Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Nema nikakva potreba da si go pikame gazot vo toj konflikt. Ako negde treba da se lizhe, toa e kaj Izraelcite. Kolku i da ne gi sakam, toa e realnosta za Makedonija.
Зошто кај Изралеците? Што добро имаме видено од Америка и Израел? Патем не сум ни за Русија јас, јас не сум за поддржување никаква агресија. Особено што ние сме толку мали и небитни и никој нема да ни вреднува дали сме дале помош во некаква војна, секаков воен буџет да се укине што ни го цица Нато и да се пренаменат средствата да се помогне на социјални категории, нови амбулантни возила, нови возила за противпожарни служби, нешто што ќе остане тука за нормален живот. А и не гледам јас никаква провокација тука, би го поддржал апсењето и осудил чинот да беше нацистичка Германија знаме, така некој извадил знаме на агресот пред жртвата. Вака вадиш знаме на жртва која ја тамани агресорот, веројатно и за знаме на Либан утре може некој да биде уапсен.

Нема врска ова со некое лижиње на некого, ниту со ВМРО или Левица, ова е меѓународен настан каде според правилата што се диктираат не смее да се изнесуваат политички пораки, а тоа не зависи од нас него други тоа го диктираат, а ние како организатори мора да ги спроведеме.
Главниот проблем овде што е во обезбедувањето воопшто му дозволило на ликов да влезе со такво знаме. Обично на вакви настани се дозволени знамиња само на учесниците на турнирот а не на рандом други држави.

Нема врска ова со некое лижиње на некого, ниту со ВМРО или Левица, ова е меѓународен настан каде според правилата што се диктираат не смее да се изнесуваат политички пораки, а тоа не зависи од нас него други тоа го диктираат, а ние како организатори мора да ги спроведеме.
Главниот проблем овде што е во обезбедувањето воопшто му дозволило на ликов да влезе со такво знаме. Обично на вакви настани се дозволени знамиња само на учесниците на турнирот а не на рандом други држави.

Што има врска меѓународен натпревар ако е, сепак ова е наша држава и се апси или казнува во согласност со нашите закони. Проблем е што Албанците на пример не ги чепкаат за исти такви знамиња политички пораки контра државата ама битно покажуваат сила врз Македонците дури и кога државата во случајов наша не е никако навредена. Мме им ебам полициско и на овие дудлачите на власт

Кога сме веќе на тема знамиња, објави ли Панче кој е уапсен за ова, сигурно веднаш е фатен со брзата и моќна екипа за сајбер криминал што ја има на располагање. Или талибанско знаме е ок, не смета моментално на Израел, а палестинско е криминал.

1777420330267.png

Што има врска меѓународен натпревар ако е, сепак ова е наша држава и се апси или казнува во согласност со нашите закони. Проблем е што Албанците на пример не ги чепкаат за исти такви знамиња политички пораки контра државата ама битно покажуваат сила врз Македонците дури и кога државата во случајов наша не е никако навредена. Мме им ебам полициско и на овие дудлачите на власт
Така диктираат меѓународните организации, домаќин си на таков настан и мора да играш според нивните правила. Кога организираш твој внатрешен настан прави што сакаш.
Јас спомнав главен пропуст е што обезбедувањето воопшто му дозволило на ликов да влезе со такво знаме. За мене е дискутабилно дали требало само да се отсрани од настанот или да се приведе, другото ти кажав како е, не смееше воопшто да влезе со такво знаме.

Мвро-вмро уапсило активист на Левица само поради истакнување на знамето на Палестина на натпревар помеѓу Израел и Македонија!

Океј, играле деца, провокацијата е невкусна, меѓутоа на истото патриотско мвро-вмро пред ПС "Бит пазар" се продаваат знамиња на Голема Албанија. Колку луѓе, еве, последниве 20 години, се уапсени затоа што го вееле или пуштиле во промет ова знаме?

Овие ги сакам помалку од сдсм. Од сдсм се знае што да се очекува, ништо добро, ама овие промовираат патриотизам, а се серат на државата на секој чекор. Еве, гледам, град Скопје, доделил 100 казни за фрлање смет после 10 часот, а притоа, кај нас, половина месец не им беше собрано ѓубрето. Важно сметка стигна, ако не ја платам на време, си тече и камата.
jewish dancing GIF

Така диктираат меѓународните организации, домаќин си на таков настан и мора да играш според нивните правила. Кога организираш твој внатрешен настан прави што сакаш.
Јас спомнав главен пропуст е што обезбедувањето воопшто му дозволило на ликов да влезе со такво знаме. За мене е дискутабилно дали требало само да се отсрани од настанот или да се приведе, другото ти кажав како е, не смееше воопшто да влезе со такво знаме.
Меѓународните организации имаат двојни аршини, така и руското знаме беше забрането за руските спортисти поради специјалната воена интервенција во Украина. Едно време, беше забрането и за навивачите, што е високо ниво на ретардација. Зошто не е забрането знамето на Израел поради воените злосторства во Газа и на САД поради воената интервенција во Иран?

Овие организации се семката на глобализамот, и беше една од причините поради кои застанав зад Трамп, сака(ше) САД да ја повлече од дел, затоа што се главен спонзор, како на пример политизираната СЗО. Ова е одговор на горенаведеното прашање, кога си главен спонзор, тие меѓународни организации ќе ти бидат спонзоруши.

Важно на власт со имаме антиглобалистичка и националистичка политичка партија која ги брани државните и националните интереси. Oh, wait. Сепак биле глобалистичка партија со националистички наратив, а по тоа прашање немаат сеуште тргнато по поход со цел да ги отстранат штетните политички одлуки на претходната власт. :)

Важно на власт со имаме антиглобалистичка и националистичка политичка партија
Да, ако читаш Дојче Веле и Радио Слободна Европа(РИП)

Слична судбина делиме со нив.

Ептен сме слични....ете, денес имаме држава со дискретно постоечко нуклеарно вооружување, армијата ни се страотно опремена, комшиите ги прајме „пуздер„, САД се под наша контрола, парите се наши, медиумите се наши., извезуваме јужно воќе и нафта низ целата Вселена, а ако ни прдне на умот, го бомбардираме секој народ кој мисли дека лажеме.

Пипците на Израел се длабоко влезени кај нас, а поготово во нашиот безбедносен апарат. Од опреми и софтвери за прислушкување, до обуки на специјални единици.
Не ги сакам од триста причини, ама најмала од тие се некои прљави муслимански терористи што во капка вода би ме удавиле и мене, и оној заблуден бубуључар од Левица, што глуми болен мајмун зашто видел на инстаграм дека е модерно да се глуми палестинец..

Кога сме веќе на тема знамиња, објави ли Панче кој е уапсен за ова, сигурно веднаш е фатен со брзата и моќна екипа за сајбер криминал што ја има на располагање. Или талибанско знаме е ок, не смета моментално на Израел, а палестинско е криминал.

Прегледај го приврзокот 476229
Неее, ПанчО не е надлежен за вакви појави...особено не преку викенд и празници.

Зошто кај Изралеците? Што добро имаме видено од Америка и Израел? Патем не сум ни за Русија јас, јас не сум за поддржување никаква агресија. Особено што ние сме толку мали и небитни и никој нема да ни вреднува дали сме дале помош во некаква војна, секаков воен буџет да се укине што ни го цица Нато и да се пренаменат средствата да се помогне на социјални категории, нови амбулантни возила, нови возила за противпожарни служби, нешто што ќе остане тука за нормален живот. А и не гледам јас никаква провокација тука, би го поддржал апсењето и осудил чинот да беше нацистичка Германија знаме, така некој извадил знаме на агресот пред жртвата. Вака вадиш знаме на жртва која ја тамани агресорот, веројатно и за знаме на Либан утре може некој да биде уапсен.
Прво, иам исти став за Израел и евреите. Тоа не значи дека ни требаат вакви идиотски потези и мешање таму. Очигледно е кој е посилен и од кого поише зависиме. Генерално ја подржувам левица, ама за ова мора прагматизам.

Албанскиот министер за надворешни работи ги нарекол албанците шо живеат во Македонија идиоти. По се изгледа нашиве ќе треба да упатат протестна нота до албанската амбасада !:pos:
Ке упатат протестна нота, ама шо праиме ако ни побараат да им доставиме доказ- тестови за интелигенција од дотичните, па се испостави дека човекот бил у право шо ги нарекол така? Тогаш ке треба да се извиниме за нотата... o_O

Овој ли е добриот ш?
Абе бегај таму
Никаков соживот со дивјаци
Прегледај го приврзокот 476247
Па се знае дека со племето треба само протерување, само сила оти тие не разбираат политика. Со орлите, џупците и турците треба пушка да пукни, и сабја да пресечи за да почна да се повлекуваат.

Само проблемот е шо има сѐ уште луѓе шо мислат на соживот и не треба да се караме. Додека од орлите то не го мислат, многу ретко.

Back
На врв Bottom