KSC#371 - Песна која што станала популарна/култна поради ТВ Серија/Филм

Член од
31 октомври 2023
Мислења
312
Поени од реакции
790
Се извинувам за претходното дуплирање на тема. Сега разгледав убаво што имало и видов дека имало неколку теми за саундтрак од серија/филм, ама немало до сега песна која што станала култна или популарна како резултат на ТВ Серија или Филм. Може и повеќе песни пуштени/емитувани во една серија/филм, ама не може истата песна, дури и ако е пуштана во различни серии/филмови. Значи серијата/филмот може да се повторува, ама песната не. Па мислам дека има материјал доста за постирање. Пишете го и насловот на серијата/филмот нормално.

Ја идам со Strangeр Things и Кејт Буш со Running Up That Hill

На крај пак се сведува на соундтрак генерално, Од Кејт Буш песната е култна 40 години пред да биде у план Stranger Things...
Автоматски споено мислење:

ќе идам со оваа

Последно уредено:
@AceCaleb Running up that hill не и била ниту најпопуларна песна пред да биде користена во Stranger Things (2022)

1778545903671.png

пред Stranger Things бројот на слушатели и се движел од 1 до 2 милиона на Спотифај, за време на серијата кога и се популаризира песната пак, околу 45 милиона. Исто и видеото нејзино немало ни 100.000.000 прегледи на јутјуб пред Stranger Things. Сега има 400.000.000+

А дека песната е култна по квалитет, и тоа си стои.

@AceCaleb Running up that hill не и била ниту најпопуларна песна пред да биде користена во Stranger Things (2022)

Прегледај го приврзокот 477526

пред Stranger Things бројот на слушатели и се движел од 1 до 2 милиона на Спотифај, за време на серијата кога и се популаризира песната пак, околу 45 милиона. Исто и видеото нејзино немало ни 100.000.000 прегледи на јутјуб пред Stranger Things. Сега има 400.000.000+

А дека песната е култна по квалитет, и тоа си стои.

И пред Спотифај се слушаше музика де :D Јас не ни имам спотифај додуше. Прво од Пласибо преработката ја имав слушнато па после оригиналката, многу порано од 2022ра. Али нема везе, може и се кренала поипуларност после серијата, али деф добро позната песна е од многу пред серијата.

Back
На врв Bottom