Дај Боже да е така Македонија на сите нас ни е матична земја и верувам голем дел со радост би се вратиле во подобри услови.
Само ако сакаш да ми кажеш која е причината за намалените визи, не ми е познато?
Па криминал бе друже, криминал доаѓа од Македонија и Балканот, да не мислиш дека само чесни доаѓаат?
Ти кажувам се води постапка против наши за издавање лажни документи.
До кај е тоа и што како не сум сигурен ама може да дознаам
Има и други причини од интерес на Германија, ова само го забрза процесот
Другите аргументи не ти ги делам. Познавам луѓе кои и поимотни се дојдени не им е проблемот парите. Од лична способност зависи како ќе се снајдеш. Многу наши за брзо време купуваат станови или куќи без проблем.
Аха, сакаш да ми кажеш дека тие што дошле имаат 300 до 500к евра за стан или куќа одма да купат?
Или пак 10 000 плата зимаат?
Кои се тие жити се, да не работат за Сашо или Орце?
Не ме сфаќај погрешно, има ама во многу мал број во однос на целокупниот
Исто така за децата не можам да потврдам. Да, за разлика од Балканот некои родови теми се искривени ама тоа што го пиша не можам да го потврдам. Зависи од која перспектива гледаш, за децата западот е во многу полиња подобар избор почнуваќи од образованието и можностите за нивен успех во животот. На крај многу зависи од домашното воспитување.
Ахам сигурно
На знам ти каква претстава имаш за западна Германија..?
Ако си на Југ, во ред може е подобро ама на запад и северо-запад сигурно не е така
Ама и таму ќе стигне чумата, влага и по селата
За исток не знам, нека каже тој што знае
Не сакам да навлегувам во контри кога сме тука негде со мислењата ама условите во Македонија сеуште се лоши, дисфункционална држава е. Дур тоа не се смени нема да гледаме враќање на големо.
Па не се менува тоа од денес за утре
Ете има некои работи во Скопје што ми се свиѓаат, пример Сејф-сити
Има уште дебили што возат ко мрднати, ама доста претпазливо се вози..
Башка не е комуњарата на власт, било кој да е место нив е секогаш подобро..
Тие и душата ќе си ја продадат само за во ЕУ да се влезе и после сите топтан има штрафта да фатат.
Како мислите поинаку како народ да се спротивставиме на ова Турците што го прават?
И тоа што ѓупци носат да им работат за помалце пари?
Турци сегде има викате а кога се збори за дијаспората „не бе седете таму овде дисфункционално е сѐ“
Јас до сега сум разговарал и сум кажал на блиски за одлуката, сите се израдуваа за нас.
Само овде и по медиуми редовните пајташи само плукаат и сѐ ќе напишат само за да натераат уште повеќе да се иселат..
Ист тип на луѓе со досадни муабети
Малце кочница ќе има на тоа, барем на форумов
Не ме сфаќај погрешно пак ќе ти кажам, јас го подржувам секој што сака среќата надвор да си ја проба и капитал да направи.