Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ако мерило за тоа дали си на дното е дали Кање дошол да праи концерт, јас потпишувам да останеме на дното.

Исто така, ако услов да не си на дното е да си во ЕУ (со услов да треба да се пишеш Бугарин), јас пак потпишувам за дното.

Драа

Комити ми цртаф голем графит под прозор, ке га цртаф цел ноќ, до сабајле.
Скара, пиво, раџа и мезе.
Браос момци, такој се сака клуб и рип постар члан(иако личи на Мусолинитa, ама нема везе).

Живели, ск кд ке распалу џоинт као Костиќ на прозор, сигурно ке дојде некој за дим, два.

За следната итерација, барај некоја цицлеста таљанка од Ломбардија и сите пари истроши ги на неа накинџурена да се слика на инстаграм со итало хитови во позадина. Сабрина Салерно тип на бештија или нешто слично не толку познато, научена на азурен гламур.

Ова работава со брзиве кредити е толку загрижувачка, а толку наивно се провлекува кај сите со изговор “па кој ги терало да земаат, кога земале требало да читаат“, воопшто не разбирам како станавме нација со 0% емпатија и со толкава рамнодушност за нештата. Без ни малку преовеличување, одговорно тврдам, дека брзиве кредити се еден од факторите луѓето да ја напуштат државата засекогаш и никогаш да не се вратат тука и уште пострашно да посегнат по својот живот. Ајде за првово и не мора да е лошо кога ќе се земе во предвид каде живееме, ама второво е толку загрижувачки што Тат ќе е мало бебе за ова. Политичариве ни се такви што сите се вмешани во овој профитабилен бизнис преку соработници и никогаш нема да ги затворат, повеќе им се исплати луѓе масовно да се самоубиваат, отколку да ги забранат, допрва ќе гледаме луѓе кои спасот го наоѓаат во самоубиството. Што е најтрагично не се ни заглавени само коцкари, заглавени се и луѓе што за здравје на најмилите ги зеле парите, а цел живот нема шанси со чесна работа да ги вратат тие пари кои од старт се х2 од позајмените, а после одредено време х5 итн. Нека ви текне на муабетот пред избори кога ќе се појавуваат со гнасните фаци на тв/билборди и ќе ви кажат што треба да заокружите.

Драга,

Толку да се нема осет, па некој кретен во комшилукот секое утро од седум наутро цел ден буши. Ми се чини дека за овие денови колку работи направи дупка подлабока и од Маријанскиот ров. Абе женчето, ќерка ти, кучката, мајка ти и се живо во куќата што ти е во женски пол да ги ебам пред твои очи, стаорецу ниеден!

Уште во '23 Џофри Хинтон предупреди за ризикот од вештачката интелегенција и за три години од тогаш се преминаа сите можни граници кога станува збор за масовно ширење на дезинформации и пропаганда. Исто така(споро, но сигурно) работните места за човекот се намалуваат, што значи дека втората фаза е во тек.

sasds.jpg

Сепак, напредокот (без разлика колкав е) не може во никој случај да се спореди со глупоќата на човекот, кој немо гледа и аплаудира додека му ја зимаат слободата.

Draga kajgana ako sam ne se smenish nisto ne se menuva vo zivotot. Ni rabotata ni partnerot ni nisto samo treba da se napravi prviot cekor i posle se e polesno se si doagja na svoeto.
Samo napred i hrabro.

Маж ја претепал жената со правосмукалка, најверојатно со цевката и жени домаќинки коментираат: Жени еј.
- сигурно така стоела правосмукалката некористена па барем тој ја искористил за нешто.
- изгледа лежи лебу да те јадам била ни чистела ни ништо дотичната.
- е што да и прави ако лежела само а дома нечисто.

Мажи им коментираат како може така да коментираат дали имаат ќерки и една вика јас немам ама да имам нема да стигне до ова зошто ќе си знае да си биде домаќинка и да си чисти по дома не како оваа....

Жена на жена најголем непријател. Дно. Чим ја претепал со правосмукалката домаќинките одма знаат дека за тоа е зошто не чистела.
Како бе така да размислува една жена, да нема ни трошка емпатија и да оправдува насилство?

Се сложувам со горенапишниве работи. Секогаш кога има некое насилство, некоја негативна работа одма се јавуваат тешким психопати со сеирџиски коментари независно дали жени или мажи. Не дека се сите такви ама бројот на таквите е загрижувачки.

Еднаш ќе пуштам машина да изненадам деме, почна да зуе. Да ти ебам баксузот бе, сега кичмава ќе ми падне додека извадам филтерот пошто којзнае што има внатре, и не, не е така лесно како на јутјуб…ај курац.

Драга Кајгана,

Бев во Бланкенберж, Белгија.
Што ти значи со векови да крадеш од Африка и после тоа да имаш политичари кон не крадат без усул ко нашите. Обично маало е поубаво од сите gated communities што ги имам видено до сега (што у живо, што на филм/интернет). Па тоа една плаааажа... и дека денес беше 30 степени си викам кога дојдоа карипските плажи волку северно... Не влегов у вода, само си земав вафла со нутела и се вратив назад на брод.

Back
На врв Bottom