Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Овој ли е добриот ш?
Абе бегај таму
Никаков соживот со дивјаци
Прегледај го приврзокот 476247
Во право е човекот, лигава не личи на ништо, ни гледачи ни ништо, треба да се дозволи на секоја утакмица да има и домашни и гостински навивачи за да има и поголем интерест, поголема посета и пред се подобра атмосфера.
Не знам кое е тоа навивање кога целото внимание е посветено на вреѓање и пцуење од едната страна кон другата без никаков интерест за главниот настан за кој си отишол на трибина.

Последно уредено:
Во право е човекот, лигава не личи на ништо, ни гледачи ни ништо, треба да се дозволи на секоја утакмица да има и домашни и гостински навивачи за да има и поголем интерест, поголема посета и пред се подобра атмосфера.
Не знам кое е тоа навивање кога целото внимание е посветено на вреѓање и пцуење од едната страна кон другата без никаков интерест за главниот настан за кој си отишол на трибина.
Која лига? Кој сака да гледа екипи на албанската дијаспора и мафија, лигата и треба да е ваква.

Повеќе претпочитам практикување од теоретизирање за тоа дали нештата би можеле да бидат такти и такви, во одредени претпоставени предуслови...

„Нашата земјата„ веќе е колонија, небитно што самата (власта...) нема да признае. На пример, јасно е дека власта ни ја одредуваат „од надвор„ во повеќе наврати, домашна економија речиси не постои, ТИРЗ-овите се дадени претежно на странски инвеститори (плус државни субвенции...), зависни сме од увоз на се‘ па и на храна, отселувањето не престанува, образованието ни е „растур-систем„, медиумски и културно сме распарталени од нашите соседи...
Не ми е јасно со кој дел од мојот коментар спориш?

Штом го знаеш одгворот, зашто ме прашуваш?

Се работи за владите, нивните премииери и нивните министри, како и сите поситни функционери поставени во периодите од нивните мандати.

Познат е и „начинот„ на кој се растураше (и се‘ уште се разграбува) земјава па да се потсетиме:
- приватизацијата,
- дораспродавањето на капацитетите кои останаа неприватизирани, дадени на туѓи газди,
- внесување странски капитал,
- привлекување странски инвеститори, потпомогнати од државата со субвенции,
- воведување туѓи модели на образование,
- допуштање на омасовување на медиумите без економска оправданост за истите,
- јавни набавки, како „идеален„ начин за празнење на буџетите и полнење на џебовите,
- слаба држава со слаби институции, особено одбранбените,
- допиштено инсталирање на квислинзи на високи политички позиции,
- клиентелизам во секој можен облик,
- вработувања по партиско-семејна припадност,
- итн...

И тоа трае и трае и трае...и зашто да се менува, кога е „доходовно„.
Убаво те прашва чоекот, можеш ли да ПЕРСОНАЛИЗИРАШ, знаеш на крајот на денот зад секоја направија има некој лик.
Автоматски споено мислење:

8 години не беше вмро на власт,зошто не не примија за тоа време ?
Се чека сите да станат ТутаБалгари!

Nema nikakva potreba da si go pikame gazot vo toj konflikt.
Да де ние живееме на Марс шо не боли за тие што се на Земјата.
Автоматски споено мислење:

Прво, иам исти став за Израел и евреите. Тоа не значи дека ни требаат вакви идиотски потези и мешање таму. Очигледно е кој е посилен и од кого поише зависиме. Генерално ја подржувам левица, ама за ова мора прагматизам.
Кое црно мешање ти се врти во главата!
Според тебе и твојот начин на гледање на работите, Македонија НИКОГАШ немаше да биде признаена од страна на 147 држави во свето како Република Македонија!
Очигледно кој е посилен ти само му се натрти, помалку че жулја.
Генерално имаш проблем за ориентација во време и простор, добрата страна е што не си сам.

Последно уредено:
Само продолжете со тој памет и аплаудирајте за нова арапска држава, Таа држава е маскирана со име чие потекло доаѓа од антиката.
Врв на идиотизмот се Димче и бандата
Израел не е Македонија за да дозволи такво нешто, може само да им завидуваме за тоа - ништо повеќе!

Нема што македончето да вади други знамиња освен македонското

Кога сме веќе кај Филистина,
Филистинците се вечни непријатели на Евреите, врска нема тоа со Арапите
Денешниве Арапи и Евреите се од иста семка, не знам како не разбирате :toe:

Еврејскиот револт предводен од Шимон бар Кохба доведе до преименување на Јудеја во Сиријска Филистина и од тогаш името стапува во употреба како географска одредница.

5 века никој не го користел за Римјаните да дојдат и да го тупнат како казна за Евреите
Истото им го направија Британците

Ова се факти со кои треба колективно сите да се помират, на чело со Че Гевара од тему или Димче црпнатиот

Арапите ги користат за нивни цели и ги мафтаат за да мерат курот со Израел

Има сигурно повратници што е сосема нормално од друга страна одселувањето е константно што значи на крај Македонија губи население. Од тоа што гледам во Германија овдешнава црковна општина расте се повеќе нови луѓе цели фамилии сосе деца. Да не зборувам за другите градови каде што има огромен број Македонци. За пар години се дуплира бројката. Јасно сакаат да се пофалат ама па нема ни некои мерки да се потикнат луѓето да се вратат. Празни и глупи тврдења.

Која лига? Кој сака да гледа екипи на албанската дијаспора и мафија, лигата и треба да е ваква.
Сопственоста на клубовите не е спорна и проблематична, без ралика кој е газда во тие клубови, играат и заработуваат ( тоа им е работа) секакви играчи, македонци играат за т.н албански тимови и албанци играат за мак тимови, проблем е ффм и полицијата што со години толерираа тоа што не требаше да се толерира, и најлесно им беше годиниве, наместо публика на стадиони тие не дозволуваа навивачи на утакмица, или измислуваа финти, закажуваа/т утакмици во понеделник, петок, во 12.00 часот на ручек, и други глупости.
А сите навивачи без разлика од кој клуб се, и одат на утакмици за да вреѓаат, пцујат, и повикуваат на некое колење, убивање, можат слободно да си закажат ферки и без утакмица, не мора таму.

Има сигурно повратници што е сосема нормално од друга страна одселувањето е константно што значи на крај Македонија губи население. Од тоа што гледам во Германија овдешнава црковна општина расте се повеќе нови луѓе цели фамилии сосе деца. Да не зборувам за другите градови каде што има огромен број Македонци. За пар години се дуплира бројката. Јасно сакаат да се пофалат ама па нема ни некои мерки да се потикнат луѓето да се вратат. Празни и глупи тврдења.
Бројот на визи е драстично намален, ама можно е и да си во право бидејќи се фатени како издавале лажни документи и доста наши беа проверувани во последната година
Цела мрежа е тоа , од југ кон северозапад
Мислам уште трае тоа не сум сигурен

Иначе од што си ти толку задоволен што толку ги фалиш европските држави?

Бројот на визи е драстично намален, ама можно е и да си во право бидејќи се фатени како издавале лажни документи и доста наши беа проверувани во последната година
Цела мрежа е тоа , од југ кон северозапад
Мислам уште трае тоа не сум сигурен

Иначе од што си ти толку задоволен што толку ги фалиш европските држави?
Не фалам ништо реалноста е таа па секој нека си интерпретира што сака. Има причини заради кои тие луѓе заминале дур не се сменат не гледам аргументи да се врати големиот дел. А ако сме веќе кај тие втора и трета генерација, дали воопшто земаат предвид. Иако сум надвор и сум за тоа секој да си ја гледа судбината своја, не гледам позитивно на овој развој. Ама тоа е само последица на сосема друго.

Не фалам ништо реалноста е таа па секој нека си интерпретира што сака. Има причини заради кои тие луѓе заминале дур не се сменат не гледам аргументи да се врати големиот дел. А ако сме веќе кај тие втора и трета генерација, дали воопшто земаат предвид. Иако сум надвор и сум за тоа секој да си ја гледа судбината своја, не гледам позитивно на овој развој. Ама тоа е само последица на сосема друго.
Луѓе што поминале надвор со децении тешко да се вратат назад па макар МКД би станала Швајцарија, тука не се зема предвид само економскиот дел, тој што поминал долго време, веќе фатил некој ред и рутина во животот, и не се замара веќе со прашања да почнува некој нов живот, пак од почеток, секако дека има секакви случаеви, али генералната слика е таа.

Друже уште не сте свесни зошто е намален бројот на визи ама ќе ви стане јасно за некоја годинка

Јас ќе ти дадам аргумент

Парови кои сакаат деца да имаат не сакаат истите да им растат во крајно пореметени општества каде што во градинка/забавиште/школо им викаат на машки деца дека може да си доаѓаат по фустанчиња

Второ, никој од истите не е будала 30 години да плаќа стан или кирија кога може за неколку години капитал да направи и од истиот да тераат цел живот во Македонија или било каде на Балканот и притоа да го дуплираат ако отворат бизнис

Јас не познавам човек од моја генерација што животот сака да си го помине во исплаќање на кредити, сите одбивност имаат кон тоа од искуство од нивните родители

Сега има можност за двојно државјанство, многу тоа ќе си го искористат и ќе ги видиш резултатите за некоја годинка

Друже уште не сте свесни зошто е намален бројот на визи ама ќе ви стане јасно за некоја годинка

Јас ќе ти дадам аргумент

Парови кои сакаат деца да имаат не сакаат истите да им растат во крајно пореметени општества каде што во градинка/забавиште/школо им викаат на машки деца дека може да си доаѓаат по фустанчиња

Второ, никој од истите не е будала 30 години да плаќа стан или кирија кога може за неколку години капитал да направи и од истиот да тераат цел живот во Македонија или било каде на Балканот и притоа да го дуплираат ако отворат бизнис

Јас не познавам човек од моја генерација што животот сака да си го помине во исплаќање на кредити, сите одбивност имаат кон тоа од искуство од нивните родители

Сега има можност за двојно државјанство, многу тоа ќе си го искористат и ќе ги видиш резултатите за некоја годинка

Дај Боже да е така Македонија на сите нас ни е матична земја и верувам голем дел со радост би се вратиле во подобри услови.

Само ако сакаш да ми кажеш која е причината за намалените визи, не ми е познато?

Другите аргументи не ти ги делам. Познавам луѓе кои и поимотни се дојдени не им е проблемот парите. Од лична способност зависи како ќе се снајдеш. Многу наши за брзо време купуваат станови или куќи без проблем.

Исто така за децата не можам да потврдам. Да, за разлика од Балканот некои родови теми се искривени ама тоа што го пиша не можам да го потврдам. Зависи од која перспектива гледаш, за децата западот е во многу полиња подобар избор почнуваќи од образованието и можностите за нивен успех во животот. На крај многу зависи од домашното воспитување.

Не сакам да навлегувам во контри кога сме тука негде со мислењата ама условите во Македонија сеуште се лоши, дисфункционална држава е. Дур тоа не се смени нема да гледаме враќање на големо.

Дај Боже да е така Македонија на сите нас ни е матична земја и верувам голем дел со радост би се вратиле во подобри услови.

Само ако сакаш да ми кажеш која е причината за намалените визи, не ми е познато?
Па криминал бе друже, криминал доаѓа од Македонија и Балканот, да не мислиш дека само чесни доаѓаат?
Ти кажувам се води постапка против наши за издавање лажни документи.
До кај е тоа и што како не сум сигурен ама може да дознаам
Има и други причини од интерес на Германија, ова само го забрза процесот

Другите аргументи не ти ги делам. Познавам луѓе кои и поимотни се дојдени не им е проблемот парите. Од лична способност зависи како ќе се снајдеш. Многу наши за брзо време купуваат станови или куќи без проблем.
Аха, сакаш да ми кажеш дека тие што дошле имаат 300 до 500к евра за стан или куќа одма да купат?
Или пак 10 000 плата зимаат?
Кои се тие жити се, да не работат за Сашо или Орце?
Не ме сфаќај погрешно, има ама во многу мал број во однос на целокупниот

Исто така за децата не можам да потврдам. Да, за разлика од Балканот некои родови теми се искривени ама тоа што го пиша не можам да го потврдам. Зависи од која перспектива гледаш, за децата западот е во многу полиња подобар избор почнуваќи од образованието и можностите за нивен успех во животот. На крај многу зависи од домашното воспитување.
Ахам сигурно
На знам ти каква претстава имаш за западна Германија..?
Ако си на Југ, во ред може е подобро ама на запад и северо-запад сигурно не е така
Ама и таму ќе стигне чумата, влага и по селата

За исток не знам, нека каже тој што знае

Не сакам да навлегувам во контри кога сме тука негде со мислењата ама условите во Македонија сеуште се лоши, дисфункционална држава е. Дур тоа не се смени нема да гледаме враќање на големо.
Па не се менува тоа од денес за утре
Ете има некои работи во Скопје што ми се свиѓаат, пример Сејф-сити
Има уште дебили што возат ко мрднати, ама доста претпазливо се вози..

Башка не е комуњарата на власт, било кој да е место нив е секогаш подобро..
Тие и душата ќе си ја продадат само за во ЕУ да се влезе и после сите топтан има штрафта да фатат.

Како мислите поинаку како народ да се спротивставиме на ова Турците што го прават?
И тоа што ѓупци носат да им работат за помалце пари?

Турци сегде има викате а кога се збори за дијаспората „не бе седете таму овде дисфункционално е сѐ“

Јас до сега сум разговарал и сум кажал на блиски за одлуката, сите се израдуваа за нас.
Само овде и по медиуми редовните пајташи само плукаат и сѐ ќе напишат само за да натераат уште повеќе да се иселат..

Ист тип на луѓе со досадни муабети

Малце кочница ќе има на тоа, барем на форумов

Не ме сфаќај погрешно пак ќе ти кажам, јас го подржувам секој што сака среќата надвор да си ја проба и капитал да направи.

Изгубени души се овие од Левица, се борат со ветерници. А во денешно време да си комунист, да величиш ликови како Сталин, Че Гевара и Кастро и да ја подржуваш Палестина треба да си тежок идиот.

https://libertas.mk/video-nashite-i...e-bankrotiraat-veli-ministerkata-za-finansii/

Ова ќе го оставам тука и ќе одам да се послужам со еден чекич у глава.

Во времето кога Зоќе из Муртино само што стана премиер, враќањето на нашинците беше најинтензивно...така велеа.

Се‘ уште не сум видел некого од вратените...

Back
На врв Bottom