Random Movie Roulette (АПРИЛ 2026 - The Innocents / De uskyldige - Eskil Vogt (2021))

Conversation Piece (1974)

Ужасно неинтересен филм. Уште од сам старт “убедувањето” со маркизата беше многу глупо и требаше да ги истера на стап за упад во куќава. Му упаѓа у куќата зашто и се свиѓала и сакала да живее во неа, а на него што ќе му се 2 спрата кога е самец… и овој вика не, не, ама ќе ви ја покажам и следна сцена веќе вселени, само зашто му ја купиле сликата за поевтино од што на него му ја даваа.
Синхронизацијата на италијански е исто ужасна, ликовите кој од кој поантипатични и напорни, муабетите досадни. Му ставив 2/5 зашто изгледа ко филм по форма, иначе содржински е 0 како кула.

Јас малку се подзаборавив, простете. Ајдемо:

Пак ме измачи рулетот, се некои крш филмови даваше. Само еден беше со над 6.8 оценка на IMDB, ама тој па - документарец. Едвај стигнав до ова:

1775676314367.png

6. The Innocents / De uskyldige - Eskil Vogt (2021)

1775676403618.png

Го имам на иптв листава ама синхронизиран на шпански, германски и италијански.
Само еден не е синхронизиран, но тој е со албански превод. Но, оригиналниот филм е на норвешки и е невозможно да го изгледам. Згора на тоа хорор последен пат гледав пред 15 години, можда и јаче. Не вреди да се
Јас уствари кога го пишав коментарот свртев на рулетот во случај Злате да ми даде дозвола да вртам, и ми се падна 1479, односно Payback со Мел Гибсон. Ќе го гледам тој. Се читаме во Мај.

Го имам на иптв листава ама синхронизиран на шпански, германски и италијански.
Само еден не е синхронизиран, но тој е со албански превод. Но, оригиналниот филм е на норвешки и е невозможно да го изгледам. Згора на тоа хорор последен пат гледав пред 15 години, можда и јаче. Не вреди да се
Јас уствари кога го пишав коментарот свртев на рулетот во случај Злате да ми даде дозвола да вртам, и ми се падна 1479, односно Payback со Мел Гибсон. Ќе го гледам тој. Се читаме во Мај.
Не е баш хорор овој. Сум го гледал. Интересен филм е, само се сеќавам дека ми фалеше нешто плус за да се заокружи приказната и затоа го имам оценето со 6/10. Ама вреди да му дадеш шанса.

Не е баш хорор овој. Сум го гледал. Интересен филм е, само се сеќавам дека ми фалеше нешто плус за да се заокружи приказната и затоа го имам оценето со 6/10. Ама вреди да му дадеш шанса.

Ја бев спремен дури и со албански превод доколку филмот беше на англиски или некој друг јазик кој ми е познат.
Избегавам да превземам торенти па ако има некаде да се гледа, пишете.

Ја бев спремен дури и со албански превод доколку филмот беше на англиски или некој друг јазик кој ми е познат.
Избегавам да превземам торенти па ако има некаде да се гледа, пишете.
Stremio имаш?

Кога видов на стремио колку е комплицирано, нарачав иптв. Ми испаѓа помалку од 15€ за 3 месеци а имам 138,085 филмови. Многу од тие се повторуваат заради различни преводи, ама нека има и 10,000 доволно се. Само со српско-хрватски превод имам преку 5 илјади наслови достапни.
Толку е добра листава и вреди за тие помалку од 5€ месечно што има и филмови како : Ова не е Американски Филм, Сенки, Пепи и Муто, Те Дуа и многу други кои освен на торент нема начин како да се гледаат поинаку. Ете и тој норвешкиор го има 4 пати, ама не е англиски а без превод ќе гледам слика само.

Кога видов на стремио колку е комплицирано, нарачав иптв. Ми испаѓа помалку од 15€ за 3 месеци а имам 138,085 филмови. Многу од тие се повторуваат заради различни преводи, ама нека има и 10,000 доволно се. Само со српско-хрватски превод имам преку 5 илјади наслови достапни.
Толку е добра листава и вреди за тие помалку од 5€ месечно што има и филмови како : Ова не е Американски Филм, Сенки, Пепи и Муто, Те Дуа и многу други кои освен на торент нема начин како да се гледаат поинаку. Ете и тој норвешкиор го има 4 пати, ама не е англиски а без превод ќе гледам слика само.
1775803448301.png
Бирај верзија, ќе ти симнам и ќе ти пуштам преку swisstransfer. Сите имаат англиски превод.
Ако гледаш на лаптоп ќе заврши работа и 576p. Please гледај го предложениот филм.
Имам гигабитна линија и процесот на симнување и аплоудирање ќе оди многу брзо, just pick!

Прегледај го приврзокот 474302
Бирај верзија, ќе ти симнам и ќе ти пуштам преку swisstransfer. Сите имаат англиски превод.
Ако гледаш на лаптоп ќе заврши работа и 576p. Please гледај го предложениот филм.
Имам гигабитна линија и процесот на симнување и аплоудирање ќе оди многу брзо, just pick!

Ајде нека биде тој од 576п - 2.23гб. Ќе го гледам на ПиСи.

The Firm (1993)

Фирмава се појави кога кината ни беа во агонија, па филмовите моравме да ги гледаме на тогашните торенти и стриминг сервиси - ВХС касети од видеотека. Но тоа не го засени филмот кој едноставно беше предодреден да биде добар, од книгата на Џон Гришам, тогаш за нас непознато име, по која е правно сценариото па се до врвната актерска екипа и режисерот.

Врвен адвокатско-политички трилер во кој се испитува дилемата на лојалноста и цената на успехот наспроти праведноста. Не го репризирав што од страв од времетраењето, што од тоа да не си го расипам споменот на него.

Conversation Piece / Gruppo di Famiglia in un Interno (1974)

Срам - не срам, морам да признаам дека ова ми е првиот гледан филм на Висконти. Навистина не знаев што да очекувам и можеби затоа не ме разочара. Прво мислев ќе бидат некои заврзлами со уметнички дела, но тоа беше само вовед во филмот кој иако оптоварен со тековната политичка ситуација во Италија сепак остана доволно концизен и за гледачите како мене без познавања од истата.

Берт Ланкастер плени со секоја своја улога, па така и тука како професорот во пензија чиишто мир и секојдневие се нарушени од самонаметнатите кираџии, на кои сепак им дозволува престој и покрај сите лудории што ги прават. Во нив гледа семејство коешто тој немал прилика да го има. Со момчето на маркизата толку се зближува што почнува да се грижи за него како за сопствен син. Целиот филм се случува во неколкуте соби од куќата, чинам нема воопшто екстериер освен малкуте сцени на терасата.

Ја ставив филмографијата на Висконти на сè подолгата листа за гледање.

The Innocents / De uskyldige (2021)

Не сум љубител на хорор филмови, но овој стил, правец, поджанр или штоидае ми се допаѓа. Успева да предизвика непријатност и страв со самата атмосфера без експлицитни сцени и нагли силни звуци, само со навестувања и звучен дизајн. Децата феноменално одглумија, особено тоа аутистичното сестриче.

Иако го гледав пред само 2-3 години, паметам многу повеќе детали од фирмата гледана пред триесет и две-три отколку од овој. Но тоа што воопшто олку се сеќавам значи дека филмов ми оставил впечаток, за разлика од некои поскоро гледани тапа филмови од кои ништо не памтам. Јбг, се наполнил хард дискот:(

The Innocents

Се погоди ептен. Благодарност до Анон што ми овозможи да го гледам, два саати не трепнав.
После некое време конечно да гледам филм кој целосно ми го одзема вниманието.
Од мене 4/5 само затоа што три работи не ми се разјаснија до крајот. Смртта на мајката на Бен, убиството на детето на мостот кое помина туку-така и никакви последици откако Ида го бутна Бенџамин од мостот. Но, не замерувам. Претпоставувам не е тоа битно. Ми се чини дека би одземал голем дел од мистеријата на филмот и би го променил интензитетот во тие моменти кога се спремаше епилогот па можеби и затоа се изоставени овие детали.

De uskyldige​

Филмот ми беше интересен, се обидува да те шокира со сите работи што се случуваат, особено со фактот дека доаѓаат од деца. Не им требаше тоа со мачката. Но, за жал, како што течеше мислам дека почна да се губи. Се претера со можностите на малиов Пакистанец. Океј телекинеза и сето тоа ама некако ептен нереални станаа и изменетите перцепции на „жртвите“ и контролирање на умот на други...

Поголемото сестриче со аутизам одглуми феномеално, ептен реално, браво.

Девојчето црнче со состојбата на кожата Витилиго или како и да се викаше, мислев дека ќе преживее до крај и ќе имаме некоја борба на доброто и злото но ништо... и крајот не ми се допадна баш.

Интересна замисла во секој случај.

The Innocents

Слаб почеток на филмот што со ништо не ме привлече, ама после првите 20 минути почнува да добива на темпо и држи внимание до крај. Децава сите добро изглумија, али тоа цигаништето индијско, пакистанско колку ми идеше на нерви, да можев да го задавам преку екран ќе го задавев.
И ја сум правел некоја грешка ко детиште кон мачка - сум дал храна, а таа не јаде и продолжува да мјаука и сум фрлил влечка по неа, или ме изгребала во галење и сум ја удрил со прст по нос или опаш. Детиште глупо и ден денес ко ми текне се кајам. Ама да фрлиш мачка од високо и после да ја згазиш со нога треба да си ненормален психопат… и мајка си што ја нападна или девојчето со витилиго што беше најмилото суштество во филмот беше несфатливо… на крајот правдата задоволена.

Многу непознати имаше зошто нешто се случува и делови од приказната што не добија соодветен крај затоа од мене добива само 3/5.

Back
На врв Bottom