ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување

Не покажаа ништо на Еуроспорт вчера. Ова е голема кражба и пошо Руд е префин и помалку популарен ќе остане така без многу фама. Ваљда немаше ништо да смени ако почнеше да и урла , а и шо знам дали самиот бил сигурен дека е аут...
Традицијата на РГ не остави без многу понеизвесен меч , после 2-0 јасно беше веќе.
ехеее 2013 на АО Стен го покрадоа така против Новак на брејк шанса за него, на основна линија слета топката а овие досудија аут и нормално Стен не побара Челенџ и после си еба мајката. Ова беше во петти сет, ако направеше Стен брејк веројатно ќе го добиеше мечот.

Поентата ми е дека се дешаваат вакви работи, особено на земја каде трагот може да излаже, кој стапнал барем еднаш на терен и видел какви трагови оставаат топчињата знае за што зборувам.

Ауау Коболи каков потенцијален чоук спрема...

Greota e tifozhe, mnogu mu vikaat nemoj be ne se besi, 2 1 u setovi, 4 1 u 4ti, 40 15 za 5 1 i izgubi na kraj, a i u posledniov gejm so smechovite na 40 40 za brejk sansa kako se izglupira, edinstveniot pat koga e loso da potsekjas teniski na novak, bas taka ja usra.

3ca italijanci u 1/4 finale od koi eden e siguren polufinalist so ogled deka beretini igra so arnaldi, not too bad, ozher i sasha go obeluvaat obrazot na top 10kata, sea za sea.

Од сите останати во ждребот, ми делува како или Зверев или со за нијанса помали шанси, Фонсека има најдобри шанси да го земе. Зверев има ненормално добар сервис и тврда игра од основна. За разлика од сите што се останати во игра, единствен е што нема слабост ни на форхенд, ни на бекхенд, ни ритерн, има една од најкомплетни игри. Најголем проблем кај него бил справување со големи моменти (како финалиња на ГС против тврди противници). Ако не падне ментално, мислам има најдобри шанси за да земе прв ГС (он е единствен прво рангиран играч на АТП што немал земено ГС).

Фонсека има моментум, доста е мотивиран и со негов стил на игра, може е еден од ретки што може да му направи проблем. Мечот меѓу него и Јодар ветува доста и изгледа како да ќе биде биде меч на колото.

По секоја логика Беретини треба да го добие арналди, во просека 4:30 saata по натпревар има Арналди на терерн

Малку тривиа офтопик - вчера прочитав податок дека Синер никогаш не победил во меч што траел подолго од 3 и пол саати.

Инаку, вечер Меншик - Фонсека за мене е идеалното финале пред финалето. Стискам палци за Меншик, ама не знам.

Sega za sega Mensik ebe ne vadi, ama isto bese i so Rublev, sto nalaga na toa deka fizicki kako ide mecot nagore, tone, sto protivnikot go koristi. Kolku e Fonseka sposoben da se vrati, vaka kako sto se odvivaat rabotite tesko, dojde za naplata celoto trosenje do sega na turnirot. Iznenaduva kako i da e faktot sto prvi 2 seta bese mnogu u podredena uloga.

Daleku e ova od nekoe finale pred finale, da ne se praime na tosho sea i do tolku da go rugame Sasha, momentalno e i u najaka forma a i so iskustvoto sto go ima pozadi nego i mnogute golemi mecevi sto gi izigral. bez razlika sto poveketo gi zagubil, favorit broj 1 e spored sekoja zdrava logika, i toa golem, sto na kraj od den nisto ne mora da znaci. Taka da, koj i da pomine od denes, a sea za sea deluva deka toa ke e Mensik, toa bi bilo finale pred finale, ako se zeme sve u predvid.

Последно уредено:
Samo eden od top 10kata megju 4 najdobri i oficijalno, mnogu mnogu cuden razvoj na nastanite koj vo sekoe vreme e dobredojden momentalno vo tenisot. I koj bi rekol posle siner, deka so sigurnost ke imame italijanec vo finale.

Spored ova, 2002 posleden pat vakvo nesto se desilo.

2002 Australian Open: World No. 7 Marat Safin was the lone Top 10 representative in a semi-final lineup featuring Tommy Haas (No. 11), Thomas Johansson (No. 18), and Jiří Novák (No. 24). Johansson won the tournament

Замисли Флавио Коболи крене ГС титула пред Саша , Циципас , Рубљо и останатите вечити потенцијали... ебем ти 90ти ера.
Више ако не е Зверев , би ми било многу било за Беретини бидејќи човекот не можеше 4 години уопште да игра на РГ. Овој Арналди ако успее да најде сили да стигне до финале алал да му е , ќе биде ко да има изиграно 2 слема у еден.
За Меншик сигурно огромен плус во однос на неговите идни ривали Жоао и Жодар. Многу го потценија во задње време , ептен се фокусираа на двајцава.
А Зверев пак да се вратам на него бидејќи ваљда е полн самодоверба и големи очекувања не успее да дојде до слемот познавајќи како знае да падне психички , ќе биде тешка 2026 за него. Можно е и падот да продолжи наредната година...

Ae za sasha site slozno da sme zasluzue covekot bemliga.

Јас не сум. :P Не е за инает, ама во вакви случаи скоро секогаш навивам за underdog-от. Плус и некако Флавио ги заработи симпатиите кај мене по Дејвис купот лани. Од Италијанците секако Мусети ми е бр. 1, ама освен него Коболи е единствен што не го мразам, хахаа.

Нема поголем баксуз од Беретини моментално во тенисот.

Back
На врв Bottom