Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Автоматски споено мислење:

Иначе кога сме кај модата, утре од 11 презентација на адидас на новоте дресови на репрезентацијата. Излезе последниве биле само дур не се готови новите. Па да видиме што осмислиле швабите
nisto spektakularno pa ke jademe gomna pak kako sekoj pat deka ke utnat

Како дете да шарало со жолта боја врз црвена позадина. :tapp: Не знам зошто се тргнаа од Јако, барем тие беа креативни. Ирак против Боливија имаа многу убави дресови (исто од Јако).

Видете, дресовите не се толку лоши, дури и се подобри од овој што беше последниот што игравме бараж за него. Секој со свој вкус, секогаш ќе има критики или пофалби.

Поголем пораз за ффм е што сме се нашле во група со репрезентации што немаат никаква фудбалска историја, па адидас се сожалува со нас, па не вметнува меѓу нив да ни напраи дресови.
Репрезентација што играла на европско првенство, каков таков пласман сме избориле, што еве играше и бараж за светско, сме на ниво во очите на адидас со еден Сан Марино, Малта..
Толку за работата на ффм, дал бил Омерагиќ, дал бил албанецот од претходно, доволно говори за нивната работа..
Мора уште многу работа за да достигнеме некое ниво во светски рамки.

Излегува еве Германија ни донира комбе за брза помош, па фалби и пофалби :)

For the next two seasons, select national teams from Andorra, Belarus, Cyprus, Faroe Islands, Kazakhstan, Kosovo, Liechtenstein, North Macedonia, Malta and San Marino will each wear unique adidas designs, each developed in close collaboration with the respective association.

10/10 дреса страшно лоши. Боље да не нѐ сожалуваат Адидас, отколку да прават мизерија “дизајни” за кои се гледа ни 1% не се замарале.

На Андора дресот ко обична маица од пазар купена што по перење сината боја се ишарала врз црвената и ја упропастила.

Нашиот ко што рекоа погоре ко со четка за фарбање со жолта боја да замавнал некој. Башка што личи повеќе на Шпанија отколку на Македонија.

Може некаде да се најде овој наш дрес ? Ама да е оригинал јако не копија
На фаншопот го имаат само Л па нагоре, а мене ми треба М
Јас купував од стариот дрес, оној со сонцето од некои фејсбук страници. ОК е, ама квалитетот дефинитивно не е ист. Значи освен од официјалниот фан шоп, на Јако не верувам дека ќе најдеш.

Не знам зошто се тргнаа од Јако, барем тие беа креативни.
Дизајнот не беше на Јако, на Мартин од Next Time беше. Зборувам за дресот од 2023.

Јас купував од стариот дрес, оној со сонцето од некои фејсбук страници. ОК е, ама квалитетот дефинитивно не е ист. Значи освен од официјалниот фан шоп, на Јако не верувам дека ќе најдеш.

Дизајнот не беше на Јако, на Мартин од Next Time беше. Зборувам за дресот од 2023.
Не беше на Мартин туку на девојката од маркетинг на ФФМ

Не беше на Мартин туку на девојката од маркетинг на ФФМ

Ова е за дресот со сонцето од 2016, види кога е објавена веста. И види ја сликата која е објавена во написот. Ние зборувавме за дресот од 2023, последниот наш со Јако. Него го дизајнираше Мартин Филиповски, каква црна Рахела.

Има негде статија или една слика со сите дресови што ги носеле од 1991-ва до денес?

Back
На врв Bottom