Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
„Пешачка патека“ е дел од пат наменет за движење на пешаци;
Извадок од Закон за безбедност на сообраќајот на патиштата (истиот тој твој од погоре).
„Пешачка патека“ е патека во природа за чие користење, според карактеристиките натеренот, не е потребна посебна физичка подготвеност и обученост на корисникот.
Извадок од Закон за планински патеки.
Ни во едниот ни во другиот не пишува дека по пешачка патека може да возат точаци. Значи не треба да е означено дека е забрането за велосипеди, исто како што не треба и не е означено дека на автопат е забрането за пешаци. Таа е аналогијата, ама ти во секое мислење одиш со лични, ад хоминем напади зашто веројатно полесно ти е така и затоа не ја сфаќаш логиката. Ова нека ти биде прво и последно предупредување - следниот пат кога ќе кажеш кој е слеп, кој глуп и кога ќе шерифуваш кој што треба да прави и мудруваш кој за што го бива, ќе си добиеш тоа што следува во такви случаи.
1. Оти? Оти тебе така ти одговара? Козјите патеки на Водно се планинарски пешачки патеки, прописно означени дека се пешачки патеки и не, не треба да има знак дека е забрането за велосипеди.1. Таа пешачка „патека“ од Закон за безбедност на сообраќајот на патиштата во ниеден случај не ги опфаќа козјите патеки од Водно. Каква ти е оваа споредба?
2. Никаде не пишува дека е исклучиво за пешаци, додека во дефиницијата за автопат пишува дека е наменет за моторни возила.
Во истиот закон - (8) Преклопување на велосипедска патека со друга планинска патека не е дозволено,освен во случај кога планинската патека е доволно широка да обезбедува безбедноразминување на пешаците и велосипедистите.
3. Закани по дома, не на мене. Оти сум ти рекол да гледаш филм, егото како е?
Ај препрочитај пак.2. И за автопат не пишува ИСКЛУЧИВО за моторни возила.Ај препрочитај пак.
И патем, @STEALTH , еве ти член 14, став 8 од Закон за планински патеки:
„Преклопување на велосипедска патека со друга планинска патека не е дозволено, освен во случај кога планинската патека е доволно широка да обезбедува безбедноразминување на пешаците и велосипедистите.“
Значи сепак пишувало дека не смее да возат велосипедисти.

Ох, Боже сачувај!
Ај
Мора да се сложам со тебе околу копиљаците, па уште ме иритира кога ќе прочитам дека детето претрпело страв и можело да бара надомест на нематеријална штета, со претходен психијатриски извештај, а притоа истото прекрши серија законски одредби! Здравството, и поради ова, ни е срање во боја.И патем, @STEALTH , еве ти член 14, став 8 од Закон за планински патеки:
„Преклопување на велосипедска патека со друга планинска патека не е дозволено, освен во случај кога планинската патека е доволно широка да обезбедува безбедно разминување на пешаците и велосипедистите.“
Значи сепак пишувало дека не смее да возат велосипедисти.
Правото слабо, а?

Не знам, веројатно си во право, ама нешто длабоко во мене ми кажува дека на некој друг, што не е дете, немаше да му го направи ова, да го застане и да му вика и да не го пушта да помине.Не се согласувам со вас! Скопје го гази таква невоспитана копиљана каква што немало децении наназад! Не знам дали сте ги виделе и моите мислења со слики од копиљаци (и тоа мнозинство од женски пол) со нозете кренати горе на соседното седиште во автобус на ЈСП. И јас исто вака реагирам, како типов, бурно, зашто со нив не може инаку. Тие и така не разбираат и се понашаат ко половиот орган да не ги боли, а не па уште културно и со убаво да им се кажело. Културно и убаво од дома требало да им кажат и кај се вози точак, и кај се креваат нозе. Ама родителите се со вакви слични мислења како вашите - „деца се тоа... (нек се играју)“, па затоа нема ни почит, ни правила!
Ајјјј @Partizanen banditen мене вакаааа