Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 43: @Гостин - Државата да не инвестира во професионален спорт)

Државата не треба да инвестира во професионален спорт

• Вкупно гласачи
    30
Владе, не да имам проодност на носот туку да мирисам на black opium ysl пример. :pos:
Pa toa de, kako ke se osiguras deka mirisas na toa so mislis deka mirisas ako ti e zatnat nosot :cautious: .
Ke prasas nekoj na skali vo vlezot, de mirisni me , za na avtobus sum :D
Автоматски споено мислење:

YSL за еден робот?!
хмммм... plot gets thicker :rolleyes:

мАИрко може на сите 4 звучника да ја пушти и..

So ne ke naprat samo i samo na avtobus da se kacat .
Nema labavo kaj Mirko :toe:

IMG_1751.jpeg
За овие пари и за два саата... Сервисов ваљда треба да е комплетен :rolleyes:

@мкд владе ти ми се жалеше нешто последно за сервис...
Батали ја астрата, ќе се приправи вака-така..
Глеј ја понудава ;)

Прегледај го приврзокот 476423

Глеј ја понудава ;)
Тоа е само автобусот и шоферот. Останатото е на хартиен ценовник. :cenzura:

Прегледај го приврзокот 476423

Глеј ја понудава ;)
Ostaj so ke ja gledam, zivote sarmo rasturena :(

По службена должност, ќе биде службено лице. И капче, и униформа и сѐ. Буквата "М" ќе стане симбол на редот и поредокот!

@Zlatikevichius тебе те чекам да кажеш нешто пред да му ја дадам палкава на Вот. Знам дека едвај чека да ја прими! :D
Многу сте изнапишале, прочитав само неколку страници. Имам многу да кажам, ама генерално не се согласувам со мислењето. Причина: ЈСП има многу поголеми проблеми отколку нештата кои може да ги заврши редар. Ај нешто да нафрлам:

1. Нема доволно автобуси, затоа има гужва. Плус и тие што ги има ги редуцираа па сега е уште поголем проблемот. @парва постојано го спомнува тој 22, ама не знае дека јас почесто се возев со 64А, не со 22 - ем ми е поблиску, ем термините повеќе ми одговараа: имаше автобус во 6:25 наутро кој беше измислен за мене. Ама...

2. 64А е пригратски автобус (иако линијата од моето место на живеење до транспортен е гратска, па јас плаќам карта како во гратски автобус, не пригратски). Е сега, местото од каде доаѓа овој автобус е со мнозинство средношколци кои се возат, возрасните се со коли. Средношколците сите имаат карти, бесплатни, ама ги мрзи да се куцнат ко ќе влезат и ЈСП детектира според системот дека во тој автобус нема патници, па така редукцијата веројатно беше најголема од сите: од автобуси во 6:05, 6:25 и 6:50 (значи на секои 20-30 минути), сега имаме 6:05, па 7:50 (скоро на 2 саати). И мојот, во 6:25, го укинаа. :( Значи проблемот со планирањето на линиите потекнува од патниците кои не се куцаат, не од ЈСП и за тоа не треба редар. Треба или поголема домашна култура или систем во кој билетот ќе биде врзан со секој мобилен телефон (денес сите ги носат телефоните со себе) и истиот ќе откуца возење со самото влегување во автобус.

3. Некултурата на дечиштата со кренати нозе не е до редарот, туку до домашното воспитување. Тие се такви и надвор од автобус. Речиси цела генерација, вклучително и точкарите што се спуштаат по олимписка, тие што возат со 200 на саат по партизанска без возачка и сл. е генерација што наместо да биде издркана од мадињата на GenX мажите и раните миленијалци, по грешка завршила во некоја вагина. Ова се решава со заострување на закони за малолетничка деликвенција, отворање воспитно-поправни домови, драконски казни за родителите - и ќе видиш како ќе се поправат работите. Златко и Мирко џабе се.

Да не дополнувам:

4. Немање доволно автобуси па внатре е ко во конзерва сардини

5. Немање доволно работници во ЈСП

6. ЈСП и вака работи со загуба, а не па така...

итн, итн, итн...

Во идеален свет, ова би функционирало, ама во нашиот, мора прво да се средат овие 6+ работи, па потем Мирко.

Back
На врв Bottom