Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
си го гледал анимето или си ги читал мангата? Или на тепка збориш?
Ја го немам читано изворниот материјал, ниту гледано анимето па затоа те прашувам.
За тоа дека е во пад океј, за тоа дека многу лоша содржина се сервира како квалитетна може да се согласам (Game of Thrones ти е најголем пример), за тоа дека имало пцовки не знам у кој култен филм немало и пцовки и голотија, а за дијалози се работи за фантастична серија со пирати и не знам какви филозофски дијалози сакаш во неа?
Едино за каст се сложувам дека ги има од сите бои, али веќе отрпневме по таа точка.
И мангата и анимето сеуште ги пратам! Има работи што може да се адаптираат, има работи кои неможе one piece спаѓа во вторите.
Експлицитни содржини секогаш ќе има не сум толку против ако е дел од приказната али нормално да не се претерува. Не си бе разбрал за пцовките изгледа, не сум против користење секоја дијалог да почнува и да завршува со пцовки е идиотизам. Наместо да развиваат карактери им ставаат дијалози со пцовки кои мислат дека тоа прави "cool" ликовите, напротив ги прави балвани.

И мангата и анимето сеуште ги пратам! Има работи што може да се адаптираат, има работи кои неможе one piece спаѓа во вторите.
Експлицитни содржини секогаш ќе има не сум толку против ако е дел од приказната али нормално да не се претерува. Не си бе разбрал за пцовките изгледа, не сум против користење секоја дијалог да почнува и да завршува со пцовки е идиотизам. Наместо да развиваат карактери им ставаат дијалози со пцовки кои мислат дека тоа прави "cool" ликовите, напротив ги прави балвани.
Очигледно не си ја гледал серијава штом збориш дека секој дијалог им почнува и завршува со пцовки.

Очигледно не си ја гледал серијава штом збориш дека секој дијалог им почнува и завршува со пцовки.
Не зборам стрикно за one piece, туку за денешниве серии у глобала, и да ја немам гледано нема ни да ја гледам најверојатно.

Не зборам стрикно за one piece, туку за денешниве серии у глобала, и да ја немам гледано нема ни да ја гледам најверојатно.
Тогаш не гледам причина за понатамошна дискусија. Нагаѓаш нешто на негледано само зашто "многу" други серии биле такви. А еве јас досега не се сеќавам на ниедна серија во која барем 50% од дијалозите почнувале и завршувале со пцовки, а сум гледал серии од Apple, преку Амазон, Disney, Sky/Paramount, па се до Нетфликс.

Тогаш не гледам причина за понатамошна дискусија. Нагаѓаш нешто на негледано само зашто "многу" други серии биле такви. А еве јас досега не се сеќавам на ниедна серија во која барем 50% од дијалозите почнувале и завршувале со пцовки, а сум гледал серии од Apple, преку Амазон, Disney, Sky/Paramount, па се до Нетфликс.
Важи.

Џабе се објаснуваш, речиси сите што коментираат тука за тоа колку Холивуд не чини денес, никогаш не гледале ни еден понов филм или серија. Експертизата им е на база - ми кажаа, гледале кај што некој гледа. :D

Експертизата им е на база -
мемиња. Исто така.

Е сега, One Piece што навистина не чини, бидејќи не можев повеќе од неколку епизоди дури ни како за пред спиење… а не е поради воукизам или штознам веќе деновиве… црнци, бидејќи отрпнавме баш како што кажа @Shawn Spencer, тоа е веќе друго. Она што може да е проблем е тоа што хејтаме врвни серии како GOT последната сезона или две, којшто тој ги спомена за контраст, а тие сезони за One Piece се небо и земја сеуште.

Еве на пример јас се загледав The Middle, веќе четири сезони од девет, бидејќи ми фалеше стар, туп ситком.

Исто така чекам да се насоберат епизоди од новата Scrubs, која не знам зошто ама оригиналната ја имам вртено скоро исто како Friends. Онака, гуфи, бади ситком. И затоа го сфаќам Шон и зошто му се допаѓа нешто што не е универзално прифатено. Сите имавме вакви порано многу повеќе, без разлика причините.

Џабе се објаснуваш, речиси сите што коментираат тука за тоа колку Холивуд не чини денес, никогаш не гледале ни еден понов филм или серија. Експертизата им е на база - ми кажаа, гледале кај што некој гледа. :D
Дефинирај го тоа "понов", понови ти де серии и филмови пред да почне прање на мозокот со woke.
Лошо гледате на ситуацијата не е проблемот дали се нови или стари, туку квалитетот на контентот.

Дефинирај го тоа "понов", понови ти де серии и филмови пред да почне прање на мозокот со woke.
Лошо гледате на ситуацијата не е проблемот дали се нови или стари, туку квалитетот на контентот.
Целава дискусија почна околу One Piece, ја критикуваше, а самиот кажа дека не ти е гледана. Нема логика да се збори за квалитет ако не ти е гледана. Еве ко на пример The Pitt, има црнци, лезбејка, дали би било фер да и залепам етикета utter woke nonsense ако не ми е гледана? А, реално ми е топ 5 серии во последниве 10 години што сум ги гледал.

А, Злате убаво кажа, Рон и уште пар други се дежурни критичари на овие теми за серии и филмови, а последно гледано им е веројатно Матрикс у 99та.

Целава дискусија почна околу One Piece, ја критикуваше, а самиот кажа дека не ти е гледана. Нема логика да се збори за квалитет ако не ти е гледана. Еве ко на пример The Pitt, има црнци, лезбејка, дали би било фер да и залепам етикета utter woke nonsense ако не ми е гледана? А, реално ми е топ 5 серии во последниве 10 години што сум ги гледал.

А, Злате убаво кажа, Рон и уште пар други се дежурни критичари на овие теми за серии и филмови, а последно гледано им е веројатно Матрикс у 99та.
Друже не го критикувам фактот што на вас ви се допаѓа некоја серија туку пропагандата која ја фураат.
Секој си има право да го оцени контентот.
Иначе за one piece немам потреба да ја гледам зш ќе си го уништам ремек-делото.
Иначе и ја гледам серии и филмови што се моментално активни, има и добри има и лоши.

За тоа дали ќе им залепам utter woke nonsense , или не без да ја гледам постојат работи како критичари, трејлери, тизери, и секако маркетингот што го врши издавачката компанија.
Прост пример за пропагандата на сегашните серии и филмови ти е Вичер серијата. Хенри Кавил пробуваше серијата да држи стандарди и критериуми блиски до оригиналниот материјал, овие го правеа гиг и ненормален. За да една феминиска и активист а не режисер си гура пропаганда.
И што бидна серијата после него?

Па немаш право да го оцениш контентот на негледана серија. Ова со тизери и критичари е исто ко циганот што не лижел сладолед ама му кажале. Мислењето ти е на место и ќе се сложев ако ти беше гледана серијата.

Па немаш право да го оцениш контентот на негледана серија. Ова со тизери и критичари е исто ко циганот што не лижел сладолед ама му кажале. Мислењето ти е на место и ќе се сложев ако ти беше гледана серијата.
Не треба да изгубам 3 до 4 саат да гледам епизоди како у случајот со rings of power, за да исклучам им го пцујам Бесос зашто дава пари на активности да уништуваат ремек-дело.

уметноста е направена во пропаганда, не планирам некој да ми го пере умот со тие гнасилаци :kafence: Кој сака да гледа, до кај 2016та има добри филмчиња и серии, после тоа е срање све. Настрана тоа што нема веќе ништо оригинално и меморабилно кое ќе стане култно со тек на времето. Само слоп се пушта откако искочи она Нетфликс.

уметноста е направена во пропаганда, не планирам некој да ми го пере умот со тие гнасилаци :kafence: Кој сака да гледа, до кај 2016та има добри филмчиња и серии, после тоа е срање све. Настрана тоа што нема веќе ништо оригинално и меморабилно кое ќе стане култно со тек на времето. Само слоп се пушта откако искочи она Нетфликс.
Има добри серии и денеска али што не се фалат со woke и политичка исправност.
Slow horses ќе ја издвојам прилично добра прича, има и цигани и оние со азбуката, али тоа не ја засега причата ниту пак не се фалат со тоа по кампањи или маркетинг.

Точно де, исто гледаме на ситуацијата - ти и други ликови како Рон, Берик и сл. коментирате на невидено и ги осудувате без да ги ѕирнете. Како може да го знаеш "квалитетот на контентот" ако не си го видел "контентот"?
Автоматски споено мислење:

Не треба да изгубам 3 до 4 саат да гледам епизоди како у случајот со rings of power, за да исклучам им го пцујам Бесос зашто дава пари на активности да уништуваат ремек-дело.
Еве, ист си и ти - го оценуваш "контентот" на невидено. :pos: И обавезно оправдувањето - "јас такви глупости не гледам". :pos:
Автоматски споено мислење:

Настрана тоа што нема веќе ништо оригинално и меморабилно кое ќе стане култно со тек на времето.
Ама ова си го видел на мемиња, така?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom