, може и функција ќе му дадеа во државата.

Одвратна организација.

Не му е забранет влез од овие причини. Претпоставувам дека причината е што беше вмешан во некои секс скандали (мислам и силувања беа во прашања) и бидејќи е во тек судењето, сигурно влијаело на одлуката.

Е што, треба да има историја на school shootings за да го пуштат да влезе во северна Америка?

Обвинет не го пуштаат, ама да имаше лежено робија 4-5 години, може и функција ќе му дадеа во државата.

Одвратна организација.
Абе сега сигурно имале причина. Фифа вика ме биле одговорни за спроведување на законите на Земјите организатори. Што има и правна тежина. Незнам како е за Канада ама изгледа дека за виза е потребно да нема судска постапка против тебе.

Не оправдувам јас доколку поради политички убедувања не им дале виза. Пример на играчите од Иран или нивната делегација и тн. Ама во случајов не е поради тоа.

Браво Босно!!!

Последно уредено:
Back
На врв Bottom