Premier League - 2025/26

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny B
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои?

• Ливерпул

Гласови: 25 29,8%
  • Арсенал

Гласови: 18 21,4%
  • Манчестер Сити

Гласови: 8 9,5%
  • Челзи

Гласови: 11 13,1%
  • Манчестер Јунајтед

Гласови: 16 19,0%
  • Тотенхем

Гласови: 2 2,4%
  • Њукасл

Гласови: 0 0,0%
  • Некој друг

Гласови: 4 4,8%

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Мене уште никој не ми одговори дали може барем Ван Дајк да го рачунаме најдобар холандски репрезентативец у конкуренција на Стам, Де Бур, Куман...

Мене уште никој не ми одговори дали може барем Ван Дајк да го рачунаме најдобар холандски репрезентативец у конкуренција на Стам, Де Бур, Куман...
Не!
Балерини не треба да се ставаат у разговор со легенди на фудбалот.
Автоматски споено мислење:

20710.jpg

Последно уредено:
Куман не сум го гледал.
Од Де Бур ? дефинитивно.
Од Стам ? Најверојатно би го одбрал Ван Дајк пред Стам, чисто ради тоа што во топ 11ка на Јунајтед би го одбрал Фердинанд до Видиќ, а не Стам, а Ван Дајк е комотно на рамниште на Рио ... комотно !

Крај краева правиме муабет за позиција што е зависна од играчите ококу нив. Ван Дајк можеш да го комбинираш со скоро секаков дефанзивец, дури и да не е тој лидерот. Останативе ја немаат таа флексибилност.

Ван Дајк во последно време можеш да го комбинираш со што сакаш. Уште пред две години почна да прави кукавички движења, за централен дефанзивец. Ама Ливерпул имаше резултати, па не се потенцираа тие негови избегнувања на дуели и движења паралелно и од напаѓачот кој треба да го чува.
Да не беше пувањето на навивачите на Пул, може и ќе се сфатеше тоа како нормално, ама они баш у наголемата мизерија на Ливерпул, започнаа со тркалање на муабетот, најдобар на сите времиња.

Стам не трепнуваше кога му ја шиеа веѓата, Ван дик го врти газето секогаш кога треба да блокира удар, не се баш за споредба.

Ајде што си му го напишал погрешно презимето, ама и редоследот каде треба мала, а каде голема буква во презимето исто.

Back
На врв Bottom