dantemkd
demon hunter
И мангата и анимето сеуште ги пратам! Има работи што може да се адаптираат, има работи кои неможе one piece спаѓа во вторите.си го гледал анимето или си ги читал мангата? Или на тепка збориш?
Ја го немам читано изворниот материјал, ниту гледано анимето па затоа те прашувам.
За тоа дека е во пад океј, за тоа дека многу лоша содржина се сервира како квалитетна може да се согласам (Game of Thrones ти е најголем пример), за тоа дека имало пцовки не знам у кој култен филм немало и пцовки и голотија, а за дијалози се работи за фантастична серија со пирати и не знам какви филозофски дијалози сакаш во неа?
Едино за каст се сложувам дека ги има од сите бои, али веќе отрпневме по таа точка.
Експлицитни содржини секогаш ќе има не сум толку против ако е дел од приказната али нормално да не се претерува. Не си бе разбрал за пцовките изгледа, не сум против користење секоја дијалог да почнува и да завршува со пцовки е идиотизам. Наместо да развиваат карактери им ставаат дијалози со пцовки кои мислат дека тоа прави "cool" ликовите, напротив ги прави балвани.

Кој сака да гледа, до кај 2016та има добри филмчиња и серии, после тоа е срање све. Настрана тоа што нема веќе ништо оригинално и меморабилно кое ќе стане култно со тек на времето. Само слоп се пушта откако искочи она Нетфликс.
И обавезно оправдувањето - "јас такви глупости не гледам".