Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 36: @Ska Maniac - Советскиот и кинескиот комунизам беа подобри од југословенскиот социјализам)

Дали се согласуваш со прашањето на Ska Maniac од насловот на темава?

• Се согласувам

• Не се согласувам

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Kako ke recis taka, vekje ko resi da se glupiras, da ne ti krsime ater :toe:
... не ме познаваш лично, но јас никогаш не се глупирам за осетливи работи, посебно кога се работи за патриотизам и Македонија, токму ваков случај се има случено или се има желба да се случи повторно, конкретно беше само дополнето од горе наброените и со „црнци“, па ми дојде интересно да го спомнам случајот од пред недела дена (ама без црнци)! :pipi:
Согласен.
Апсолутно нема потреба Македонка да се лупа со шкон или бугар, не гледам тука никаква логика и сексуална оправданост.
Не знам како можат нашиве да се рокаат со браќава, мислам, пред 25 години се деси срањето и од тогаш навака секојдневно не тормозат на различни начини, и ти да идеш да лапнеш таков кур само зашо ќе те вози сегде и ќе ти плаќа одмори/викенди/ручеци ми е малце дегутантно и одвратно. А наши татковци примаа куршуми за државата за сега одредени дрољички да примаат шконски пениси. Тоа е јебига, еволуција, од метак во пенис.
... дооообро, а Македонците што се рокаат со сестриве скришно т.е. со етникум Албанки, со ќебето во багажникот возејќи кон ливада, без да размисли дека претходно нејзе и влезе немиен сечен, а сега ќе го упуца сопственото мочало, ама кога тој вози онака сомнително, дотичната тасма е со наведната глава на неговото патриотско мочало, да не ја видиме.

... каде идеш брат? еееее малку на ливада покрај реката рипче да фанам!... да дојдам и јас со тебе мозок да одморам имам време?а? Нееееееееееееееееееееееееееееееееееее, никако, не можам! Бррррррррррррррррмммм си отиде? што му бидна? аха, таксиииии стој, ајде вози позади таа кола ама држи растојание.... и ондак то... :sekcza:

Последно уредено:
... не ме познаваш лично, но јас никогаш не се глупирам за осетливи работи, посебно кога се работи за патриотизам и Македонија, токму ваков случај се има случено или се има желба да се случи повторно, конкретно беше само дополнето од горе наброените и со „црнци“, па ми дојде интересно да го спомнам случајот од пред недела дена (ама без црнци)! :pipi:
Taka de, ajde sega vic ke izmisluvame. Si bile francuzin, germanec, svegjanec, eden od uganda , wot i ljoc i makedonka. Dali ako ovaa so site se izebila, a na ljocot samo mu go pusela, a wot samo gledal i se sakldisval i se socustvuval so zenata posto jbg mnogu empaticen, taa treba da bide osudena za predavstvo ili samo so opomena da pomini posto tehnicki ne se izebila so ljocot tuku samo malce mu go podzela i ne i svrsil vusta ( spored wot, koj budno pratel se so se desava i vnimaval ).

Taka de, ajde sega vic ke izmisluvame. Si bile francuzin, germanec, svegjanec, eden od uganda , wot i ljoc i makedonka. Dali ako ovaa so site se izebila, a na ljocot samo mu go pusela, a wot samo gledal i se sakldisval i se socustvuval so zenata posto jbg mnogu empaticen, taa treba da bide osudena za predavstvo ili samo so opomena da pomini posto tehnicki ne se izebila so ljocot tuku samo malce mu go podzela i ne i svrsil vusta ( spored wot, koj budno pratel se so se desava i vnimaval ).
...многу ги наброја, не може човек да се снајде кој јаде и кој пие, т.е. како беше тоа, ми го тртнаа два пати одпозади, а цицка не фатив! :facepalm:

Со ваквиот начин на релативизација на работите ти можиш да манипулираш колку сакаш, ако кажам дека имам стандард да не сакам мојата потенцијална жена да имала повеќе од 10 сексуални партнери во својот живот, ќе кажиш дека сум несигурен поради големината на мојот пенис или поради мојата способност да а задоволам во сексот, плашејќи се дека можеби некој од претходните 10 мажи подобро а ебеле?

Почнаме да читаме од слободоумните граѓани се и сешто на темата, нови нивоа на ретардација и така натаму, глумејќи они самите некоа јака интелектуала, а притоа не можат прифатат мислење на човек што има стандард и поекстремно мислење од нивното. Живеат во некој либерален свет каде што мислат дека сите се како нив или евентуално такви ќе станат, некое футуристично сценарио од Холивуд, а игнорират дека најголемиот дел од Македонците најверојатно не би влегле во сериозна врска со девојка која што имала сексуален однос со wиптар на пример. Секако, воа последното што го пишав не е факт, туку е моа константација знаејќи ги луѓето со кои што сум опкружен, дел од работа, дел од факултет, итн.
Твој избор момак, коментарот ми е за предлогот, тоа што бираш е твоја работа. Токму тоа ми е муабетот: ја не ти судам на тебе што бираш, али исто не верувам дека треба да и судиме на некоја девојка или да и бираме кој ние ќе и дозволиме да и биде партнер, да и кажеме кој и е непријатаел или со кој смее/не смее да искача. Тоа ми е малку талибански муабет (без навреда за талибанците на форумов). :pivo2:

Цел балкански полуостров е пола педа земја. Секој народ е мал овде и има иста приказна: ние сме најстарите, најпаметните, другиве се дојденици, непријатели, душмани. Се добро потекнува од нас, се лошо им припаѓа на другите. Еден град во Кина или Индија не собира цела Екс-ЈУ плус Грција и Бугарија. Муабетов за немешање со народи од соседството, мене ми звучи вака: ние сме племе, и нашето племе не треба да се меша со другите племиња. Ако се мешаат племињата, тогаш е велепредавство. Само што ова е чекор понатаму: жените од нашето племе, не смее да се мешаат со мажите од другите околни племиња. Вековна омраза има меѓу нас, и треба да се држиме до нашата ДНК. Ќе еволуираме како регион кога ќе укапираме дека сме толку мали, да ни е во взаемен интерес да соработуваме и да не се гледаме како душмани, не пошто треба да се сакаме, него пошто ни е во интерес да соработуваме (како што германците и французите се трговски партнери и во иста унија, иако имале повеќе крв меѓу себе него ние на балканот). Треба да се развиваме заедно, многу сме назад, цел регион. Дали македонка била со албанец, или албанка со македонец, јак штик - ако си одговараат, нека прават што ги прави среќни. Ако не си одговараат, во ред, нивна работа е. За мене национално предавство е државата да се претвори во паразит во раце на олигарси и партии што цедат јавни средства во сметки на Кипар и Швајцарија - за мене ова е предавство.

Додека во светов се измислуваат вакцини против некои типови на рак, деца од 10 години учат како да направат скутер со делови што ги имаат дома, или ВИ прави цела револуција на работни алатки, имаш места како Хонг Конг каде секој 9ти човек е милионер, ние се фокусираме на глупости (не само во Македонија, регионов ни е назад).

Interesen e toj narativ koga semejno nasilstvo ne se osuduva i najmnogu sto mozhe da se kazhe za psiho ko Stojan e deka ne e cveke za mirisanje no zatoa pak mnogu poveke trud se vlozuva na osuduvanje zheni na baza na toa so koj se ebat ili zoshto ne se ebat so vladovci. Ne znam na sto se dolzi tolkava opsednatost so tugi seksualni zivoti, verojatno bi bile premnogu klise da kazat na otsustvo na sopstven.
No uste e pointeresno koga tie izblici na online patriotizam se postiraat od plazata vo Nea Potidea ili Valona zasto patriotizmot e dovolno golem za da se strela izvesna Makedonka za koitus so Grk ili Albanec no ne e dovolno golem za lishuvanje od grckite i albanskite plazi, namesto da se potrosi platata od Kromberg i Subert vo Ohrid, Prespa ili Dojran.
Ili pak koga patriotskite misli se pisuvaat od lokalniot partiski stab na partijata koja gi rasprodala site makedonski ideali, no sepak za online patriotot mozhnosta za spas od fabrickiot pogon i vrabotuvanje ko portir vo random drzavna institucija e mnogu povazna.

Согласен.

Апсолутно нема потреба Македонка да се лупа со шкон или бугар, не гледам тука никаква логика и сексуална оправданост.

Не знам како можат нашиве да се рокаат со браќава, мислам, пред 25 години се деси срањето и од тогаш навака секојдневно не тормозат на различни начини, и ти да идеш да лапнеш таков кур само зашо ќе те вози сегде и ќе ти плаќа одмори/викенди/ручеци ми е малце дегутантно и одвратно. А наши татковци примаа куршуми за државата за сега одредени дрољички да примаат шконски пениси. Тоа е јебига, еволуција, од метак во пенис.
Не се работи за сексуална оправданост туку за финансиска.

Не знам јас ти со какви бараби си се дружел пред кооперација и во која терористичка група завршиле ама јас одговорно ти тврдам дека растена сум во мешана мала, в центар живеам да не речиш на бајро, во малата имало егејци, албанци, власи, и ден денес живееме сите, кој странство заминати километри од тука кој во друг град ама другарството не завршило, секогаш сме биле тука еден за друг и во добро и во лошо.
Мене ме воспитале дека постојат луѓе и нелуѓе, истото го пишува и во библијата.
Моето мислење е тоа, ти ако мислиш спротивно не ти се мешам.
Која раса, нација, етникум и религија се овие егејци ?

Со фашист поарно така ? Ај да кажеше некој Словак или не знам ама сите овие кои ги наброја многу имаат за Македонија направено, да не постоиме :)
Па ти не си свесна каков благослов е ова за женскиот род.

Германците само саделе цвеќиња низ Европа во 40-тите, па затоа е океј.

Па ти не си свесна каков благослов е ова за женскиот род.

Германците само саделе цвеќиња низ Европа во 40-тите, па затоа е океј.
Германците да победеа, немаше сега да има епштајн острови, немаше да ти биде страв да искочиш на улица ради мигранти, немаше децата да ти учат у школо за педерлук и останати девијантности од квир ретард изроди.
И да мажите ќе беа попосветени на семесјтвото и поголеми кавалери.

Германците да победеа, немаше сега да има епштајн острови, немаше да ти биде страв да искочиш на улица ради мигранти, немаше децата да ти учат у школо за педерлук и останати девијантности од квир ретард изроди.
И да мажите ќе беа попосветени на семесјтвото и поголеми кавалери.
Џабе ти е ред и дисциплина кога си граѓанин од втор ред. Германците не планираа џентлменство за нас Словените, туку нешто друго. :(

Џабе ти е ред и дисциплина кога си граѓанин од втор ред. Германците не планираа џентлменство за нас Словените, туку нешто друго. :(
A пa сега сме граѓани од прв ред и саде ружи ни цветаат а не неправди од сите страни по сите основи затоа што живееме у убер корумпирано општество.
Затоа само црни хроники расправаме за заштитени прекршители на законот, недоволна правда и башибозук.

Ај овие испедерчените, феминизирани папучари кои живеат на запад да не јадат лајна за патриотизмот, ако сакаат и ќерките и жените нека си ги рентаат на сечени шипој, арапи, африканци и групно нека ги јаваат како и практикуваат таму, ако тоа ги прави да се чувствуваат големи европејци, напредни, бањати и како ли не, слободно нека им ги ебаваат и сквернават жените и ќерките црнчишта, џихадисти и други терористи брадосани и нека се фалат низ светот колку е тоа напредно и модерно, ама нека не ни го наметнуваат и нас тука истото и нека не ги интересира за нашиот став и однос кон ова прашање исто како шо нас не не интересира за нивниот и за тоа какви баханалии си практикуваат таму каде главни ѕвезди им се родата од женски род, кур не боли нека праат шо сакаат, а ако било назадно, небањато, заостанато да не сакаш некоја курвештија која се клеца со шипој, муслимани, црнчишта, татаришта, ѓупчишта и ѓупчишта грчишта, србишта и сиот друг џган на земјата, тогаш да заостанати сме, небањати, назадни како и да сакате наречете не куро не здоболи, огромна куроболка имаме за тоа, а вие продолжете да си бидите напредни и бидете си камермани кога ви ги черечат црнчишта и арапишта жените и ќерките, исто и за ова кур не боли бидете колку сакате напредни и уште понапредни, давајте си ги ќерките на исламистички џган кои ќе ги третира како објекти и робови слободно ич не не засега, ама не го наметнувајте истото на нас и нашето општество за де сме биле "напредни" и "модерни".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom