Албуми со самолепливи сликички

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
најверојатно албумот ќе има 7 сликички во пакетче, но според ова шо го глеам на официјалниот амерички сајт на панини едно пакетче е повеќе од 2.5 долари. Ако истово се преслика и кај нас ценовно тоа би значело дупло посаки пакетчиња во однос на претходниот мундијал. Невозможно за овој стандард, се надевам дека нема да биде повеќе од 80-90 денари пакетче.
Панини изгледа сака преку месец-два да станат милијардери :D. Ќе го земам албумот колку да го имам и уште преку сила 10ина пакетчиња да се позанимава малиот и тоа ќе е.

Ама се грди сликиве, 70% од сликачката е грда рамка со грда боја, катастрофа, секако дека нема да потрошам 500€ за да го соберам, премногу е

Како и да вртиш панини секогаш ќе се пред топс.
Е сеа јебига, измислија премногу непотребни сликички, ама и фифа измислија 48 репрезентации да играат на светско, па дополнителен прилив на пари за панини, минус за нас :)

1000020188.jpg

Panini има и ваков албум. Еве во Србија ќе почне продажба.

6480.jpg

Имало за фудбалов и екстра сликички. Какви се тие екстра сликички? Се лепат во албумот?

Прегледај го приврзокот 470039Прегледај го приврзокот 470040

Нешто од детсвото што собиравме со сестра ми, преубај времиња :love:
Полни се комплетно Покемон малиот што се паѓаа сличиња во кроасани, Драгон бол, Бејблејд, Наруто, животинско царство и Симсонови.
Нинџа желки фали едно, Бакуган 4 и другите по повеќе фалат точно незз. Парите што ми ги даваа моите да ги трошам за јадење на училиште беа трошени за сличиња, гладував по цел ден дека побитни ми беа сличињата хаха.
Колку кроасани сте изеле? :) :) :)
Браво што ги чувате, преубави спомени.

Пред 26-27год имаше албум со кучиња, ги имаше сите раси во него.
Да не знаете како се викаше?

@Saber Rider мислам дека спомна дека го има собирано, може да каже повеќе инфо.

Ав, ав :D
Два имам дома :D
Да, каков рандом албум беше ова, собираш кучиња. Ама многу добра замисла, ептен се информираше од вакви албуми.

Други времиња беа тоа. Ти даваат нешто ситно да купиш леб и сликички за тебе. Трчаш до продавница. После тоа се мењаш со сите од мало оти скоро секој собираше некој албум.

Сега во продавница не ги праќаат, а не па албум да собираат. Купувам животинско царство за ќерка ми, ама јас ги лепам сликичките. Нејзе само благото ја интересира. Дури и го шкртала, од што не знае што со себе.

Ќе првртам се во гаража викендов да го најдам. Ако не го искористила мајка ми за потпала при ајвар правење.

Го имам :D Пред 12 години сум го постирал и тука, со некој Фуего тостер сликано

Еве штo успеaв зa сегa дa нaјдaм.

Прегледај го приврзокот 105547

Сaмo дрaгoнбoл е 100% кoмплетен. Другите, кoј кaкo...

Мoјoт oмилен
Прегледај го приврзокот 105548

И oвoј сo кучињaтa, сaмo штo е вo лoшa сoстoјбa. Му фaли кoрицaтa и првите 2-3 стрaници. Дaлмaтинецoт сaмo недoстaсувaше зa 100% :D
Прегледај го приврзокот 105549

Ги сoбирaв и Фрaнцијa 1998, Кoреa-Јaпoнијa 2002 и ЛШ 00/01... нo нaјверoјaтнo се претвoрени вo пепел.
Некoи сликички сaмo ми имaaт oстaнaтo oд нив.

Еве штo успеaв зa сегa дa нaјдaм.

Прегледај го приврзокот 105547

Сaмo дрaгoнбoл е 100% кoмплетен. Другите, кoј кaкo...

Мoјoт oмилен
Прегледај го приврзокот 105548

И oвoј сo кучињaтa, сaмo штo е вo лoшa сoстoјбa. Му фaли кoрицaтa и првите 2-3 стрaници. Дaлмaтинецoт сaмo недoстaсувaше зa 100% :D
Прегледај го приврзокот 105549

Ги сoбирaв и Фрaнцијa 1998, Кoреa-Јaпoнијa 2002 и ЛШ 00/01... нo нaјверoјaтнo се претвoрени вo пепел.
Некoи сликички сaмo ми имaaт oстaнaтo oд нив.
А да и Покемон го собирав.
Не ми текнува за Покахонтас, ми делува познато.
Касандра исто собирав.
Од фудбал европското 2000, светско 2002.

После тоа имаше еден албум од три страни. Не ми текнува во што се паѓа сликичките. Ако ја собереш првата страна имаш една награда ако ја собереш втората имаш друга поголема награда и за сите страни добиваше фудбал. Ако го дадеше албумот со една страна тогаш не можеше да ги собереш другите. Па затоа никој не ја даваше првата страна за поклон, сите чекаа сите да ги соберат. Ама имаше една сликичка на втората страна од некој германски фудбалер што воопшто не се паѓаше. Останавме сите без награда.

Иначе малку поразлична тема ќе начнам. Ама луѓево што се навлезени “во длабокото“ со сликичкиве ми се бајги дно луѓе, со чест на исклучоци. Прво што имам приметено е дека кај некои луѓе што ми барале некоја сликичка од некој албум, рака на срце некои од нив се понудиле да ми платат, јас секогаш сум ги одбивал и сум им викал дека ќе им ги подарам а ако имаат некогаш некој дупликат што ми треба нека ме побараат (никој не ме побарал секако), после истите тие луѓе гледам си прават сет со таа сликичка или си ја препродаваат, ми нема поента, пак јавно е се, читаме. После еден знам тип имаше пример 10 сликички од кај него што ми требаа, а јас имав 5 да му понудам, му викам ако сакаш другите 5 да ги смениме да ти дадам сликички што ги имаш ама ги немаш за дупликат, а ти да ми ги дадеш тие 5 кои ги имаш и на повеќе дупли, нема да изгубиш ништо, а јас ќе добијам, а и тебе понатака може да ти се најдат тие дупликати. Ми враќа дека ништо немал корист од тоа и дека не може, немало поента да прави нешто ако нема корист од тоа. Потоа секој кој му текнало си направил своја група на Фб, си зима од Лимундо сетови или кутии на аукција за одредена сума, тука ги продава х2 од тоа, некогаш х3, а групите им се “размена на сликички“, а никаква размена нема, само продаваат и си прават профит. А пак ситна пара е, смешна добивка за тоа како идотски се однесуваат, не ги разбирам. Секоја чест на исклучоци што за љубов и кејф си го прават ова, ама има многу импостери на кои чист бизнис им е ова. А едно друго време памтам кога сме оделе по други маала со дупликати за другарите да собираме за нив ако ние сме собрале, па паралелно да менуваме и за други, со 2-3 списоци да се шетаме, ако мој дупликат треба на некој а мене не ми треба ниедна, ќе сменев за било која, битно беше да собереме сите, да лепиме сите, да се радуваме, изгледа не гледаат сите со тие очи.

Back
На врв Bottom